icon

Anorexia a obmedzený pohyb. Ako kontrolovať príjem kalórií?

30. sep 2025

Ahoj, rada by som sa poradila. Trpím anorexiou a momentálne mám po operácii nohy čiže žiaden pohyb. 6 týždňov takmer len v posteli a môj strach je to že veľmi preberiem. Momentálne mám príjem nastavený na cca 1750 kalórií a za dva mesiace som pribrala asi 1,5 kilá s tým že som mala mierny pohyb. No obavám sa že počas tých 6 týždňoch bez pohybu pri takom prijme priberiem aj 10kg a to už by som nerada. (Od začiatku liečenia som pribrala asi 4 kilá, neliečim sa však dlho). Čo s tým? Je reálne pri prijme 1700 kcal bez pohybu za 6 týždňov pribrať 10 kg? Prosím normálne odpovede dosť sa s tým trápim. Pribrať však chcem. Nemôžem však žiaden šport ani cvičiť kvôli diagnóze pre ktorú som bola operačná. Zasiahnuté mám obidve končatiny v závažnej forma. Budem vďačná za slušne komentare

autor
30. sep 2025

Pre predstavu môj cieľ je nejakých 50 kg. Pri takej váhe som sa cítila najlepšie. Som nízka a viac kíl na mne už nevyzeralo dobre

biba_18
30. sep 2025

za 6 týždňov 10 kíl nepriberieš ...

vevebono
30. sep 2025

Prajem ti skore uzdravenie. Viac ti neporadím

anonym_6fecae
1. okt 2025

@anonym_autor to ze lezis neznamena ze hned vela priberies. a ked sa doliecis, chod si liecit anorexiu.

moonlight1210
1. okt 2025
@anonym_6fecae

@anonym_autor to ze lezis neznamena ze hned vela priberies. a ked sa doliecis, chod si liecit anorexiu.

@anonym_6fecae
Pise: “ Momentálne mám príjem nastavený na cca 1750 kalórií a za dva mesiace som pribrala asi 1,5 kilá s tým že som mala mierny pohyb. … Pribrať však chcem.”

Kedze ma prijem nastaveny uz na priberanie, tak v liecbe je.

ivik4
1. okt 2025

10kg za 6 tyzdnov ? No ty ma fakt problem 😄
Nie nepriberies 10kg za 6 tyzdnov, upokoj sa.
Tiez som mala PPP, aj som sa liecila, teda sla som na liecenie ale niekedy fakt žasnem...
Ked sa das dokopy zdravotne, mozno by Ti pomohlo ist na liecenie niekam ( neliecit sa len ambulantne) lebo myslienky mas stale kadejake a to ok nieje

naily
1. okt 2025

@anonym_autor ahoj neboj sa, nepriberies toľko určite. Máš to nastavené asi dobre, ak pomaličky priberas. To možno skôr poradia ženy čo si strážia kalórie.
Určite by som ti ja však odporučila terapie. Terapeut ťa navedie čo bolo spúšťačom tvojho problému, otvorí možno staré rany ale je to naozaj kvalitný liečebný proces pri ktorom sa budeš na seba po istom čase pozerať inak. A pomaličky sa uzdravíš aj duševne. Veľmi ti držím prsty. Je skvelé, že to riešiš. 🫂❤️

autor
1. okt 2025
@naily

@anonym_autor ahoj neboj sa, nepriberies toľko určite. Máš to nastavené asi dobre, ak pomaličky priberas. To možno skôr poradia ženy čo si strážia kalórie.
Určite by som ti ja však odporučila terapie. Terapeut ťa navedie čo bolo spúšťačom tvojho problému, otvorí možno staré rany ale je to naozaj kvalitný liečebný proces pri ktorom sa budeš na seba po istom čase pozerať inak. A pomaličky sa uzdravíš aj duševne. Veľmi ti držím prsty. Je skvelé, že to riešiš. 🫂❤️

@naily ďakujem veľmi pekne. Uvedomila som si, že s tým niečo musím robiť len to zatiaľ ešte nejde tak ako by som si priala. Ale vôbec mi nevadí, že som pribrala len nechcem rýchlo priberať. Proste pekne pomaly. Už zjem jedla ktorých som sa kedysi veľmi bála. Jem v reštauráciách, viem si dať von zmrzlinu, koláč a podobne ale žiaľ tým že teraz sa nemôžem hýbať tak sa to vo mne ako keby znova prebudilo a som bezradná.

lajba
2. okt 2025

Ak mas psychologicku, dohodni si terapie online. Pomoze ti zvladnut stavy. Drzim palce

margotka17
2. okt 2025

@anonym_autor Oooooj, dievča zlaté, to za 6 týždňov nepriberies 10 kg. To sa ani nedá. Možno takých 6 kg sa ti podarí 🤔. Prajem skoré zdravie 👍.

anonym_a13cdc
2. okt 2025

@anonym_autor prepáč ale máš psychickú poruchu a ty ideš svoje problémy riešiť na fóre s cudzími ľuďmi?

autor
2. okt 2025
@anonym_a13cdc

@anonym_autor prepáč ale máš psychickú poruchu a ty ideš svoje problémy riešiť na fóre s cudzími ľuďmi?

