Pozitíne myslenie v praxi a vaše výsledky. Funguje to?

lianka2
10. mar 2014

Ahojte. Nachadzam sa v tazkej zivotnej situacii a dostali sa ku mne knihy o pozitivnom mysleni od dr. Murphyho, aj kniha Secret - Tajomstvo. Chcem sa opytat, ci sa niekto tymito knihami a zivotnymi postojmi riadi a ci mu to naozaj aj prinieslo uspechy v podobe lepsej prace, byvania, skveleho zivotneho partnera apod. Viem, ze nestaci len pozitivne mysliet, ale trebs pre sny aj nieco urobit, ale ci sa tu naozaj najdu ludia, ktori taketo zmeny zazili na vlastnej kozi. Ze sa im zmenou myslenia zmenil aj zivot. Rada by som tu nasla nejake skutocne pribehy a zmeny. Som zvedava na odpovede. Dakujem

nkem
10. mar 2014

Ja sa riadim pozitívnym myslením, vyzualizujem si veci, ja som celkovo optimisticky človek a myslím, že to funguje 😉 moja mama tvrdí, že to vyskúšala a pomohlo jej to...

lianka2
autor
10. mar 2014

@nkem ahoj. Aj v nejakych konkretnych veciach jej to pkmohlo? Lebo psychicky sa citim lepsie kef myslim pozitivne ale ci mi to pomoze zmenit niektore veci...

denkaajejdeti
10. mar 2014

@lianka2 Ahoj,
ja som tiež pozitívne mysliaci človek 🙂 a ako sama píšeš - cítiš sa lepšie, keď myslíš takýmto spôsobom. Nie je to ani tak o konkrétnych veciach ako skôr o tom, že z takéhoto človeka potom sála dobrá enrgia. Kameňom úrazu však býva to, ak niekto len číta knižky a potom veci nepraktizuje. To je nielen o čítaní, vizualizácii, meditácii či vedomom dýchaní, ale najmä o následnom konaní. Napr. ak chceš zbohatnúť po materiálnej stránke, tak vďaka pozitívnemu nastaveniu nehľadáš prekážky ako sa to nedá ale spôsoby ako sa to dá (napr. otvorenie živnosti, vycestovanie za ponukou do zahraničia, absolvovanie pracovného pohovoru, na ktorý by si si inak netrúfla,....). Ono je to o nastavení a snahe jednotlivca, ktorý potom následne koná vo viere, že bude mať úspech....a čuduj sa svete - ten úspech sa naozaj dostaví 🙂.

lianka2
autor
10. mar 2014

@denkaajejdeti tak napr. Je mi jasne ze ked chcem lepsiu pracu tak musim pozerat ponuky prace verit si ucit sa cudzi jazyk aby som mala lepsie moznosti. Nestaci len sediet doma a cakat. Ale co al chcem napr.dobreho muza. Co vtedy robit.

mummy01
10. mar 2014

@lianka2 ja si myslim ze to nefunguje tak akoze chcem toto a tak musim robit toto aby som to dosiahla.Takyto navod neexistuje.Pozitivne myslenie je sposob zivota,ty pozitivne myslis,zacnes mat rada sama seba,svoj zivot,zacnes pocuvat siesty zmysel a vidiet vsetky prilezitosti ktore ti zivot prinasa.A tam je potom priestor na to aby sa ti dialy dobre veci.Je to o tom ze vidis moznosti,mas vieru v uspech a nebojis sa zariskovat. Pesimista nikdy nevyuziva vsetko co mu zivot prinasa lebo to kvôli pesimizmu nevidi.Ak chces dobrého muza zacni milovat sama seba a najdi svoj pokoj v dusi 😉

denkaajejdeti
10. mar 2014

@lianka2 Stále platí to isté - ak si naladená pozitívne, zväčša sa nemračíš a nereaguješ podráždene - muži milujú, ak ženy nie sú hysterky, ale dokážu brať život s nadhľadom a najmä s úsmevom na perách - a o to pri pozitívnom myslení predsa ide 🙂 . A funguje aj zákon príťažlivosti (na čo myslíš, to si pritiahneš)....Nie vždy sa to dá na 100%, aj mne niekedy ujdú nervy alebo mám deň blbec, ALE vždy viem, že je úžasné, že mám možnosť ráno sa zobudiť a žiť svoj život ako by to bolo prvý a posledný krát. Vieš ako sa hovorí - "jaký si to uděláš, takový to máš" - kusisko poctivej pravdy.
A ten správny chlap ? To ti nezaručí nikto, že práve takého stretneš. Ty musíš žiť svoj život sama pre seba a keď budeš šťastná ty, potom budú šťastní aj ľudia v tvojom okolí a to ti toho správneho chlapa pritiahne ako muchu na med 😉 .
Len najprv si ho ty musíš zaslúžiť (tým, že vytvoríš pohodu okolo seba a budeš žiť život podľa tých najlepších nezištných predsavzatí).

