Ako ovplyvnila zmena času vaše zdravie?
Zo soboty na nedeľu sa zmenil čas, pocítili ste to na svojom zdraví? Napr. únava, stres, bolesti chrbta... Ja som posledné dva týždne trpela neskutočnou poobednou únavou, a mám pocit že po posune času sa to konečne upravilo. Stretli ste sa aj vy s pozitívnymi účinkami posunu času na organizmus alebo len negatívnymi?
Tento rok som si prvýkrát neuvedomila posun casu. Boli sme na dovolenke, mali sme len mobily a smart hodinky, ktore sa prestavili same. Takže to, ze sa posuval cas, som zistila uplnou nahodou v nedeľu večer 🤣. Ziadny stres. A to inokedy vzdy trpim.
Vôbec nejak to nevnimam. A milujem letny čas, ráno svetlo, večer tiez. Hodina je úplne nič, mevnimam to ani keď ideme na dovolenku. Napr budúci týždeň budem zas menit 2x a nemá to na mňa ziaden vplyv
Mne to trvá pár dní,kým sa prestavím...na nástenných hodinách si nechávam čas rovnaký celoročne( stredoeurópsky čas)eraz sa ešte orientujem podľa neho
Nijako, ani to nevnímam
Uplne v pohode.dokonca mam viac elanu ako jar ide
Je to NAJPRIMITIVNEJSIA BLBOST aku ludia akceptuju.
Ti, co necitia zmeny ( ako Jatlag) nemaju zdravy spankovy rytmus.
Je na case SKONCIT S TAKYMITO NUTENYMI VECAMI
Na mňa strašne. Normálne zvažujem dať výpoveď.
Zle, zle, rano znovu tma a zima, ked idem do prace. A v noci dlho svetlo vonku, naco to je dobre? Som jak matoha, ledva sa vleciem rano, stale unavena. Keby som nemusela skoro vstavat, tak by mi to nevadilo.
Mne vyhovuje letny cas... vecer zatiahnem zavesy a vybavene, ked idu decka spat, v noci ich roztiahnem, ked idem spat. Rano sa zobudim v pohode... ale ja malo spavam...
Mne to je akosi cca jedno, za jeden den nabehnem…skor to vnimam hlavne cez hafana, zvieratka to vnimaju za mna viac prechadzky rezim mu par dni trva kym sa casovo nastavi…
Nechapem co ma unava ,stres a bolesti chrbta spolocne s posunom casu.ten cas sa posunul o hodinu,nie o 6hodim…skor mi to prijde ako „na nieco to treba zvalit“
A k otazke,cas sa posunul o hodku,nepocitujem to nijako
Ja som sa cítila úplne super a odkedy sa zmenil čas tak sa cítim ako mimozemšťan. Hrôza 😑
@biglovemom su senzitivni ludia, zmena pocasia, tlak, bio na nich vplyvaju a aj ta hodina s nimi zrobi nieco, starsi ludia….nas dedko este je trochu nesvoj..proste to na niekoho vplyva
@janka2525 budúci rok sa nebude meniť
@biglovemom mňa sa to dotklo extrémne... Ja som dnes rozmýšľala prečo sa cítim totálne na hovno, že niektoré momenty ani neviem aký je rok 🤣
Skoro som nestihla ísť pre syna do školy,sledovala som svoje náramkové hodinky(ručičkové),piekla som koláč a varila,kochala sa vôňami - spravila som si ešte kávu,že hodinka času-a zrazu budík na mobile(ešte že ho mám nastavený,každý deň zvoní keď je čas ísť pre syna).
Čo som zabudla? Prestaviť si hodinky,mobil sa prestavil sám a hodiny v kuchyni na prestavil manžel.😅
@dominikamacakova preco sa nebude menit v 2025?
Nechapem, ze tieto zmeny casu 2x rocne stale trpime (vlastne chapem, nikdy sa nedohodneme na tom, ktory cas by mal platit stale, ake typicke). Keby sa dalo spocitat, ake naklady/negativa (nielen ekonomicke) su s tymto cirkusom spojene za celu jeho historiu... Mam tusenie, ze uspory na elektrickej energii (osvetlenie) su zanedbatelne vzhladom na velku roznorodost fungovania dnesneho sveta (v sukromi aj v biznise).
@madeincssr radsej zmeny 2x rocne ako cely rok zimny cas a v lete o 20tej vecer tma.
@dominikamacakova 😂🫣🫣
@dominikamacakova O tom nič neviem, že by sa nemal meniť. Síce si to v EÚ dali nejako za úlohu zrušiť, ale neexistuje zhoda na tom, ktorý čas by sa mal zachovať: pri pásmovom stredoeurópskom - tzv. "zimnom" - je v lete veľmi skoro ráno svetlo, a večer príliš skoro tma, pri celoročnom letnom zase v zime ráno pridlho tma (a časť populácie by preferovala jedno, časť druhé).
Striedanie je kompromis, ktorý síce nenadchne, ale naštve menej ako trvalo mať možnosť, ktorú človek nepreferuje.
Moje telo preferuje zimný čas, takže som viac unavená, ale zvyknem si. Staršie dve dcéry to zvládli ok, najmenšia je podráždená, ale to sa tiež poddá.
By ma zaujimalo, preco potrebujete svetlo vonku o 22.hod, co robite? Ja uz zvycajne spim, jedno, ci je leto alebo zima😁
Neznasam zmenu casu
Deti s tym maju problem. Okrem toho co tu bolo spominane, tak im najviac vadi zmena casu obeda. Tento prechod je ale pre nich jednoduchsi, ako prechod na zimny cas.
Nemam s tym ziadny problem, horsie to je v zime, ked Sa skrati den. Ja uz aj vecer pred zmenou casu prestavim hodinky takze ked sa rano zobudim, tak vidim aktualny cas a ani mi nenapadne, ze sa nieco zmenilo
Veď je to jedno , nie? Jeden deň zmena a potom už sa zase telo prispôsobí, pôjdeš skôr spat a skôr vstanes . Nechápem tieto problémy z presunu času. Akoby sa presúval každý deň . 😳

Ziadna negativna zmena pre mna.
Tesim sa ze je konecne letny cas.
Milujem byt dlho vonku a dlhe svetlo mi vyhovuje.