@anonym_a13cdc a to zmena, že sa ohľadom toho nemôžem opýtať niečo aj cudzích ľudí? Možno sa nájde niekto kto mal podobný problém

autor
2. okt 2025
@ivik4

10kg za 6 tyzdnov ? No ty ma fakt problem 😄
Nie nepriberies 10kg za 6 tyzdnov, upokoj sa.
Tiez som mala PPP, aj som sa liecila, teda sla som na liecenie ale niekedy fakt žasnem...
Ked sa das dokopy zdravotne, mozno by Ti pomohlo ist na liecenie niekam ( neliecit sa len ambulantne) lebo myslienky mas stale kadejake a to ok nieje

@ivik4 tak ja neočakávam, že za necelé 3 mesiace liečenia mi zmiznú myšlienky a ani som nečakala, že hneď ako zo začnem riešiť s odborníkom a začnem pomaly priberať tak že som hneď zdravá

naily
3. okt 2025
@anonym_autor

@naily ďakujem veľmi pekne. Uvedomila som si, že s tým niečo musím robiť len to zatiaľ ešte nejde tak ako by som si priala. Ale vôbec mi nevadí, že som pribrala len nechcem rýchlo priberať. Proste pekne pomaly. Už zjem jedla ktorých som sa kedysi veľmi bála. Jem v reštauráciách, viem si dať von zmrzlinu, koláč a podobne ale žiaľ tým že teraz sa nemôžem hýbať tak sa to vo mne ako keby znova prebudilo a som bezradná.

@anonym_autor lebo si si to kompenzovala jem ale hýbem sa bude to fajn všetko spalim. Ale teraz keď ležíš tak sa tvoja panika z priberania zobudila. My tu nie sme odborníci na danú problematiku. Môžeme ťa len psychicky podporiť a držať ti prsty. Je dobré že si sa o tom podelia, a že to riešiš, píšeš a rozprávaš..Ako sa máš dnes? 🙂

autor
3. okt 2025
@naily

@anonym_autor lebo si si to kompenzovala jem ale hýbem sa bude to fajn všetko spalim. Ale teraz keď ležíš tak sa tvoja panika z priberania zobudila. My tu nie sme odborníci na danú problematiku. Môžeme ťa len psychicky podporiť a držať ti prsty. Je dobré že si sa o tom podelia, a že to riešiš, píšeš a rozprávaš..Ako sa máš dnes? 🙂

@naily áno tak nejak kompenzovala ale nemala som taký pohyb aby som tie kalórie spálila preto som aj priberala. A dnes fajn ak mám byt úprimná veľmi som sa bala jesť ale nemám ani zle myšlienky čo ma celkom prekvapilo, tak snáď to prekonám. Ten strach bol asi horší než to že sa nehybem a jem

yunaitzy5
29. okt 2025

Bože, držím palce😭, mala som aj mám taký istý problém a viem, že to je VEĽMI VEĽMI nepríjemné a prajem ti skoré uzdravenie, nie...nepriberieš ja mam asi tak 1400-1800kcal denne už"CHVALA BOHU" a naozaj...priberieš ale určte nie tak veľa, 1750 je pre dospelého človeka na udržanie váhy a nie to na priberanie, 1500-1900kcal je pre dospelého človeka(ženu), a pod 1500 sa chudne... takže žiadne obavy, a aj keď tak...užívaj si a papaj, potom to zase vycvičiť a vrátiš do do tých správnych koľají....a je to SKVELÉ, že nemáš také zlé stavy ako predtým..☺️💗

anonym_940c8b
10. nov 2025

Ahojte všetci 👋

Píšem bakalárku a súrne by som potrebovala vašu pomoc. 🙏 Týka sa to témy sebahodnotenia a spokojnosti s telom u žien.

Budem vďačná každej žene, ktorá si nájde asi 25 minút a vyplní mi tento anonymný dotazník. Každá odpoveď sa počíta!

Link je tu: https://forms.gle/7VMXRramcg3s1C5V8

Ďakujem krásne za pomoc a pokojne zdieľajte ďalej 😊