icon

Zvládate starostlivosť o deti aj bez pomoci babky?

10. dec 2024

Kazdy druhy prispevok - ved pockaj, este sa ti bude babka hodit na strazenie deti.
Su tu aj take, ktore to zvladaju bez babky a da sa to? Uprimne si neviem predstavit, preco odkladat deti niekde prec. Ale mozno nemam len info.

louise
10. dec 2024

Máme deti 9 a 13 a fungujeme bez pomoci starých rodičov. Nie je to vždy jednoduché, najmä z dôvodu, že manžel robí na smeny. Ale ich predstava pomoci sa nestretávala s našou, takže radšej sme si pomáhali s kamarátkami navzájom a deti mali veľa času okolo seba kamarátov. Stretnutia so starými rodičmi sme obmedzili čisto na návštevy a je kľud.

zuzinka888
10. dec 2024

Tak zvladnes to i bez babky. No je prijemnejsie aj menej narocne fyzicky a psychicky ist na urad, ci k lekarovi ci nieco vybavit bez deti- ktore prave vtedy vsetko chytaju, maju milion otazok, potrebuju cikat, chcu pit.....hlavne ak su este male alebo nechodia do skolskych zariadeni... a musis ich brat so sebou.

yoxinka
10. dec 2024

Máme tri deti, nikdy nám nikto deti neopatroval. U babiek boli cez prázdniny, ale normálne fungovanie škôlka, škola, práca sme si zabezpečovali s manželom sami.

zuza265
10. dec 2024

Mame deti bez babiek a akejkolvek rodinnej pomoci. Ci by sa to niekedy zislo? Ano. Ci to zvladame? Ano 🙂 ono to ale nie je len odkladanie. Je to budovanie vztahu a taktiez to podla mna detickam vela dava vramci budovania vazieb a ucenia sa atd

martyzpp
10. dec 2024

Mame babky daleko. Este kym som bola na materskej, zvladali sme v pohode aj bez nich. Ked uz ale chodim do prace a deti su zo skolky chore kazdy 3.tyzden, som vdacna, ze babka vie pricestovat a mozeme sa pri nich striedat traja.

dankanka
10. dec 2024

@majlo1234 áno, je to náročné, ale všetko raz skončí. Občas susedia pomôžu ale ak sú decká choré tak reálne ich k druhým deťom - susedom dať ani nemôžeš..

bubinko1506
10. dec 2024

Mame 8-rocne dvojicky, pomoc starych rodicov uplne minimalne (1 tyzden pocas letnych prazdnin opatruju, inak vobec). Na starostlivost o deti sme s muzom dvaja, pocas chorob sa prestriedame pri detoch na HO, sluzobky planujeme tak, aby sme neboli obaja naraz prec. Nie je to jednoduche, ale nemozem starych rodicov nutit mat zaujem o vnucata. Je to ich rozhodnutie a my ho respektujeme.

evcagabi
10. dec 2024

Zvladam ale preco by som mala? Moja babika je rada, ked sa jej babka povenuje, vezme ju v kociari, pobavi sa s nou. Bude mat len 4m ale je rada za kazdy iny podnet ako len od svojej mamky a tatina 😅😅😅

katulienkax
10. dec 2024

To nie je o odkladani, ale keď budeš pracovať a muž a bude treba vykryť prázdniny, zvládneš to bez babky? Alebo budeš zarábať take veľké prasule že na cele prázdniny zabezpečíš opatrovateľku a tábory?

blah24
10. dec 2024

My mame jednoho dedu a jednu babku. Jeden nema zajem a k druhemu jich nechceme davat. Tak sme na nich sami, obcas je to na palicu ale co se da delat

mikadooo
10. dec 2024

Hej, zvládam. Existuje aj taký človek, že manžel/partner. Skús ešte pred dieťaťom mu vysvetliť, že očr nie je vymyslené len pre ženu, takisto z P-čka sa zamestnávateľ nezrúti, takisto brať dieťa do škôlky a/alebo zo škôlky (trebárs na striedačku). U nás na okolí tak kopec párov v pohode funguje. V najhoršom prípade "dovolenka" nebude na pláži, ale doma na striedačku pri deťoch pri miestnom jazere, aj z toho sa dá spraviť zážitok, len to treba vedieť podať deckám 🤷. Babka/dedko je na jednej strane super pomoc, na strane druhej, budú sa montovať do výchovy, lebo v tom prípade aj oni budú vychovávať v čase, keď budú s dieťaťom... Čiže má to plusy ale aj mínusy. U nás babka funguje len cez prázdniny, aj to len u jedného dieťaťa z 3 a vždy si vypočujem dobré rady, ale nemôžem sa sťažovať, oproti tomu, čo tu občas čítam, je to všetko pomerne neškodné a my s mužom nie sme nejak extra konfliktní a ani oni našťastie nie.

lucia245
10. dec 2024

Tiež fungujeme úplne sami.

snowflakenel
10. dec 2024

Da sa to. Chce to len organizaciu.a.muza,,ktory nie je do vecera v praci a vsetko je len na zene....

