icon

Ako bojovať s myšlienkami na alkohol, keď som abstinujúca alkoholička?

8. okt 2025

Ahojte, pred siedmymi rokmi som prestala piť alkohol. Mala som s ním problém, pila som už sama doma a dosť veľké množstvá. Bolo to dlhodobé, ale nikto o tom nevedel. Sekla som s tým zo dňa na deň. Odvtedy už ani kvapku. Do toho prišli ťažké životné skúšky. Naozaj veľmi ťažké a straty. Prišla som o ľudí, ktorých som milovala. Ku alkoholu som sa neuchýliila.
Dnes som nejako stratená. Viem, že keď som pila, nebola som nervózna, bola som v pohode, usmiata, spoločenská. Dnes je zo mňa pravý opak. Som po rozchode a myšlienky mi idú nesprávnym smerom. Viem, že by sa to asi neskončilo dobre, len chcem zastaviť vôbec myšlienku na alkohol.

Strana
z3
anonym_b12c27
8. okt 2025

@anonym_autor viem,ze je to blbost, ale keby si zacala fajcit? Podla mna niektore typy potrebuju mat akusi pasiu. Ja to mam pri kupovani oblecenia.

autor
8. okt 2025
@anonym_b12c27

@anonym_autor viem,ze je to blbost, ale keby si zacala fajcit? Podla mna niektore typy potrebuju mat akusi pasiu. Ja to mam pri kupovani oblecenia.

@anonym_b12c27 nie to som tiež prestala, to ani nemôžem, som astmatik. Ani ma to neláka.

anonym_b12c27
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b12c27 nie to som tiež prestala, to ani nemôžem, som astmatik. Ani ma to neláka.

@anonym_autor tak si nakdi nieco ine. Sport? Nove hobby? Novi priatelia?

beata_k
8. okt 2025

@anonym_autor Nie, nebola si v pohode. Bola si zavisla. Keby si si nevypila, tak by sa ti triasli ruky, bola by si nervozna a o usmeve nemoze byt ani rec. Skusala si sport?

autor
8. okt 2025
@beata_k

@anonym_autor Nie, nebola si v pohode. Bola si zavisla. Keby si si nevypila, tak by sa ti triasli ruky, bola by si nervozna a o usmeve nemoze byt ani rec. Skusala si sport?

@beata_k sportujem aktívne. Netriasli sa mi ruky. Nebola som praveze nervozna, bola som uvolnena, spolocenska, bola so mnou sranda. Teraz som pravy opak.

beata_k
8. okt 2025
@anonym_autor

@beata_k sportujem aktívne. Netriasli sa mi ruky. Nebola som praveze nervozna, bola som uvolnena, spolocenska, bola so mnou sranda. Teraz som pravy opak.

@anonym_autor Lebo si bola pripita. Hladinkarka. Co by bolo keby si si nevypila? Urcite by si taka v pohode nebola, ci?

beata_k
8. okt 2025

Mas domace zvieratko? Milacika?

anonym_473e70
8. okt 2025
@anonym_b12c27

@anonym_b12c27 Ja zase pojedanie hlavne večerné. To je u mňa horšie jak cigareta. Uvedomujem si,že problém mám nakoľko som veľa pribrala, ale neviem si dať stopku.
Cez deň v pohode, ale príde večer..tisíc pokusov, tisíc dce zlyhania...

autor
8. okt 2025
@beata_k

@anonym_autor Lebo si bola pripita. Hladinkarka. Co by bolo keby si si nevypila? Urcite by si taka v pohode nebola, ci?

@beata_k nie, hladinkarka som nastastie nebola. Ja som pila piatky, soboty. Ked sa chodilo von. Ak som nesla von, pila som doma. Nemusela som rano dorovnavat hladinu. Mala som obdobie, ze som mesiac, mesiac a pol nepila a nebol problem. Ale ten pocit, ked mas vypite a svet je gombicka a nic ti nie je, nic ta neboli,, dusevne ani fyzicky... ten pocit je super.

anonym_157581
8. okt 2025

Podľa mňa toto je presne taký prípad, že radšej by som sa poradila so psychológom, však su aj online platformy, dokonca aj zadarmo, kde sa môžeš zdôveriť so svojimi pocitmi a myšlienkami a lepšie ti poradia ako tu na MK.

anonym_29b193
8. okt 2025
@anonym_b12c27

@anonym_b12c27 cigarety ? to je snad este vacsie zlo.

autor
8. okt 2025
@anonym_157581

Podľa mňa toto je presne taký prípad, že radšej by som sa poradila so psychológom, však su aj online platformy, dokonca aj zadarmo, kde sa môžeš zdôveriť so svojimi pocitmi a myšlienkami a lepšie ti poradia ako tu na MK.

