Aké máte skúsenosti s očkovaním proti vírusu HPV ?

baboadel
18. jan 2020

Prosím o Vaše skúsenosti s očkovaním proti HPV, vyskytli sa nejaké nežiadúce účinky? Očkovali ste svoje deti vo veku 13 rokov ? Akúkoľvek informáciu a skúsenosť uvítam, ďakujem.

nika82
18. jan 2020

fakt chces svojmu dietatu znicit zivot

baboadel
autor
18. jan 2020

@nika82 dôvod, prečo myslíš, že zničiť ? Práve že zvažujem čo môžem urobiť pre zdravie. Nie som matka ktorá odmieta všetky očkovania lebo je to teraz v móde. Som z generácie, kde všetky očkovania detí boli povinné a nediskutovalo sa o tom, či nás rodičia dajú, či nedajú zaočkovať. Máš nejaký konkrétny dôvod, prečo nie z vlastnej skusenosti ? Alebo niekto známy ?

nika82
18. jan 2020

@baboadel staci co citam a vidim pribehy aj zien tu na SK

baboadel
autor
18. jan 2020

@nika82 práve, že som čítala príspevky aj z už diskutovaných fór aj tu na MK a príspevky teda od odborníkov alebo od žien zaočkovaných boli pozitívne. Ak je tu nejaký prípad, kde malo očkovanie nejaké fatálne následky na zdraví u konkrétnej osoby a vieš o ňom, prosím vedela by si mi označiť príspevok ?

nika82
18. jan 2020

@baboadel ved bol pribeh aj v 7 nebi pani mala nalez gyn jej odporucil ockovanie a etse sa jej to zhorsilo... niekto jej nechcel priamo povedat ze to je ztoho ockovania. plus aj na youtube su sfilmovane pribehy

lindusss2016
18. jan 2020

@baboadel ja sa ta len spytam, co su pozitivne skusenosti? Ze ockovane nedostali rakovinu krcka maternice? Za ake obdobie? Rok, dva, 20? Kolko poznas neockovanych zien a kolko znich tu rakovinu dostalo/nedostalo? Hm? 🤔

matana2
18. jan 2020

@baboadel normalne som dost za ockovanie. Ale co sa tyka HPV tak nie. Dovody su ze ta vakcina nie je na trhu dost dlho aby som ju mohla povazovat za bezpecnu. Taktiez sa vyskytlo dost pripadov s neziaducimi ucinkami kde mlade zeny doslova ochrnuli. Myslim ze sa aj zistovalo co bolo dovodom (lebo sa to stalo zvacsa aktivne sportujucim zenam) neviem ako to dopadlo. Kazdopadne je to nova vakcina nema este vychytane vsetky muchy. Ak vam v rodine neumieraju ludia na rakovinu krcka maternice tak by som to urcite nedala.

evitka83
19. jan 2020

@baboadel standardne som tiez za ockovanie, ale toto by som v danom case nedala, rovnako ako by som nedala ockovat proti chripke. Pokial ja viem, tak to nie je zatial plnohodnotna ockovacia latka proto vsetkym kmenom hpv. Dala by som ockovat, iba ak by vakcina zahrnala vsetky karcinogenne kmene, inak nie

carimari
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
baboadel
autor
19. jan 2020

@lindusss2016 Pozitívne skúsenosti, tým som myslela, že u žien sa nevyskytli žiadne nežiadúce reakcie na vakcínu, Každá vakcinácia sa uvažuje z dlhodobého hľadiska, to je tiež aj iné očkovania, keby som vedela, že napríklad nikdy v živote sa nenakazím osýpkami, tak sa nedám zaočkovať. Práve, že je čím ďalej viac prípadov rakoviny a to nielen z HPV. Jasné že človek nevie dopredu či svojim konaním urobí dobre, zvažujem možnosti. Takže budem dúfať, že som urobila správne.

nika82
19. jan 2020

@baboadel das zaockovat a dostanes ju budes si vytykat ockovanie ze si dala

romanapb
19. jan 2020

Ja som ockovana bola cca 11 rokov dozadu a ziadne negat.ucinky sa neboli, zatial.

jvlo
21. jan 2020

Pozri pribeh tej pani v 7 nebi, skoro prisla o zivot. Co to moze spravit s dietatom, ked ta vakcina skoro zabila dospelu zenu?