mirka0677
10. dec 2024

áno. ja pracujem na skrátený úvazok a striedame sa s mužom na zmeny. takže všetky choroby vieme vykryť, hocikedy ostane jeden alebo druhý syn ráno doma, že ho bolí bruško alebo čo, tak vždy s ním niekto môže byť. takisto to je riešenie cez prázdniny (hoci trochu so smiechom závidíme známym, ktorí kľudne na mesiac alebo rovno dva pošlú deti na prázdniny k starým rodičom - u nás nič také nehrozí)

mimikarol
10. dec 2024

Zvládame. Ale len preto lebo som mohla byť 9 rokov doma a teraz pracujem na polovičný úväzok. Nám postrážiť má kto, ale teda maximálne neochotne

gladys_07
10. dec 2024

Zvladame. Musime. Ja som na ciastocny uvazok (muz zivi rodinu a v podstate by bol radsej keby som nerobila) a absolutne sa neokunam zobrat OCR ked je maly chory.

sabinka022
10. dec 2024

Ja som zatial na RD,ale som lekarka,cize nocne sluzby,vikendove sluzby, sviatky + manzel casto na sluzobkach a teda zijeme v zahranici. No som zvedava,ako budeme fungovat bez starych rodicov.

dskjhfdlkdjhl
10. dec 2024

My sme nemali ani jednu pouzitelnu babku a ani nam nebola treba, sme obaja dospeli a vzdy sme sa zvladli o deti sami postarat.

jvasenka
10. dec 2024

dcéra ma 5rokov a svokrovci ju strážili max 5x aj to asi na 2h- to nás tiež “donútili” že nech si ideme nieco pozrieť a necháme ju konečne u nich 😂

ibrunova
10. dec 2024

Dievčatá, čo píšete,že zvládate, stretávajú sa vaše deti so starými rodičmi?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
abbey1
10. dec 2024

Bohužiaľ sa moja maminka mojich detí nedožila a mne je to veľmi ľúto. Nie kvôli odkladanie. Ale dobrí starí rodičia sú pre deti poklad. To je úplne iný vzťah než rodič a dieťa.

yoxinka
10. dec 2024

@ibrunova
Áno. Naše deti majú so starými rodičmi veľmi pekné vzťahy, veľmi sa ľúbia. Stretávame sa cez víkendy a pri kadejakých príležitostiach. Moja mamina vnúčatá rada navštevuje, ale kedže ešte pracuje, tak zo musí ladiť s prácou, čiže viac menej keď sa stretneme, tak je víkend, sviatok. Raz za pár mesiacov sa stane, že nám deti strážia a my s mužom ideme niekam sami, ale toto je tak 2x do roka. 98% času si deti riešime len ja a manžel. Našli sme si systém a funguje to úplne v pohode.

tiezjedna
10. dec 2024

Ak to máš tak, že k babkám dieťa odkladáš, tak to asi nemáte moc dobré vzťahy. V tom prípade to bez nich určite pôjde.

zuzana253
10. dec 2024

Ja som dávala deti mojej mame (teraz sú už samostatné, štvrták a druháčka, už k nej chodia málo) a bolo to super. Ono, je to prínos aj pre to dieťa, iné prostredie, iný prístup, iné zážitky. Jedno zobrala, venovala som sa druhému. Tiež som potrebovala trošku času pre seba, bolo super, keď mala oboch. 🙂 Len nie každý má tú možnosť. Kamarátka zvláda deti iba s manželom, raz za čas jej pomôže sestra a je to ozaj náročné.

kvoli
10. dec 2024

Ja mám svokru v veľmi ďaleko a mamu nemám, v pohode sa to dá veď rodičia sme my ale ten vzťah vnúča - babka, to je niečo nádherné a vzácne, koľkí z nás spomínajú čo zažili s babkami a dedkami aj keď je tomu už 60 rokov. Naša keď je doma, tak sa stretávame aby si ju deti užili ale zároveň to nepreháňame, rešpektujeme, že má aj vlastný život 😊

scila
10. dec 2024

No kým babka nemohla kvôli svojej práci tak mňa vyhodili z práce kvôli OČR. Parádička...
Zlaté babky čo môžu a pomôžu.

vilma7
11. dec 2024

Samozrejme ze zvládame, sme v zahraničí a babky deti vidia len keď sme na Slovensku na návšteve.
Možno raz za rok (nie každý) príde moja mama ku nám tak na týždeň, dva a pomôže, navarí...ale zvládli by sme to aj bez toho, len vtedy si konečne na chvíľu aspoň od varenia atď oddýchnem.

riyadh
11. dec 2024

Zvladame😊este mama ako tak,svokra nula bodov. A taky vztah aj k nej maju, raz ked Bude potrebovat dufam nebude vyzadovat pomoc nech jej pomoze jej manzel a opatrovatelka. My sme si platili k detom opatrovatelky, ked boli male.nnemal Nam kto pomoct.