icon

Čo hovoríte na jedlý hmyz v potravinách?

6. feb 2023

Čo hovorite na jedly hmyz v potravinách?

Strana
z3
avatar
klarissa25
6. feb 2023

Ze dobrú chuť 🤷‍♀️🤦‍♀️

avatar
vevesh
6. feb 2023

Ze som alergicka a uz dobrych par rokov citam zlozenia🙄🙄 ale potravinarsky priemysel vie vzdy prekvapit....🤮

autor
6. feb 2023

Myslim taky čo pridavaju napr do čokolád atď... tak kde to je povolené. Mama mi s tým pili uši...hovorim jej že veď aj do presnidaviek davaju hnile jablka aj červikmi...a nechcem vedieť čo je v kupovanej tlacenke, parkoch a paštékach.

avatar
janai1
6. feb 2023

Môžeš poslať link na nejaký článok kde sa o tom píše?

avatar
beata_k
6. feb 2023

Ake sofistikovane rypkanie 😄

avatar
ildiko36
6. feb 2023

Ja by som sa pogrcala, urcite by som nejedla sušene kobylky a červíky, fuj

avatar
ildiko36
6. feb 2023

@janai1 ja som to mala na fb, daaka baba to hrumka, ked najdem poslem ti to

avatar
banderaska29
6. feb 2023

minule som jedla sušené červíky od kolegu, ktorý to kupuje v špeci balení. chutilo to ako slnečnicové semienka a (vraj) to má veľa bielkovín 😀

avatar
viestta
6. feb 2023

Hmyz je buduci zdroj proteinov pre preludnenu planetu. Cim skor si zvykneme, tym lepsie pre nas. Takze netreba podliehat panike, ked to pride, tak to pride
btw: nikto nevie kolko musiek, chrobacikov, cervickov uz pojedol a nic sa mu nestalo.

autor
6. feb 2023

Každý človek v noci môže zjesť aj pavúka mama mi neverí.

avatar
weronika171717
Odpoveď bola odstránená
autor
6. feb 2023

@viestta Vieš čo je zaujímavé že domáci chov nám pomaly likvidujú a hmyz je úžasná zachrana pre ľudstvo...

avatar
moonlight1210
6. feb 2023

Smazene kobylky boli fajn. Aj skorpiony. Ale vyprazanu tarantulu som nedala. Jednoducho odpor k pavukom neprekonam ani po ich (trpkej) smrti.

avatar
viestta
6. feb 2023

@weronika171717 telesna schranka hmyzu je z chitinu, nie z chininu. Je rovnako nestravitelny ako rozne ine sucasti sucasnych potravin, napriklad celuloza a cez traviacu sustavu prejde bez zmeny
A ano, uz davno sa pouziva koselina (karmin) do potravin, co su vyluhovane schranky cervca z Ameriky

avatar
hiro
6. feb 2023

"že domáci chov nám pomaly likvidujú"? Kto a ako :D Tym ze mas ohlasit co chovas?
A k teme - hmyz sa je po celom svete. Nevidim preco by ho nemohol legalne jest (a predavat sa ako samotna potravina ci primiesany) aj v EU.
Co ma ale uchvacuje - odkial ludia zobrali tu cokoladu? Aky by to malo zmysel? Akoze zahustit cokoladu? Ci? Polievku ci chlieb chapem ze by to bolo mozne. Ale na cokoladu su prisne normy ohladom zlozenia kde by jej zriedenim vznikla mozno tak "cokoladova pochutka" 🙂

avatar
brembo
6. feb 2023

Je to len ďalší spôsob pre výrobcov,ako nevyhovujuce potraviny uviesť opäť do obehu. A samozrejme veľmy lacná altrenatíva výrobi potravín. Výrobcovia v súčastnosti nájdu akýkoľvek spôsob,ako na výrobe ušetriť.

avatar
marianarem
6. feb 2023

Mne osobne to nevadi. Cervikov som jedla, aj kobylky. Horsie je, ze pre mna to ktovieaky gastronomicky zazitok nie je. Nic odporne, ale skratka nic moc. Snad nebudeme odkazani len na ne.

avatar
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
avatar
diewcatqoo
6. feb 2023

V pohode. Ochutnala som uz mucne cervy, aj pecene larvy - chutili ako arasidy. Nevyhladavam to, ale ked nie je nic ine na vyber, tak... radsej toto ako drzky 🙂
Hmyz sa v potravinarstve vyuziva uz dlhu dobu. Ja s tym nemam problem, vo forme rozomletej mucky mi to neprekaza.

avatar
heln
6. feb 2023

no dnes mi akurat jedna znama hovorila, ze hmyz obsahuje nejaku latku ktora je pre ludi toxicka a oni nas chcu takto pomaly zlikvidovat.
tak ja neviem uz.

avatar
sonicka96
6. feb 2023

Asi viem o akej čokoláde hovoríš...ale ale ak by sme sa mali takto stavať ku všetkému tak nepapáme med a nepijeme slivovicu 🫣

avatar
domculik
6. feb 2023

@viestta Vies co ja mam dojem pri tych kvantach potravin, co sa vyhadzuju, v domacnostiach, v potravinarstve, obchodnych retazcoch atd., ze ta preludnenost je relativna. Keby sme sa viac naucili hospodarit a vyuzivat zdroje setrne, tak ako sa ma, cerviky by sme tak skoro papat nemuseli ... Lebo pre mna teda 🤢🤢🤢.

avatar
annm81
6. feb 2023

Zopár kusov som ochutnala. Samo o sebe to nie je žiadna sláva, ale to nie je ani kuracie, že? Závisí teda od dochutenia a prípravy. Nemám voči tomu predsudky, mäso ako mäso...

avatar
viestta
6. feb 2023

@domculik plytvanie potravinami je záležitosť vyspelých krajín, hladomor tých chudobných, ktoré my vyspelé krajiny vyzeráme. Ak by sa na úrodnej pôde v Afrike nepestovala káva pre nás, rástla by tam psenica pre domácich.

avatar
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
avatar
rebeka7501
6. feb 2023

A viete koľko švábov v čokoláde, červov v paštétach a ovocných i zeleninových jedlách , molí v pečive sme pojedli? 🤣 A to je len zlomok. Každý niekde v potravinárstve pracoval tak vie svoje 😉

autor
6. feb 2023

@rebeka7501 Hirovi nevysvetlis ten si mysli, že na čokoládu su prisne normy....inak keď nejaky liek vyradili stanicna hovorila, že: čo sa zase do toho niekto vygrcal🤣. A tetka volakedy v cukrarni robila a že ráno na zakuskoch stopy od potkanov len zatreli...

avatar
rebeka7501
6. feb 2023

Čo sa týka noriem "papier znesie veľa" 🤣
Na ornej pôde staviame priemyselné parky a domy.....
Nakoniec nám nič iné neostane 🐛🐜🦗🕷️🦟

Strana
z3