Ako zvládať psychickú a fyzickú záťaž v mladom veku?
Ahojte, toto je moje úprimné vyjadrenie.. mám 25 rokov… som pomerne mladý človek… áno mladý.. predtým než niekto začne písať lebo veľa krát sa stretávam s tým ako každý dospelý človek 35+ (zažila som to) povie “joooj ty si mlada ty musiš všetko zvladnuť…som slobodná žijeme obaja s priateľom…pracujem ako učiteľka v materskej škole, do toho si privyrávam a chodím upratovať, mám na starosti tanečný súbor… do toho ešte robím nechty sem tam kamoškam … a takto fungujem od asi februára..:každý týždeň nabitý…od pondelka do nedele, aj ked si poviem konečne mam v ten a ten deň po robote voľno tak nemám lebo stále niečo vyskoči, či nejaké vybavovačky v meste alebo niečo…mam pocit že dnes na mňa tie miesiace takého extrémneho rozbehania doľahli a hovorím si nevládzem…a to prisahám, že neviem ako je to ležať celý deň a nicm nerobiť..v hlave kopec informacii že musim urobiť toto toto toto a len na to myslim tam a tam musim ešte toto poriešiť…neviem sa akoby uvoľniť a vypnúť…absolutne to neviem a neskutočne s tým bojujem…s priateľom niekedy pôjdeme na bicykel alebo na večeru alebo sa prejsť ale ani tak… jednoducho NEVLÁDZEM… na persene fičím asi 2 mesiac popravde… stresy z deti aby som všetko v práci mala urobene, splnené, v druhej práci len aby všetko bolo čisté tak ako má a neboli sťažnsosti, nechty urobené tak ako si predstavujú a neviem čo ešte…je to niekde vo vnútri akoby taky vntorný nepokoj v sebe mám…povedzte mi že nie som sama😀🙏🏻 áno a to ešte nemám deti a rodinu, áno viem…a predstaviť si to zatiaľ pri tom ani neviem…
Keď to nezvládas niečo vypusti, napr nechty
A preco nieco proste nevypustis??
@hederamonstera prácu ktorá ma živí nemôžem, druhá práca no tu taktiež potrebujem lebo plat učiteľky nie je boh vie čo…tie nechty som uz vypustila niekoľko žien a robím možno tak 3, a tú tanečnú sa snažím tiež tak že sa striedame s kolegyňou, ale mam ajtak pocit že keď niečo vypustím vyskoči niečo ine to jak zakon schválnosti…niekedy by som sa odstrelila na mars a mala pokoj a bola sama so sebou
Keď to nezvládas niečo vypusti, napr nechty
@hederamonstera
@lucia13022023
A to som ešte medzi tým chodila cviciť každý týždeň a to som uplne vyhodila z mojho programu
Vypusti aj to upratovanie, ak by sa ti nedalo vyzit, tak zle hospodaris.
Ked nevladzes robit 30 veci naraz, tak riesenie je je robit napriklad len 20.
Vypusti aj to upratovanie, ak by sa ti nedalo vyzit, tak zle hospodaris.
@domkakvet doteraz som fungovala a to už pracujem 6 rokvo ako učiteľka… ale ak chceme sa s priateľom niekde posunút bapriklad kupiť si nejaký byt tak veruže môj 800eurový plat mi nepostačí na hypotéku a pod…
tak asi děláš něco špatně, a já to nemyslím špatně🙂)). Najdi práci, která bude lépe ohodnocená a budeš mít jistotu, klid, pravidelný příjem. Tím tříštěním pozornosti - sto věcí za pár korun - si jen přiděláváš starosti. Proč potřebuje tobě stačit 800 eurový plat na hypo? Přítel se nepodílí? Jste na to dva. Ne?
