icon

Akí sú vaši top pomocníci v domácnosti?

ellieellie
2. jan 2019

Čo považujete za neoceniteľných pomocníkov vo vašej domácnosti? Aké spotrebiče, vychytávky? Ja som nikdy nebola typ na takéto veci, ale manžel už ma “nainfikoval” 😉 Najskôr ma presvedčil na kuchynského robota Bosh - úžasná kúpa. Neskôr na susičku prádla, ktorú som silou-mocou nechcela a teraz nechápem, ako som bez nej mohla žiť 🙂 Ďalej umývačka riadu, proti ktorej som najdlhšie bojovala a pritom taká skvelá vec! Baby, čo šetrí vám čas a nervy pri upratovaní a celkovo fungovaní v domácnosti? Akurát sme objednali tyčový vysávač 3v1, ktorý vysáva aj umýva podlahy (robotický vysávač sa nám neosvedčil). Čo je top u vás?

mimiqa
3. jan 2019

@sonulik1983 ak mas kvalitnu susicku..a hlavne velky bubon ver ze top 😘

aadenka
3. jan 2019

Uz roky mam doma pomocnikov ako je susicka, karcher na okna, roboticky vysavac, ten dostal sestru - roboticky mop, po rekonstrukcii pribudla umyvacka a kombinovana parna rura. A v praci mam elektricku mechanicku metlu karcher 😊

coricova
3. jan 2019

1.umyvačka
2. el.gril
3.sušička
4.ponorny mixer

damianadam
3. jan 2019

1, práčka- novú mám pár dni a chodím ju obzerať ako novorodenca 😁😁
2, umyvacka
3, mixer- má síce dvadsať rokov ale ide ako ďáábel 😁😁

h2
3. jan 2019

@sonulik1983 Ja žehlím aj prádlo zo sušičky. Ale nerada. 😒 O ničení prádla neviem, ja som si nič také nevšimla. Ale napríklad také uteráky sú zo sušičky krásne mäkkučké.

simca06022011
3. jan 2019

1) práčka ( ale to je samozrejmosť už...) Tak dajme tomu DOBRA práčka. Moja nepotrebuje moju asistenciu s ničím iba stiknutim tlačidla a naložiť/vyložiť 😂
2) umývačka riadu... Dobrá. Taká co sa nepokazí každý rok 🙂
3) sušička je super, s častejším kupovanim prádla treba rátať 🙂 mne sa už uteráky rozpadli, drahému sa výrazne preriedila skriňa 😂 nevadí, aspoň je miesto na nové, v žiadnom prípade nemienim s tým prrstat. Žehliť určite treba najmä veci ktoré musia nejak vyzetat. Tiež som si naivne myslela že čo vyhadzujem haldy prachu zo sušičky, tak to nie sú vlákna z prádla 😂 trvalo mi to pár rokov toto postrehnúť 😊
4) kitchenaid robot.... Alebo akýkoľvek iný. Neupiekla by som nič... Bez neho.

A asi nič iné. Veľká mraznička/ chladnička je tiež normálka 🙂 Robotický vysávač/ dokonca robot na umývanie okien sa mi neosvedčil, roomba trčí niekde na povale, robota som stihla vrátiť do 14 dní😂. Kärcher na okná je sprostosť, za rok skončil v koši ( a nielen mne...), Ale tých mojich 6 francúzskych okien a 15 klasik okien mu možno dalo zabrať. Tiež po ňom bolo treba dolestit. Kraje nebral. Rámy poumývať.... Parný čistič treba vyskúšať, tá para poškodzuje citlivé povrchy.
Čiže žiadne drevo, prírodný kameň, mne ani na okná nebol, keďže ich mám drevené, parapet jeden som parou zlikvidovala 😇.. Kvalitný mop zvládne podlahy raz dva. A netreba každý meter handru prať a dokonca ani vysavat/zametať ak nie je extra bordel. Ešte ako tak na údržbu bol fajn ten mop so sprejom ( Bona?) Ale ten sa riadi heslom " čo je mokré, to je čisté" zrušila som ho , keďže len porozmazaval čistič a bolo umyte, ponožky špinavé 😂. Oooo a ešte elektrický mlynček na mäso 😁 to je vec 🙂 a nie len na mäso . Bez toho by som ja lasagne ani cestoviny, dráhy klobásy... a ani žiadne mleté veci neurobila ( napr v lete pomelieme všetky zeleniny, ovocie... ). Napr. Smoothies maker u nás nepochodil - asi aj 3 som mala. Lebo ti nemáme radi🙂 za to odšťavovač ide celú zimu.... Parný hrniec som po pol roku na linke a pol roku v pivnici darovala... Pri spotrebičoch sa treba riadiť rozumom. Vybrať si to čo človek potrebuje a pouziva, ja už nechcem mať byť plný elektrických haraburd, ktoré nepoužívam 🙂 ak dokážem podlahu umyť za 20 minút v celom dome na co si kúpim robot? Veď ten tiež treba umyť/ odpratať a nie vždy mu umytie vyjde... Ak umývam okná 2x do roka tak potrebné je mať na skriňu stroj na okná? Ak má niekto šikovného psa ako ja a môže všetky tie francúzske okná umývať každý týždeň, tak sa mu zíde. Za predpokladu, že funguje dobre a spoľahlivo a nie párkrát umyjem a dosť, elektroodpad vyprodukovany a môžem kúpiť nový stroj..

