Čo hovoríte na jedlý hmyz v potravinách?
Čo hovorite na jedly hmyz v potravinách?
Že je to rovnaký risk ako gmo. Ale asi máme ešte stále málo alergií a rakoviny, treba viac.
A inak neverím že sa tým zníži uhlikova stopa Veď aj tie červíky a chrobáky bude treba niekde chovať a ich produkcia vo veľkom bude energeticky náročná.
Najskôr to bude ďalší eurodotlacny o*eb ako všade vysadena jebka orejka.
@ildiko36 nemusíš, také videa poznám 😀 sama som to už skúšala na kadejakých food festivaloch
Mňa len zaujímalo o čom konkrétne hovorí autorka lebo tieto témy ako nás vláda ide otráviť hmyzom v potravinách čítam len na koňovi tak som chcela vedieť z akého dezolé webu to zas vzniklo 😂
@autorka - tie články sú z roku 2020 a 2021 to si sa až teraz spamätala?
Radšej prírodne ako dáke umeliny 😀
Nič nové, také karmíny sa pridávajú už dlho, preto nekupujem nič kde je červené farbivo a čítam zloženie odkedy som toto zistila a aj vedela prečo dcéra má stále zhorseny ekzém
@weronika171717 netrep bludy . skôr si niečo o tom naštuduj a potom vypisuj. Netreba verklikovať to, čo nájdeš na nete. Stačí si vygoogliť čo je chytín a ako ho organizmus zúžitkováva. Ale to by chcelo trošku porozmýšľať. Jednoduchšie je šíriť hneď bludy, ktoré niekto napíše
@miriam11 neviem odkiaľ sa toto berie, ja som sa nedopracovala k žiadnej odbornej štúdii.
Sú krajiny, kde sa hmyz jedáva bežne a nie, netrpia tí ľudia ničím hrozným. Zaujímavé, že Europa a Slovensko je na popredných miestach čo sa týka rakoviny - HČ, kardiovaskulárnych chorôb, onkologických ochorení a pod. To ľuďom nevadí. to že jedia údeniny, slaniny, tlačenky, mastné, ťažké jedlá je OK,. Keď si zoberieš len také prasa - ako žije? v špine a vadí to niekomu? Nie. Nie som zástancom jedenia hmyzu - aj ked vyskúšala som, celkom chutilo. Nech to jedia tam, kde je to bežné ale už sa také bludy veľakrát šíria netom, že to je neskutočné.
autorka - čo sa týka hnilých jablk - už roky je bežné, že čo je horšej kvality, tak sa z toho robí maglajz - výživy, konzervy a pod. Myslíš si, že kedysi to nebolo? Stačilo ísť na brigádu do konzervární, tam človek toho zažil
@janai1 Nie clankov je veľa len namatkovo som vybrala a chcela som tym povedať že hmyz v potravinách mame už dávnejšie. A schvalila to EU... čo máš klapky na očiach? Povie sa pravda a hneď dezolatsky web...
@weronika171717
hlavne chinín 🤣🙏🤦🏻♀️
Ide o tom že máme alergie, autoimunne ochorenia, hormonalne nerovnováhy a teraz toho bude ešte viac.
@kvetinka75 Tie hnile jablká a podobne kde som tvdrila že sa to tak nerobilo aj dávnejšie....keď sme chovali prasa, v špine nežilo každý deň sme sa museli o neho starať ale o tom nemáš ani šajnu. Určite je lepsia taká bravčova masť ako nejaká umelina z obchodu. A najviac infarkotov a chorob sposobuje stres. Až potom je strava. A vedela si že človeku je najviac podobné prasa na pár transplantacii sa nám určite zišlo, to hnusné špinavé prasa.
Hmyz je jedlo budúcnosti.
No my mame doma bravčovej masti vždy aspoň 3 kg, dlho vydrží a viem kto mi ju a ako vytopi,, hodí sa všade na chleba, miesto oleja ju používame atd
autorka - ty vieš figu o tom či mám šajnu alebo nie. Hlavne že tu vypisuješ bludy a neoveríš si fakty. A je mi jasné že najviac človeku je podobné prasa. Podobu vidím okolo seba. A nie ja by som nesúhlasila s transplantáciou od prasaťa. Len zaujímavé, že kedysi ľudia nemali také stresy a tiež mávali tieto ochorenia. Kuracie mäso že má v sebe antibiotiká, hormony, to ti tiež zrejme nevadí, predpokladám že ho ješ. Takisto aj bravčové dovezené z neviem odkiaľ. Ovocie, zelenina plná chémie. A predstav si, že strava sa vo veľmi veľkom faktore podieľa na vzniku ochorení. Ale každý si vidí len to, čo chce. A neviem prečo splietaš masť a umeliny z obchodu, keď je diskusia o niečom inom.