@anonym_157581 Nechcem pit, popravde sa mi alkohol hnusi a dviha sa mi z toho zaludok. Len mam tie myslienky, co nejdu spravnym smerom. A spominam na casy, ked bolo vsetko super a nemala som ziadne problemy. Viem naopak, ze teraz by som uz problemy mala.

anonym_29b193
8. okt 2025
@anonym_autor

@beata_k nie, hladinkarka som nastastie nebola. Ja som pila piatky, soboty. Ked sa chodilo von. Ak som nesla von, pila som doma. Nemusela som rano dorovnavat hladinu. Mala som obdobie, ze som mesiac, mesiac a pol nepila a nebol problem. Ale ten pocit, ked mas vypite a svet je gombicka a nic ti nie je, nic ta neboli,, dusevne ani fyzicky... ten pocit je super.

@anonym_autor mam to podobne, vacsinou som pijavala na diske a tak, potom prisiel rozchod , umrtia v rodine, a alkohol je pre mna odviazanie. pila som kazdy den, teraz max 1-2x do tyzdna. ale dam si. prestala som fajcit, zacala som viac jest sladke, pribrala som. ale ked nepijem, snazim sa sportovat. ale alkoholu sa neviem vzdat zial. nepijem cele flase. ale pohar vina si jednoducho dam. a priznam sa. na uvolnenie a zatemne nie. ale kedbyze vypijem viac, celu flasu, tak mam uz depky.

biba_18
8. okt 2025

psycholog a joga

beata_k
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tato euforia by netrvala vecne. Bola si na priamej ceste dat si aj v pondelok, aj v utorok...dnes by sa ti tie ruky uz triasli a mala by si ine stavy lebo by si si musela dat. Prezila si tazke skusky. Teraz sa dat na piatiku by bola riadna blbost. Kazdy ma vacsie, mensie tazkosti v zivote. Aj ja, aj ty. Porad sa s psychologom a drz sa.

anonym_29b193
8. okt 2025
@beata_k

@anonym_autor Tato euforia by netrvala vecne. Bola si na priamej ceste dat si aj v pondelok, aj v utorok...dnes by sa ti tie ruky uz triasli a mala by si ine stavy lebo by si si musela dat. Prezila si tazke skusky. Teraz sa dat na piatiku by bola riadna blbost. Kazdy ma vacsie, mensie tazkosti v zivote. Aj ja, aj ty. Porad sa s psychologom a drz sa.

@beata_k pijem roky, ruky sa mi netrasu.

beata_k
8. okt 2025
@anonym_29b193

@beata_k pijem roky, ruky sa mi netrasu.

@anonym_29b193 Mam ta v tejto tu diskusii teraz pochvalit???

anonym_29b193
8. okt 2025
@beata_k

@beata_k alkohol som brala ako zabavu. z casu na cas, dosiel nasilny partner, umrtia v rodine a zrazu bol alkohol najlepsi kamarat. kto nezazije, nepochopi. nikdy. tiez som mala mudre reci ake je to nezdrave a podobne...ale viem ze alkohol mi sposoboval len docasne dobre stavy, a potom mi bolo tazko, teraz ked si spomeniem, preto pijem s mierou a uplne inac ako predtym. uz viem ze proste to nie je riesenie ale kedze som prestala fajcit, neviem sa uplne vzdat naraz vsetkeho. a necakam ze ma pojdes chvalit. pisem realitu aka je. slova sa lahko pisu, tazsie sa konaju skutky. mudre reci, tych som pocula uz vela.

anonym_6eeb01
8. okt 2025

Alkohol pomoze docasne otupit zmysly, ale realne problemy nevyriesi, prave naopak, posunie ich na este vyssi level. Pracujem s ludmi, prejde mi rukami, zial, vela alkoholikov… bohuzial, casto zomru aj mladucki 30-40rocni… alebo si tak rapidne znizia kvalitu zivota, ze su odkazani na pomoc inych. Ak ta lakaju myslienky na alkohol, vyhladaj odbornu pomoc. Myslienka je prvy krok k cinu, treba to zastavit uz tu v zarodku. Nie ze o mesiac uz budes v tom zasa.😣

anonym_29b193
8. okt 2025
@anonym_6eeb01

Alkohol pomoze docasne otupit zmysly, ale realne problemy nevyriesi, prave naopak, posunie ich na este vyssi level. Pracujem s ludmi, prejde mi rukami, zial, vela alkoholikov… bohuzial, casto zomru aj mladucki 30-40rocni… alebo si tak rapidne znizia kvalitu zivota, ze su odkazani na pomoc inych. Ak ta lakaju myslienky na alkohol, vyhladaj odbornu pomoc. Myslienka je prvy krok k cinu, treba to zastavit uz tu v zarodku. Nie ze o mesiac uz budes v tom zasa.😣