eliska13
27. jan 2020

@baboadel tiež zvazujem....neviem ja mám práveže veľmi negatívny príklad kamarátku a dcéra má hpv x krát jej vypalovali doslova karfiol na celej pošve a má len 22 r neviem na ktorú stranu sa priklonit

baboadel
autor
27. jan 2020

@eliska13 Však práve pred týmto ju chcem ochrániť, dúfam, že robím dobre. Keby to bolo zaradené ako povinné očkovanie ako v niektorých štátoch nie je o čom diskutovať. Však každá vakcína nesie v sebe riziko, každý liek nesie v sebe nežiadúce účinky, tak to by sme diskutovali pri každej chorobe, či užijeme ten liek čo nám lekár predpísal.

peterfeher1975
31. jan 2020

Zienky chcem sa opýtať, že ste tu taká čo vám zistili hpv virus??? Potrebovala by som zistiť o tom viac.Dakujem

vabeda
5. okt 2020

@baboadel dala si zaockovat?

baboadel
autor
5. okt 2020

@vabeda Áno, máš IP.

brigi76
14. okt 2020

@romanapb aj ja som vyše 10 rokov zaockovana a chvalabohu žiadne problémy ba dúfam.ze to tak ostane🙂🤗

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
baboadel
autor
14. okt 2020

@anita1978 Ano, viem, že bola možnosť zaočkovať aj chlapcov, môžu dostať tiež tento typ vírusu HPV ,ktorý u mužov zapríčiňuje rakovinu semenníkov.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
baboadel
autor
15. okt 2020

@anita1978 Aj my sme museli 2 vancínu podať pred dovŕšením 13 roku. Potom sa už za vakcíny platí. Škoda, že to lekári rodičom nevysvetlia, potom by mali lepšie pri rozhodovaní.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dorotka
9. dec 2020

Ahojte, tiež to riešim, či áno, či nie. Hlavne riešim, že ktoré, to vyhlásené, ktoré malo problémy Silgard sa už neočkuje, ale našla som aj niečo proti aktuálnemu silnejšiemu očkovaniu, ktoré mi teda viac dáva zmysel, keďže pokrýva aj rizikové kmene, lenže či tým pádom nie je aj viac rizikové. Hovorila som o tom aj so štyrmi lekármi teda jeden len počúval, aktívne hovoril vedec, prekladateľka letákov (a teda aj nepriaznivých príznakov) a detská lekárka, všetci hovorili, že tie reči o nepriaznivých účinkoch sú len antiočkovacie fámy, a že keby mohli svojim dcéram znížiť riziko aj len na niektoré HPV tak to urobia, vedec a prekladateľka majú len syna a detská lekárka dala svoje dcéry očkovať aj v počiatkoch vakcíny a odporúča ho aj svojim pacientkám, lenže mám aj kamošky, ktorým ho gynekológovia neodporúčali, ale tiež to bolo roky dozadu. V diskusiách som čítala o nejakom prípade z modré z neba, ale nedočítala som, čím bola tá slečna/pani očkovaná a teda aj toto je pre mňa podstatné, ak to bola dospelá žena prečo vôbec bola očkovaná.

dorotka
9. dec 2020

A teda ak sú nejaké argumenty pre a proti sú pre a proti ktorej vakcíne: už nepoužívanému Silgardu, aktuálne používaným: Vakcína Cervarix je plne hradená a sú v nej obsiahnuté 2 typy ľudského papilomavírusu (HPV typy 16 a 18), ktoré sú zodpovedné za približne 70 % prípadov rakoviny krčka maternice, 75-80 % prekanceróznych porúch konečníka a 70 % predrakovinových lézií vonkajších pohlavných orgánov a pošvy.

Vakcína Gardasil 9 je čiastočne hradená, takže časť ceny musí poistenec doplatiť v lekárni. Na tento doplatok nie je poskytovaný príspevok. Podáva sa na ochranu pred ochoreniami spôsobenými ľudským papilomavírusom typu 6, 11, 16, 18, 31, 33, 45, 52 a 58. Chráni teda pred najširším spektrom typov vírusu, ktoré môžu byť príčinou vzniku genitálnych bradavíc aj viacerých onkologických ochorení.

kvetinka75
9. dec 2020

Nam.lekarka povedala ze nie. Neodporuca. Ze.radsej preventivky pravidelne.

alazala
9. dec 2020

@baboadel ja som dala obe dcéry zaočkovať mali 13,14..uz neviem presne. Žiadne nežiaduce účinky sme nepozorovali. Budú mať 22 teraz