Ked nechces nic vypustit, napis si zoznam toho, co potrebujes urobit. Ked mam nabity den, radsej si spisem, co vsetko potrebujem urobit a potom si len odskrtam. Mozno blbost, ale dost ma to odlahci, ze nemusim mysliet na to, co este treba a dokola si to prehravat v hlave. Sustredit sa na jednu vec a ked je hotovo, pustit sa do druhej 🤷🏻
Ked nechces nic vypustit, napis si zoznam toho, co potrebujes urobit. Ked mam nabity den, radsej si spisem, co vsetko potrebujem urobit a potom si len odskrtam. Mozno blbost, ale dost ma to odlahci, ze nemusim mysliet na to, co este treba a dokola si to prehravat v hlave. Sustredit sa na jednu vec a ked je hotovo, pustit sa do druhej 🤷🏻
@berenika39 ano jasne sme. A to dvaja ale ceny nehnuteľnosti su enormne vysoke…ja platim z toho platu aj nájom lde bývam, platim si pôžičku na auto a ešte aj aˇkolu kzoru externe študujem… a potrebujem aj jesť a piť😀
@marienocka89 toto je fakt dobrý nápad možno mi to ozaj uľahčil ten stres že čo ešte mám urobiť to ma popravde ani nenapadlo
Ja len možno by som chcela radu alebo niečo ako sa uvoľniť? Už mam všetku sprcháče na stres krémy čaje…no nejak nepomáha😀ako vravim persen je môj naj kamoš 2 mesiace
na to ale nepomohou žádné "léky", jen lepší organizace práce nebo velká změna... jinak se v tom budeš plácat pořád dokola...
A aký je plán ako to chces takto dlho ťahať?lebo vidíš, že nevládzes jedného dňa sa nepostavis z postele a vyhoris.Radsej robiť jedno zamestnanie a poriadne, ak ti idú nechty venuj sa tomu a nie upratovaniu sama vidíš, že to je ťažké na psychiku.Uz len práca s deťmi je psychicky náročná.Pero a papier a zrátaj si na čom zarobis najmenej a to pusti
Z celého príspevku na mňa medzi riadkami kričalo jedno veľké ospravedlňovanie sa - pred druhými aj sama pred sebou - že vôbec si dovolíš povedať, že nevládzeš a že chceš niekedy aj vydýchnuť. Tak to na mňa pôsobilo. Pozor na to... To, že si mladá neznamená, že musíš makať za ďalších 20 ľudí, mať aktivít od nevidím do nevidím a ešte sa k tomu aj usmievať ako to s prehľadom zvládaš. Je super byť produktívny, ale rovnako k tomu patrí aj oddych, regenerácia, psychohygiena. Moje rady sú si to trošku upratať v hlave - v tom najlepšom to myslím - dovoliť si vypnúť. Robiť si zoznamy a odškrtávať, na týždeň, na deň, kľudne zoradiť aj podľa priorít, čo naozaj treba a čo sa svet nezborí ak si to neodškrtneš. Povinne zaradiť do každého dňa aspoň 15-20-30 minút nejakého oddychu - či už doslova ničnerobenie al. meditácia (meditáciu ja naozaj veľmi odporúčam) al. ležanie vo vani al. prechádzka al. počúvanie hudby al. seriál al. čokoľvek čo sa k tebe hodí, čo bude taký tvoj naozaj "me time" 🙂 A rovnako povinne napr. do každého mesiaca a kľudne aj viackrát do mesiaca celý "me time deň"... A žiadne že niečo do toho prišlo, tak kašlem na to a makám ďalej. Ak nejde o život, nejde o nič. Nič ti neutečie, ani nenastane koniec sveta.... Ja rozumiem, že človek keď sa chce posúvať tak potrebuje aj zarábať peniaze, aj byť produktívny, aj všetko, ale odtiaľ potiaľ... Ach....
A to dokedy chceš ťahať však to už teraz nedávala a to nemáš deti čo potom sa už zložíš asi úplne uvoľní a peniaze nie sú všetko nestojí to za tvoje zdravie
@marienocka89 toto delam cely avuj zivot a jw ni 71 let.A je to skvely reseni ulevit myslenka.Makam a odskrtavam
Mne na uvoľnenie a relax okrem spánku pomáha wellness a sauna. Okrem iného to pomáha aj na imunitu.