@anonym_6eeb01 ano, alkohol dokaze dost prehlbit depresie.

anonym_6eeb01
8. okt 2025
@anonym_29b193

@anonym_6eeb01 ano, alkohol dokaze dost prehlbit depresie.

@anonym_29b193 alkohol vie posrat vsetko - od pecene az po vztahy v rodine.

autor
8. okt 2025
@anonym_6eeb01

@anonym_6eeb01 je mi to jasne. Mam kamarata, ktory sa viac menel upil k smrti a este jeden znamy skoncil na ulici. Viem, ze je to cesta do pekla. Viem, ze tam nechcem sklznut. Ale potrebujem si inak ako sportom navodit tento stav. Asi mi chyba cukor.

anonym_6eeb01
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_6eeb01 je mi to jasne. Mam kamarata, ktory sa viac menel upil k smrti a este jeden znamy skoncil na ulici. Viem, ze je to cesta do pekla. Viem, ze tam nechcem sklznut. Ale potrebujem si inak ako sportom navodit tento stav. Asi mi chyba cukor.

@anonym_autor skusaj, co by ti vedelo navodit euforiu… pokojne aj nejake volnocasove aktivity.. ja som zacala chodit na hrnciarsky kurz a relax jak hovado😅… hladaj aj ty, skusaj…

anonym_29b193
8. okt 2025
@anonym_6eeb01

@anonym_29b193 alkohol vie posrat vsetko - od pecene az po vztahy v rodine.

@anonym_6eeb01 tak pecen sa vie doondit hocicim. nie len alkoholom. 🙂 pecenaky mam pekne, asi tolko k tomu.

autor
8. okt 2025
@anonym_6eeb01

@anonym_autor skusaj, co by ti vedelo navodit euforiu… pokojne aj nejake volnocasove aktivity.. ja som zacala chodit na hrnciarsky kurz a relax jak hovado😅… hladaj aj ty, skusaj…

@anonym_6eeb01 skusam nakupovanie, cvicim vela, uz ma museli aj stopnut, lebo som to prehanala. Vynechala som cukor a sladkosti. Lebo som chcela schudnut. Neviem, ci to bude aj tym. Ako keby si potrebujem fixnut dopaminove receptory.

anonym_29b193
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_6eeb01 skusam nakupovanie, cvicim vela, uz ma museli aj stopnut, lebo som to prehanala. Vynechala som cukor a sladkosti. Lebo som chcela schudnut. Neviem, ci to bude aj tym. Ako keby si potrebujem fixnut dopaminove receptory.

@anonym_6eeb01 suhlasim. ja vela sportujem. to mi doda endorfiny a tak nemam chut pit.
@anonym_autor jaj tak ked si vynechala sladke, jasne ze to moze byt aj tym, tie stavy. skusala si dake zdravsie sladke varianty? ja som prestala fajcit, zacala som viac sladke. ale snazim sa tiez s tym bojovat. chcem schudnut

martinmmartin
8. okt 2025

Ludia co maju kratko za alkoholizmom mozu mat obdobie Alkoholickej anhedonie- stracas moznost prezivat stastie lebo mas poskodeny prirodzeny dopaminovy cyklus

anonym_6eeb01
8. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no ak si rapidne vynechala cukry… ako nechcem zniet cudne, ale radsej kilo navyse z mlsania ako alkoholizmus.. skus si dopriat nieco dobre raz za den-dva

autor
8. okt 2025
@martinmmartin

Ludia co maju kratko za alkoholizmom mozu mat obdobie Alkoholickej anhedonie- stracas moznost prezivat stastie lebo mas poskodeny prirodzeny dopaminovy cyklus

@martinmmartin ano to som ja urcite, aj ked je to už 7 rokov. Teraz sa to u mna zmenilo, prechadzam krizou.

martinmmartin
8. okt 2025
@anonym_autor

@martinmmartin ano to som ja urcite, aj ked je to už 7 rokov. Teraz sa to u mna zmenilo, prechadzam krizou.

@anonym_autor Po anglicky vies?

https://www.youtube.com/watch?v=F07buTlsW0w
Strana
z3