Moje dieťa nechce jesť varené jedlo

21. okt 2022

Je to prvý vnucik v rodine a babky od začiatku ho rozmaznavaju.Kupuju mu vseliake sladkosti a pokazili mu jedenie.Prikrmy jedol všetko do radu.No čím bol väčší,dostával od babiek brumiky,chrumky,termixy,čokolády od výmyslu sveta atď atď.Co bolo bolo,to už nezmením.No ako ho naučiť jesť normálne varené jedlo?Varím každý deň, niekedy každý druhý,máme hlavné jedlo a polievku skôr cez víkend.Ako má obľúbené jedlá pár druhov,no nemôžem len to variť kolom dokola.Nechce ani nátierky,maslo,syr,nič.Ked pečivo tak len suchý rozok alebo chleba.V škôlke tiež zje len suchý chleba.A na obed len trochu,podľa toho čo majú.Maso,stavu,ryžu ľúbi najviac.Ked máme doma také jedlo čo neľúbi tak si pýta čokoládu.Nekupujem,dostanem od babiek.Schovavam to do špajze,no malý vie kde to hľadať.Skusala som ho aj nechať vyplakať,že keď bude hladný zje aj varené jedlo.No nie nezje.Neviem či sa to dá doporiadku a hlavne kedy.Mate aj vy nejedlikov varenej stravy,ako ste ich naučili normálne jesť?Nechcem komentáre typu ako ste naučili tak máte.Chcem rady ako ho naučiť na normálne varené jedlo.Dakujem

autor
21. okt 2022

Doplním že synček má 4 a pol roka

4stanka4
21. okt 2022

Čokolády schovať na iné miesto kde ich nenajde, babkam to zatrhnúť a ponúkať stále, nenutit a keď bude hladný zje aj to co mu dáš. Od hladu neumrie.

zuzanazuzana26
21. okt 2022

Dat sladke len za odmenu ked zje obed uz je dost velky pochopi,nenukat mu nic len nachystat chlebik z pomazankou alebo hocico na take miesto kde sa aj hrava a nevsimat si ho ked bude hladny si zoberie aj sam a babkam dohovorit

ivangeline
21. okt 2022

Moje mozu sladke len po ranajkach a poobede len ked spali obedny spanok. ;)

amelie2017
21. okt 2022

No my tocime tiez asi 8 jedal dokola. A radsej tych 8 jedal ako cokoladu. 4 a pol rocny uz musi pochopit. Cokoladu vyhod alebo schovaj inde a nech je hladny. U nas ked slecna nechce, neje az do dalsieho jedla.

autor
21. okt 2022

Môj je schopný aj hodinu revat pokiaľ nedostane čo chce.Tazko to s ním a babky často ku nám chodia na návštevy,bývame blízko a vždy niečo mu donesú.

zuzanazuzana26
21. okt 2022

Ved ho nechaj vyrevat ty davas rozkazi prikazi nie dieta a babky ked pridu hned pri dverach skontrolovat co priniesli zakazat alebo hned schovat pokial nic nezje

maranco
21. okt 2022

Babkám povieš, brumíka odložíme keď bude spapaný celý obed.
Nezie obed odložíš do ladničky a nech ti dá vedieť ak bude mať hlad že mu ho zohreješ. Keď bude hladný príde si vypýtať obed.

natalala
21. okt 2022

Zrusila by som vsetky tie hluposti kt ho tlacia babky. Da sa ponuknuj aj zdrave sladkosti ako ovocne koze, lyofilizovane ovocie a kludne aj cokoladku nejaku kvalitnejsiu. Hlavne urcite neformulujte ako som tu citala, ze sladkost je za odmenu, potom deti maju stale pocit, ze to soadke je nieco super a vynimocne, ked je to za odmenu a normalne jedlo vnimaju ako nieco podradnejsie. Za odmenu ma to, ze ma mamu kt mu vari cerstve a zdrave jedlo. U nas sladkosti su tiez, ale formulujeme to ako maskrty v kt je malo vitaminov, ale obcas si dame aj tie a ze vela cukru brusku skodi.

maranco
21. okt 2022

Babky nevieš usmerniť nech nekupujú sladkosti, ale radšej donesú niečo zo záhrady? Teraz je aktuálne hrozno. Alebo ak chcú už kupovať sú zdravšie veci napríklad mrazom sušené ovocie.

veroonr
21. okt 2022

"babky mu pokazili jedenie"
Prepac ale ty byvas na marse? Ved si videla co sa deje a neprotestovala si, congrat's

autor
21. okt 2022

@veroonr Nie nevidela čo sa deje.Babky ho často aj strážili.Nebola som pri nich nonstop.Ja som chodila do roboty odkedy mal maly 1,5 roka.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkamotka
21. okt 2022

Hodinu plakat, joj čo by som za to dala. Starsi syn 3.5hod. vazne. Ale ma smolu
Holt vies, ake chces, aby boli hranice. Lenze uz su narusene. Nastavit ich spat uz bude boliet. Tvoje usi a jeho hrdlo. Ak ma manzel vacsiu autoritu, nech jedna viac on. Prisne oznamit, ze maskrta az ked zje pekne obed. 4.5r velmi dobre rozumie tomuto pravidlu, len akt aj vie, ze mu staci povrestat a riadne jedlo sa rusi
Ja som musela zaviest pravidlo, ze plac nie je smrtelny, ja ho plakat nenutim ale ak chce, nech si povresti. Nic sa neda robit
Este dobre funguje jest vonku, vtedy deťom vzdy akosi lepsie chuti
A babkam oznam, ze nech mu kupujú detske casopisy a nalepkove knizky, lebo sa naučil na blbotiny a nechce ti jest

autor
21. okt 2022

@evkamotka A naučil sa na normálne jedlo?Pri manželovi vôbec,on mu po chvíli sa že nech niečo zje aby nebol hladný že to je jedno čo.

marianarem
21. okt 2022

Ak to nejedenie vzniklo takymto sposobom, tak sa nauci, ak ine proste nebude. Ked ma na vyber, tak si vybera. Cokolada musi byt schovana tak, aby ju nenasiel, urcire sa da nieco vymysliet.
S babkami to moze byt tazsie, moja mama respektuje, co jej poviem, ale jedna starsia suseda napriklad vobec, da mojmu malemu cokoladu, aj ked protestujem. Kedze sa mi nechce pustat do susedskych hadok, tak nakoniec zoberiem, no ale doma nedam alebo dam kustik. Kazdopadne niektore babky su ochotne povolit, ak sa im povie, ze pediater kazal upravit stravu, mozes skusit.

kp7333
22. okt 2022

Starsia dcera nevedela, co su sladkosti az do skolkarskeho veku, aj tak je vyberava v jedle. Ma zopar oblubenych jedal, ktore toci dookola, sem tam jej nenapadne rozsirime repertoar. Mladsiu starsia sestra od malicka krmila sladkostami a napriek tomu je ovela menej prieberciva. Ak ma rad maso a ryzu, var mu to, obmienaj druhy masa a omacky, pridavaj roznu zeleninu do omacky, obcas zmen prilohu a tak ho zvykaj na ine chute.