Ako sa snažíte žiť ekologicky vy ?
Ahojte zaujímalo by ma ci sa snažíte žit ekologicky? Učíte svoje deti žiť ekologicky? Co ma podla vás skutočne význam z hľadiska ekológie? Co naozaj praktizujete. Napíšte aj co by ste chceli robiť ekologickejšie ale zatiaľ ste sa k tomu nedostali/ neskúsili / nedarí sa z rôznych dôvodov.
Ja látkujem už tretie dieťa. Separujeme odpad. Pestujeme vlastnú zeleninu a ovocie. Kupujem oblečenie z bazáru.
Inak baby aj k tej konzumacii masa alebo k ekologii vseobecne... odporucam velmi dobry dokument, "KISS THE GROUND" alebo "Sklonit sa k zemi"
@lenteraz111 áno pridávam k turmalinovym guliam keď mám viac znečistené prádlo a orech používam aj pri umývaní podláh, okien,riadu
@lapersefona je dokonca browser, ktorý vysadí stromy... Ecosia sa volá a funguje normálne ako Google
@jana358 super. Kuknite toto https://iep.sk/Kalkulacka uhlíkova kalkulačka 🙂
Dobrý deň, kukni tu, my sme začali pomaly takto 🙂 https://ecni-to.sk/clanky/5-jednoduchych-eko-na...
Separujeme samozrejme plast, papier, sklo, pomáha aj 2 ročný syn a rád vyhadzuje podľa typu. Batérie a drobný elektro odpad nosím do hornbachu kde majú zberné nádoby. Lieky po záruke nosím do lekárne, použitý olej po vysmážaní zase na benzínku (už vyše 2 rokov plním jednu 2 litrovú fľašu 😄). Použité Curaprox kefky nosím do curaprox stánku kde ich vedia znovu spracovať (nemajú sa hádzať do plastu). Začala som používať menštruačný kalíšok. Prešla som na non toxic drogériu - Sonett gél na pranie, ktorý si chodím čapovať + mydlové vločky a striedam to podľa toho keď potrebujem pridať aj perkarbonát sodný na fľaky (dáva sa do priehradky na prášok/gél) tak vtedy dávam vločky do bubna. Namiesto aviváže používam biely ocot. Na umývanie v domácnosti mi väčšinou stačí kyselina citrónová a ocot. Jediné čoho som sa nevzdala je Dettol bez vône na dezinfekciu...skúsila som aj od Sonettu, no bola príliš automatická, čo mi vadilo. Oblečenie kupujem prevažne z bazárika v top stave a máme aj oblečenie podedené. Jediné čo kupujem nové je spodné prádlo, ponožky a obuv, ale aj to väčšinou nájdem v bazáriku nové s visačkou za polovičnú cenu. Mali sme kávovar Dolce Gusto, no predala som ho z dôvodu veľkého produkovania odpadu plastovými kapsulami.
Triedime odpad bio odpad tiež.Oblecko po deťoch posúvam ďalej .Na nákup si beriem buď prútený košík alebo ruksak alebo plátené tašky.Sacky nevyhadzujeme hneď dávame do nich mäso pre psa a do mrazáku.Flase na mlieko máme sklenené , ale plastové ak mám odkladám .Starý olej keď máme nazbierany tak odnesiem našim tam v dedine každú stredu môžu odniesť oni to zoberú.

@77kacena aka je to znacka kde kupou vysadia strom..to je uzasne