anuska74
10. mar 2014

Musíš hlavne sama tomu dopomocť, proste mať taký chtíč 😉 , inak môžeš čítať koľko chceš.
A že ťa nestretne nejaká pohroma apod. na to sa nespoliehaj, ale ak si pozitívne naladená, nezlomná tak všetko prekonáš lahšie a rýchlejšie.

lianka2
autor
10. mar 2014

@denkaajejdeti pekne si to napisala. Len teraz zacinam zit s pozitivnym pohladom na svet tak dufam ze si to dobre takto pritiahnem.

denkaajejdeti
10. mar 2014

@lianka2 Je to beh na dlhé trate..ide to pomaly, postupne, roky,...ale stojí to za to 🙂 . Jednoduchšie to majú tí, ktorí to majú geneticky zakódované v sebe od narodenia 🙂 alebo od malička vyrastajú v takej prajnej rodinnej atmosfére.
Prerod nenastane zo dňa na deň, ani z roka na rok - no krôčik po krôčiku s trpezlivosťou určite dosiahneš svoj vytúžený cieľ.
Držím ti palce.
Denisa

erikaaaa4
4. jún 2014

ahojte som tu nova a chcela by som sa poradit s vami co mate viac skusenosti...zacala som sa postupne zaoberat pozitivnym myslenim ono davno viem ze to funguje len niekdy je to tazke...v podstate ide o to ze vacsina veci mi vyjde ale to co najviac chcem proste nie...niekedy az ked to uplne vzdam ....ale ja sa neviem vzdat niecoho myslim myslienkami co naozaj chcem a je too vobec spravny postup zrazu to vo svojej hlave zatratit ? citala som ze nie ale zatial sa mi len to vyplatilo ked som naozaj nieco chcela az ked som sa na to vykaslala tak to prislo...viete mi poradit ako postupovat spravne? dakuejm som rada ze tu takato skupinka existuje 🙂

erikaaaa4
7. jún 2014

@denkaajejdeti ahoj prosim ta neporadila by si mi?

denkaajejdeti
9. jún 2014

@erikaaaa4 Ahoj,
rada by som poradila, ale toto je tak intímna záležitosť každého človeka, že sa len veľmi ťažko uplatňuje nejaký univerzálny kľúč na riešenie problémov pri praktizovaní pozitívneho myslenia 😉. V prvom rade ide o myšlienky a emócie - činy nasledujú až po nich, takže ja osobne by som na tvojom mieste pátrala po tom (je to celé o tebe, o tvojom nastavení, tvojom prežívaní,....jednoducho problém a takisto jeho riešenie je v tvojej hlave a v srdci - nikto iný to nedokáže vyriešiť iba ty 🙂 ) na čo sa vedome, ale aj podvedome ! sústredíš/vizualizuješ pri veciach,na ktorých ti skutočne záleží. Niekde je rozdiel a ty sa musíš dopracovať k tomu kde - toto je tá cesta, ktorá je niekedy dôležitejšia ako cieľ samotný a treba pri nej veľa trpezlivosti, ako som už písala vyššie chce to postupne robiť množstvo maličkých krokov na tejto ceste a neustále na sebe pracovať - čítať kvalitnú literatúru, pracovať s dychom, cvičiť jogu, vedieť relaxovať (aktívne aj pasívne),...a výsledok sa pomaly postupne dostaví. Ja si myslím (ale nemusí to byť tak, pretože ťa vôbec nepoznám a neviem ako myslíš, cítiš,..to vieš iba ty 😉 ), že pri tých veciach, na ktorých ti veľmi záleží, nie si dostatočne uvoľnená a tvoje podvedomie pracuje na plné obrátky, ale nie v pozitívnom smere ale skôr v obavách typu "toto sa mi nepodarí, je to náročné..". Skús si odpovedať aj na otázku ako riešiš náročnejšie úlohy v živote, ako sa v tých vypätých situáciách staviaš k stresu. Niekto podá super výkon, niekoho naopak predstava toho, že ide o veľa, tak vystresuje, že urobí veľa chýb, ktoré by za iných okolností neurobil...porozmýšľaj nad sebou, odpoveď určite nájdeš.
Držím palce, aby si prišla na koreň veci a prajem len to dobré 🙂.
Denisa

erikaaaa4
9. jún 2014

@denkaajejdeti dakujem ,pekny denprajem 🙂