5-ročné dieťa dostáva veľa sladkého

23. sep 2023

Byvame u svokrovcov, ony sú dole a my hore.
Syn má 5 rokov, chodí do škôlky. V škôlke málo jedáva.
Doma svokra mu dáva samé sladkosti. Príklad dôjde zo škôlky a hneď čokoládu mu núka. Na večer zje suché pečivo so šunkou alebo kakao a zas čokoládu. Varené jedlo málinko zje. Viem že by nemal toľko sladkého, no nedá sa to vysvetliť svokre nech s tým prestane. Chodím do roboty, koľkokrát svokra mu dá aj bez môjho vedomia.
Ako to stopnúť tie sladkosti?

hortenziaj
23. sep 2023

Skus jej vysvetliť, že mu robí škodu, proste si na čítaj, na pozeraj videa o tom, alebo je pusti, co by mali deti ale aj všeobecne ľudia jest aby boli zdravý, a co spôsobuje cukor - inzulinovu rezistenciu napr. . Proste sa dohodnite nech mu radšej dáva ovocie, alebo ak nechce ustúpiť, tak max jednu sladkosť denne, napr 20granov čokolády kvalitnej, alebo iné zdravšie sladkosti. Ak nie, tak neviem no, máš to ťažké. Nám zas suseda stále dáva sladkosti, lizatka, lacné čokolády, väčšinou eti učím ze lizatka nejeme lebo sa z toho kazia zúbky, a od cudzích ani neberieme a tie čokolády téz nie, že doma im dám lepšie, kvalitnejšie, a s deťmi to hádžeme do koša. Ale keď som susede zahlásila nech to nedáva, že to nejedia, tak ona ma zdala ze cukor je pre deti aby mali silné kosti, že im musím dávať. Tak neviem. Ale vo všeobecnosti ta stara generácia by deťom len sladkosti dávala aby si získala ich lásku, miesto venovaná pozornosti.

mila23
23. sep 2023

Podľa mňa svokre nevysvetlíš - bude robiť aj naďalej. Takže bud to necháš tak alebo bude syn s niekým iným kým si v práci a so svokrou bude iba v tvojej prítomnosti a tam natvrdo povieš nie a ak mu svokra dá, tak mu to vezmeš že nechaj si na zajtra a večer odložíš /zahodis.

tenerifka
23. sep 2023

no na houby je, ze musiet byvat u svokrovcov, proste jej vysvetli, ze tymi sladkostami mu skracuje dlzku zivota, resp.dava klince do truhly, mozno sa preberie hlupaña

ivangeline
23. sep 2023

Spytaj sa...ci aj ona denne jedava tolko sladkosti. 🙂

mila23
23. sep 2023

@tenerifka nepreberie, starú generáciu nepresvedčíš….. mám to doma…. My našťastie s nimi nebývame…. Ale muž pravidelne nosí sakle sladkosti do roboty kolegom

kristinka92
23. sep 2023

nahlas začať citat pred svokrou rozprávku o Janickovi a Marienke, s poznámkou na konci, že babke ide o to iste aby ho neskôr mohla zjesť keď ho výkrmi dostatočne :DDD

nicole003
23. sep 2023

@mila23 nie všetci.moja babka pochopila,pravnucatam kupuje ovocie.ked napecie tak vie ze najprv musia zjesť obed až potom koláč aj to s limitom.ked im nieco chce dat tak sa najprv spyta.moja mama keď stráži tak všetko s rozumom.ked ide dcéra domov presne mi povie co jedla,koľko a o koľkej aby som vedela prispôsobiť zvyšok dna.asi mam šťastie ze nás v tomto rešpektujú a nerobia napriek.

vreckovka2
23. sep 2023

Nakup k svokre ovocie, zeleninu a zdravsie snacky. Nech mu nuka to.

mila23
23. sep 2023

@nicole003 tak to bud rada…. To je jednať z mala

nikpa
23. sep 2023

Opýtaj sa jej, či aj ona zožerie denne toľko čokolád a sladkého. A či chce vnukovi zničiť zuby, žalúdok a zdravie, lebo ak áno, tak to robí dobre. Ja toto nepochopím, akoby babky svoje deti niekedy nemali. Tiež by sa im to vtedy nepáčilo. Ja by som do nej hučala kým by to nepochopila, dokola a dokola a kľude aj drzá a hlučná by som bola, aby pochopila, že to myslím vázne. Ja som raz zvýšila hlas na svokrovcov keď k nám už po 100x prišli bez zavolania a odomkli si bez toho aby predtým zaklopali a to bolo naposledy....vtedy to zrazu pochopili.

mira0611
23. sep 2023

@kristinka92 🤣🤣 drasticke, ale paci sa mi tvoj humor 😂😂

svetlonos
23. sep 2023

Odstahovat sa, to je jedina moznost. Takymto ludom nevysvetlis ci sa zabijes. Aj ja som za blbu, hlavne preto, ze od decka som jedla sladkosti denne. Avšak jedla som aj vsetko ostatne a nikdy som nemala peoblem s vahou, vzdy som bola stihla 36/38 som nisila. Napriek tomu nechcem aby moje deti mali zavisliat na cukre ako ja 😬
Teda aspom to nechcem podporovat kazdodennym jedenim sladkosti. My byvame dost daleko od rodiny, takze sa mi celkom dari.
Jasne ze tuez nie som uplne striktna ale keby tu bola babka dedko tak haleluja.