Ani sa ti nečudujem, som unavená len to čítam. Dve práce, tretia polopraca, škola, krúžok. A čo z toho? Pár eur? Vyber si čo najlepšie zarába a tam venuj energiu.
Tak tým upratovaním si viem pekne zarobiť, v tom už mam system ako upratovať a porpavde pri tom upratovani viem aj vypnúť lebo uplne ina praca - nikto na mňa nehuči, nikto ma neplaši ako v práci v škôlke… a tie nechty no tie robim sa smešnych 10eur…ale aj tie už ponaly vypúšťam… lebo pri tom strávim 2,5hodiny a za 10 eur… a práca s deťmi je náročná ja už jiekedy popravde skože ja milujem deti milujem prácu s nimi už od môjho destva som vedela že budem učiteľka v materskej škole…ale to už keď od septembra vkuse človek ťaha, minimum voľna tak už sa citim niekedy z tych deti taka ako “otravena” alebo ako nazvať… normalne mam chuť si vziat tyzden dovolenku nič nerobiť a potom by sa mi hneď aj v práci s deťmi lepšie pracovalo… ale v školstve a obzvlášť v škôlke to jie je iba tak si vziať tyždenm dovolenky..😔 moje pocity su už také že čakám neúnosne na júl…kedy vydýchnem
Jaj moja, vela si si toho nalozila, takto to dalej nejde. Osobne moj nazor: vsetko zabalit a ist robit uplne, aleze uplne nieco nove....inac ta to prevalcuje.
Kym nemate deti by som s tym prastila a sla do zahranicia - hotel, chyzna, animatorka. Jednak ten plat je porovnatelny a jednak si oddychnes od toho co tu mas. Potom uvidis. Pracu urcite zmenit, prostredie zmenit. Takto to dalej nejde...moju sesternicu toto prevalcovalo a rok bola na PNke. Pocas nej si uvedomila ze sice byt v top manazmente je fajn, ale jej zdravie je prvorade....takze teraz vsetko hodila za hlavu, zlavila, predala dom, zamestnala sa uplne v beznej firme ako administrativa (predtym bola veduca marketingu), venuje sa zahradke, zacala studovat a ...ma sa fajn...chodi cvicit, so psom na prechadzku atd.
Tak nerob učiteľku ale si dorob kurz / vzdelanie a rob niečo iné..alebo namiesto tanečnej a upratovania skús doučovanie..proste musíš niečo vypustiť lebo to klepne
Vypusti tie nechty, ak ti je pri upratovaní fajn - zarobíš si + môžeš vypnúť hlavu, tak to rob ďalej popri práci v škôlke. Ak sa zničíš, skoro vyhoríš potom čo?
Veď len toľko robím, koľko viem, že zvládnem bez stresu a v pohode. Nikto ti nič nenanutil, že musíš ešte robiť. To aj priateľ má 3 roboty? Či on má len jednu a to mu stačí? Nie, aj mladý človek musi poznať svoje hranice. Zo stresu býva veľa ochorení a tak radšej polav v práci a zrelaxuj.
Veď len toľko robím, koľko viem, že zvládnem bez stresu a v pohode. Nikto ti nič nenanutil, že musíš ešte robiť. To aj priateľ má 3 roboty? Či on má len jednu a to mu stačí? Nie, aj mladý človek musi poznať svoje hranice. Zo stresu býva veľa ochorení a tak radšej polav v práci a zrelaxuj.
@margotka17 nie aj on má, 2 roboty, nakoľko on ma 8h pracovnu dobu vstava o 5 a dochádza domov o 17:00 tak potom ešte kazdy druhy den ide do druhe roboty na 2h
Toľko času zabitého pri nechtoch za 10€?nestojí to za to..radšej choď na 2,5 h prechádzku do lesa

A preco nieco proste nevypustis??