Cukor – závislosť alebo radosť zo života
Ja osobne milujem cokoladu a gumenne medvediky – a obcas mam pocit, ze by som ich jedla aj namiesto obeda. Viem, ze cukor by sme mali brat s mierou, ale niekedy je to ten maly kusok stastia, co mi naozaj zlepsi den.
je to závislosť ak by si si to dala namiesto obeda...
Zboznujem vsetko sladke, rozhodla som sa vsak rafinovany cukor skoro uplne obmedzit, hlavne kvoli zdravotnym problemom. Uz dlhsi cas ficim hlavne na xylitole a domacich alternativach, kde pouzivam na osladenie napr. susene ovocie bez pridaneho cukru a citim sa ako iny clovek, nikdy som napr. nemala takuto peknu plet, ako teraz. Samozrejme obcas "zhresim" aj ja, ale vacsinou sa snazim naozaj prave tie "cukrove bomby" obmedzovat, kedze vnimam naozaj velky rozdiel, ako posobi na moje telo.
Ja ako latentny diabetik so skusenostou s gestacnou cukrovkou som zistila ze sa da najst kusok stastia aj bez cukroveho rauschu 🙂
To je také šťastie cez zuby… podobne ako tráva, alkohol
ak cukor tak jedine v podobe koláčika ktorý upečiem v nedeľu... popr. z cukrárne veterník alebo kremeš... neodolám ani nanukom a zmrzlinám
cukríky, čokolády, cukor do kávy, čaju - vôbec nemusím.
áno cukor je závislosť...
nejem rafinovaný cukor 15 rokov a nemyslim si, ze by som bola menej stastna.. vobec mi nechyba.. nejem ani pecivo, cestoviny, zemiaky, ryzu...
jem ale vela ovocia a zeleniny... takze da sa zit aj bez toho
@pribinak – vitaj v klube čokoholikov, cítim sa pochopená 😄
@biba_18 – máš pravdu, občas je to fakt na hrane, ale snažím sa to držať aspoň trochu pod kontrolou.
@oceanahory – obdivujem tvoju disciplínu, a to s tou pleťou ma veľmi zaujalo, možno by som niečo z tvojho prístupu mohla vyskúšať.
@selena_luna – presne, niekedy ten „kusok stastia“ nájdeme aj v inom než v cukre, len si to treba vedieť pripomenúť.
@personality – zaujímavý pohľad, rozumiem ako to myslíš, ten typ rýchleho pôžitku čo má aj tienistú stránku.
@deti95060810 – úplne chápem, aj ja mám slabosť na niektoré dezerty, hlavne ak sú domáce alebo „po babičkovsky“ 😊
cukor je falosne stastie. clovek by cukor statnym robit nemal. je to zlozka potravy.
skor to povazujem az azvislost, ktoru amm aj ja. mam rada sladke,a le aj ine jedla. milujem aj rezen, prioste jedlo. ni nie je to vyhra, mam sklon k priberaniu. momentalne sa snazim chudnut, opat.
najzdravsí ludia na svete byvajú ďaleko žijú hodne a veru cokoladu si dali aj na ranajky, plus tekvice takze zelenina a jogurty, lenze mam pocit že takú pravú čokoládu silnú čo je u nás asi aj drahšia... takze čoko je fajn ale nie polkila. Kekse a všetko zabalené babovky balene keksy cukriky vsetko balene je vlastne hnus, okrem tej cokolady ktorú aj cítit ze je cokolada.
@viestta no ale že úplne najzdravšia zeleninka 🤣🤣🤣 ešte dve milky a bude zo mna zajac 🙈🙈
Mne čokoláda pomôže vždy taká Kofola má na mňa neskutočne dobre účinky na dobrú náladu. Čokolády nikdy nie je dosť 🫣. Gumové cukríky len Haribo, žiadne iné.
Mne čokoláda pomôže vždy taká Kofola má na mňa neskutočne dobre účinky na dobrú náladu. Čokolády nikdy nie je dosť 🫣. Gumové cukríky len Haribo, žiadne iné.
@margotka17 ja milujem z lidla gumenných medvedikov. fungovala by som na nich aj od rana do večera
inak niekedy je cukor čistá radosť, inokedy útek, a niekedy zas len rýchla energia, ktorú si ani neuvedomíme. A aj keď vieme, že menej je viac, tak priznajme si – niekedy nás ten kúsok čokolády zachráni pred výbuchom, alebo nám jednoducho len zlepší deň. Tak vďaka vám všetkým – za úprimnosť, humor, aj tipy. A @viestta, odteraz budem čokoládu volať zelenina a budem ju jesť bez výčitiek. 🍫🌱😄
ja ilujem gumenne ukriky,a kekolvek, aj ked nechutia vsetky rovnako, zjem vsetky. inak mam rada tie Vexty Jojo
@viestta keď rastie na strome, tak je to ovocie, nie? 🤪
@jana_eyre_2 nebud detailistka 😉
Zalezi aky cukor a ake mnozstvo. Rafinovany cukor je jed a ,droga,.
Sposobuje zapaly v tele, premnozene kvasinky, bolesti hlavy, nici mikroloru, celkovo ph, atd atd.
Ja sladke nejem ale ked telo pyta, tak volim bud med, datle, ovocie, nerafinovany agavovy sirup alebo raw kokosovy cukor. A zalezi aj kedy si dame...
A tiez sa hlasim som cokoholik ale bezne cokolady nejem. Velmi zalezi podla zlozenia. Kupujem si vzdy samotne vysokokvalitne kakao ktore je plne antioxidantov a inych prospesnych latok. Je velmi zdrave. Ale musime mysliet na to ze vsetko s mierou a jest pestro 🌈.
@levantinka presne to "všetko s mierou a pestro" mi veľmi zarezonovalo. Ďakujem ti za vyvážený pohľad – nie je to len o tom, či cukor áno alebo nie, ale aký, koľko a prečo.
Vidím, že niektoré z vás to už majú vyriešené, iné (vrátane mňa 😅) stále balansujeme niekde medzi "zaslúžim si niečo sladké" a "možno by som to nemusela jesť namiesto obeda". Ale vďaka tejto diskusii mám pocit, že sa na cukor pozerám o čosi vedomejšie – a to je podľa mňa dobrý začiatok. A keď už nič iné, aspoň viem, že čokoláda je zelenina a gumené medvedíky sú platná potravinová skupina 😄🍫🧃

Ja milujem čokoládu, viem že to nie je zdravé ale čo už …som cokoholik 🤣🙈