ella282
4. jan 2019

@simca06022011 moja reč, hlavne čo sa týka sušičky, mám ju...viem o čom píšeš... Budem ju používať len teraz cez zimu, aby som nemala všade sušiaky...ale ničí prádlo, zmenšia sa hlavne tričká...a to mám AEG jednu z naj. Drahé veci tam vôbec nedávam, svetre, košele....maloktora žena prizná pravdu o tom, že až taká super nie je
.. Presne mám mycku, ale tiež to nie je 100 percentné...taktiež parný čistič vytiahem raz za rok, všade mokré a dlho schne... Potom máme Kärcher na okná, je fajn, ale rámy, parapet umyť musíš ale šmuhy nerobí a si tie okná rýchlejšie umyté... Už som si povedala stop všetkým moderným vymozenostiam... kopec drahých haraburd... Aj tak za teba to nikto neurobí...

katarinka289
4. jan 2019

@ellieellie Samozrejme vsetko to, co uz tu bolo spomenute. Pracka, susicka. Roboticky vysavac u nas nie. Mame schodik do obyvacky a tam by nevysiel. Okrem toho parny mop Kärcher. Mame v celom dome lesklu dlazbu a umyje ju krasne bez smuh. Aj obklad v kupelni. Ziadne kvapky nezostanu. A vyborna vec je Zepter hrnce, panvice (zdrave varenie bez oleja, alebo len minimum, palacinky na suchej panvici) a Zepter vacsy. Salama vydrzi v cerstvom stave aj tyzden

sense
4. jan 2019

Susicka na pradlo,umyvacka a zehliaca doska s odsavanim...

ellieellie
autor
4. jan 2019

@jania023 Čo je miny mangel? Ani google nepomohol. Niečo na žehlenie posteľného prádla by som uvítala. Stále čítam, ako baby nič nežehlia, odkedy majú susičku. ja teda prádlo povytriasam po praní, pekne poukladám do sušičky, používam aj loptičky aj obrúsky na sušenie, odvážim, aby som mala istotu, že neprepĺňam.. podotýkam nemáme žiadnu lacnú sušičku, napriek tomu napr. posteľné prádlo a košele treba prežehliť, Nedá sa poskladať rovno do skrine. Možno froté alebo krepové obliečky áno. My máme kvalitné bavlnené zo Scan Quilt.

sense
4. jan 2019

@ellieellie ja zehlim aj vsetko pradlo zo susicky...vynimka ponozky a uteraky...a je to velky rozdiel len.pradlo poskladane a pradlo ozehlene...

iveta7677
4. jan 2019

@sida456 chcem sa opytat ze aky typ robotickeho vysavaca mate?

ellieellie
autor
4. jan 2019

@sense Ja žehlím tak pol na pol.. Uznávam, že veľa žehlenia mi ubudlo, nežehlím napr. ani tie mini vecičky pre malého, domáce oblečenie a tak. Ale obliečky, manželove košele, nohavice, moje šaty, blúzky, topy.. Neviem si predstaviť nevyžehliť. Záleží veľa od materiálu. Možno ak niekto nosí samé športové a ležérne tričká, legíny, mikiny, tak nežehlí. My sa obliekame elegantnejšie, manžel nosí košeľu skoro každý deň, ja šaty, veľa vecí do susičky ani nedávam - napr. vlnu, kašmír, hodváb...

simca06022011
4. jan 2019

@ellieellie košele sa musia žehliť zo sušičky, to je iba legenda že nie 😂 ja mam Miele, mám tam program na košele s blúzky samostatny a je to na minimalizované žehlenia, ale prezehlit ich treba. Co sa týka posteľnej prádla to sa mi zmoce dokopy 😂 zehlim aby bolo pekne uložené v skrini. Ostatné ak vytiahnem teplé zo sušičky viem ako tak poskladať bez žehlenia. Ale ja nesledujem kedy mi ktory spotrebič skonci a teda málokedy sa to stane

simca06022011
4. jan 2019

Miele má aj niečo na žehlenie 🙂

denka259
4. jan 2019

@sida456 ktorý model roomba máte doma, prosím? Tiež rozmýšľam nad irobotom. Ma nejaké nedostatky?