Predpokladám, že tí, čo majú problém sypať deťom larvy k obedu, budú zase dezolati a opice. Začínam byť na ten titul hrdá.
@kvetinka75 Aké bludy prosím ťa? Čo konkretne je blud? A čo si hneď nasrdena, veď diskusia...V kuracom mäse mi vadia hlavne plesne, nenormalne to tam citim takže máme len z domaceho chovu...Hormonalnu nerovnovahu robi aj soja a tiež je vsade pichnuta. A k tym infarktom, keď máš stres tak sa ti vyplavi veľa hormonov a tie ti poskodia cievy a až na tie poškodené cievy sa Ti uklada cholesterol.... Ja by som radšej jedla mäso z domaceho chovu ako napr cerviky, ale podmienky na chov sa dosť skomplikovali. Toto by nám vsetkym malo vadiť. Ale väčšine to ako vidim nevadí.
@zoro9836 A bohužiaľ ich je väčšina a kvôli takým dopadneme zle aj my.
autorka - to že máš pocit že som nasrdená je tvoj subjektívny pocit. Ja diskutujem. Nikto ti larvy nenúka a nenúti ťa ich jesť. Stačí si kupovať suroviny a variť doma. To, že v múke je už všeličo zomleté, tiež sa vie. Nie každá múka je ,,čistá,,. Každý má právo sa rozhodnúť čo bude jesť. Soju ja nejem a ani výrobky, ktoré ju obsahujú nekupujem. Vždy je na výber. Čo sa mi nepáči, nekomentujem, nekupujem ale ak to druhému vyhovuje, nech sito kúpi. Poznám ľudí, ktorí soju jedia pomaly každý deň. Aj keď si o tom myslím svoje, nebránim im v tom. Každý nech robi ako uzná za vhodné. A čo sa týka infarktu - tak na steny ciev sa ti ukladá aterosklerotický plát čo je nahromadenie tukovej hmoty a bielych krviniek v stene tepny. Takže keď ješ priveľa tuku, mastného , ťažkého, ukladá sa ti to v organizme.
Mimochodom kuracie tiež kupujem z domáceho zdroja a bravčové napr. nejem. Vadí mi ten smrad. Ale nebudem to podsúvať ľuďom, ktorí ho jedia.
Ako čítam, tie isté, čo sa hrnuli do neotestovaneho očkovania, lebo nie sú dezoláti sa bez toho, aby zisťovali, či hmyz je skutočne nezávadný, sú bez zaváhania ochotné sa ním stravovať. Každého osobná vec, dokiaľ ho nepridávajú kade-tade a človek musí zase o čosi pozornejšie čítať zloženie.
Ochutnala som rôzne druhy hmyzu, lariev, ale dobrovoľne a vedome, všetko sa vo mne búri, keď ma niekto núti do niečoho, čo nechcem, vrátane stravy.
@sisaka no trošku si mimo
@kvetinka75 No neviem kto je tu viac mimo. Či ona alebo Ty. Veď ma pravdu...ako vždy.
autor - vážne? tak predstav si, ja nie som očkovaná, nedala som si napchať do seba to svinstvo a nemám problém s tým, že ak sa po nete interpretujú nejaké informácie, zistiť si, aká je pravda, čo škodí a nebudem tu vypisovať bludy.
@kvetinka75 👍
Inak ešte k téme kým sa to tu úplne zvrtne na "dezoláti" verzus "osvieteni". Neviem čo hlásajú európske smernice ale matne si pamätám že jedna z US agentúr asi environmentálna uz dosť dávno vydala smernicu na limity kontaminantov v potravinách (šváby, hmyz atď). Zrejme to malo nejaký dôvod.

V zahraničí bežná potrava a nikto z toho neumiera. V takých amazonských pralesoch jedia aj živé.
Viete koľko potkanov, červíkov zjete v párkoch, paštetach? Kolko myší sa utopilo a rozložilo v pive, ktoré pijete? Kolko myší prešlo po chlebe v pekárni?
Milujem čerešne a nikdy ich nerozoberam pred jedením len vypluvam kôstky. Keby som reálne videla tie bielkoviny v nich už by som ich nejedla, ale čo oči nevidia, to srdce nebolí 🤣