Chcem prejsť na vegetariánstvo, resp. obmedziť mäso. Ako začať?

timea301196
14. jún 2023

Ahojte baby, som po výbere žlčnika a rozhodla som sa, že by som chcela prejisť na vegetariánstvo alebo aspoň obmedziť mäso čo najviac. Ako začať? Máte skúsenosti s nejakými fajn kuchárkami?

deedol
14. jún 2023

ahoj, ak vies po anglicky, tak na IG fitgreenmind, taka mlada baba z nemecka, ma super recepty. ona je dokonca veganka, ale to si vies prisobit.

sestrin muz obmedzil maso a varieva podla fitrecepty.sk, tiez je tam vela vege veci.

queen_mary
15. jún 2023

Zacni napriklad vlozenim spojenia: vegetarianske recepty do googlu

timea301196
autor
15. jún 2023

@queen_mary ja chcem hlavne skúsenosti googlit viem

siu7
4. júl 2023

Zacnes velmi jednoducho. Urob si najprv taky maly prehlad toho, ako casto maso jes. Ci je tam nejaka ta sunka na ranajky, masovy obed, vecera a podobne. Potom si urci dni v tyzdni, ktore budu bezmasove, zacni nap 2 dnami bez masa, potom o tyzden pridaj 3 a tak dalej. vobec sa toho neboj, velmi opatrne so spracovanymi jedlami a polotovarmi a nahradami masa, nie je to velmi zdrave. Po kazdom dni bez masa, si tak odsleduj ako sa citis a porovnaj si to s dnami, kedy maso jes. - ci sa citis slabsia, ci mas pocit, ze sa obmedzujes, ako sa Ti spi, ci mas pocit lahsieho travenia ako po masovom dni a podobne. Ak budes mat pocit, ze sa obmedzujes, alebo si odopieras, nie je to najlepsia cesta, proces by mal byt prirodzeny a hlavne si treba jasne stanovit dovod, preco to chces, zdravie, presvedcenie, zvierata a tak.
a este rada, ak sa budes citit dobre a najdes v tomto novom sposobe, urcite nikoho nepresviecaj, ze je to bude pre neho lepsie. Nevyziadana rada sa totiz minie ucinkom, ale hlavne kazdy si pride k tomu pravemu pre seba sam 🙂
prajem vela zelenych dni 🙂

aiana24
6. aug 2023

Najdi si sojove alternativy masa co ti budu vyhovovat (skus rozne typy tofu, sojove kocky...) a zarad viac strukovin do jedalnicka. To je vsetko.

srnka90
24. aug 2023

@timea301196 Ako sa ti darí? Ja od tehotenstva nejem veľa mäsa, no chcela by som ho úplne vynechať. No vždy podľahnem a aspoň raz za mesiac si dám rezeň, keď sme niekde v reštaurácii a na výber z vege jedál je len vyprážaný syr alebo pirohy.

Chcela by som vynechať aj mlieko a syry, no to bude asi ešte náročnejšie. Ryby jem. 🙄