ivussa24
4. jan 2019

U nás určite sušička ta je top a hneď za ňou robotický vysávač xiomi (ide aj do kútov som Max. spokojná) 😊😁

montemotherone
4. jan 2019

@ellieellie Práve som sa vrátila zo zimnej dovolenky, z apartmánu, kde boli k dispozícii len základné veci, a uvedomila som si, akí sme na takýchto pomôckach závislí 😬 Hlavne v kuchyni. Deti si zažiadali palacinky a ja som nemala ani len metličku. Takže s drevenou habarkou a vidličkou som nakoniec nejako vymiešala cesto a všetko bolo 😁 Našťastie so sebou nosím smoothie maker, ktorý má nasadec aj na mletie, takže v ňom veľa vecí vymiešam aj rozsekám 😎 Inak odporúčam na umývanie podláh parný Kercher. Sú tam nasadky aj na čistenie menších povrchov, kúpeľňa, WC.... Taký väčší stroj, ale pre toho, kto nechce používať v domácnosti chemikálie, ale chce mať 100% čisto, parádna vec 😊❤️ Práve sa chystáme kúpiť rúru. Zvažujem takú s Parnou funkciou, ale asi si to nakoniec rozmyslím. Pribudne mi tak len ďalšie čistenie a údržba. Mám parný hrniec. Jednoduchý, ale funkciu splní. Myslím, že základné funkcie mi úplne budú stačiť. Niekedy mi už príliš komplikované veci prídu skôr zaťažujúce, ako pomáhajúce :-/

jahoda646
4. jan 2019

@dai veru ja som podobného názoru, síce nežehlím všetko, ale zato aj tričká prežehlím, nie je to pre mňa postačujúce zo sušičky na to aby som nežehlila, ale zato prádlo je oveľa mäkšie, a tým aj žehlenie. 🙂

simca06022011
4. jan 2019

@montemotherone Parný čistič je pre tych ktorý majú na to povrchy , ja som po kúpe a super odporúčaniach ten môj ledva za polovicu strelila na bazari😂

montemotherone
4. jan 2019

@simca06022011 Ja mám rôzne povrchy a nič sa im nedeje 🤔 Na zemi mám laminát a dlažby. Nič extra, rozumná kvalita. Rovnako nábytok v kúpeľni. Takže neviem. Mala si tiež Kercher?

dai
4. jan 2019

@ella282 tak mne sa nic v sušičke nezmenilo ani neníci prádlo - treba čítať aj štítky na oblečení - ja vlnu, hodváb, kasmir a vetrovky do sušičky nedávam... Klasickym materiálom sa v sušičke nikdy nič nestalo...
Co sa týka umývačky riadu, ak máš kvalitnú, tak si treba usledovat ktoré tablety su do nej najlepšie - ja vidím obrovské rozdiely - za mňa top sú jarové tablety platinum - riad totálne čistý a v leštený...

sash37
4. jan 2019

Susicka, mycka, kvalitna rura, indukcna doska, kuchynsky robot a mixer...este si brusim zuby na roboticky vysavac a, nieco co za mna vyzehli :D viem ze su take rozne autozehliace spotrebice :D

dopolbokaodrata
4. jan 2019

Umývačka riadu, domáca pekáreň, práčka. Umývačka sa mi cez vianoce pokazila, odvtedy som nešťastná 😂 ideme riešiť už opravu.

zuzik144
4. jan 2019

@0izidora0 na to zehlenie pomaha susicka. Ozehlis uz len kosele ;)

zuzka2288
4. jan 2019

Na co pouzivate ponorny mixer ked sa smiem spytat?

simca06022011
4. jan 2019

@montemotherone jasne že Kärcher... Tak laminát by to mohol zvládať riadny a dlažba v pohode. Ale drevo a kameň nie. Ja som naivné myslela že to aspoň na sanitu použijem ale potopa všade, urobím to rýchlejšie bez toho 😂

simca06022011
4. jan 2019

@zuzka2288 polievky, nátierky, aj halušky, banánové a iné koktaily dcére😂 a mám k nemu mini nádobu v tom ak potrebujem hocičo rýchlo rozdrvíme nasekáme.

simca06022011
4. jan 2019

Och a ešte mám spotrebič miomat 😂 ide tak 4x do roka

mimiqa
4. jan 2019

Bambule ja dodam otazku mate podaktora vysavac co aj umyva bud ten philips alebo karcher?? Ste spokojne? Napiste mi plusy ci minusy...autorka dufam ze nevadi ze som sa votrela 😍