Fajčenie pred anestéziou
Zdravím, budúci týždeň ma čaká jeden zákrok v celkovej anasteze. V papieroch je písané, že od pol noci nefajčít, s tým som ok. Ale na internete čítam, že by sa nemalo aj 2 týždne pred. Nemáte s tým niektorá skúsenosť? Aj keď 2 týždne pred nestíham, tak ci prestať už dnes aspoň 🙏Ja tým momentálne zahanm stres, ktorý mám kvôli operácii veľmi veľký.
Ja som nefajcila 24 hodin pred a vsetko bolo v poriadku. Ti ktori neprestali fajcit a fajcili aj pred, tak mali potom riadne podrazdene a bolestive hrdlo.
Akože ja som fajčila vždy poslednú večer pred zákrokom. Nič mi nebolo, ale ja nie som ty..
Pozri, ak chceš minimalizovať riziko, prestaň fajčiť. Nakup žuvačky a stres zabi zuvanim a nejakou aktivitou.
Skús zistiť, čoho sa tak bojis. Mne vždy pomôže predstaviť si najhoršiu možnosť. Buď sa na ňu pripraviť, alebo to prekryť ešte niečím horším a bagatelizovať tú moju možnosť.
Neviem čo ťa čaká, ale prajem ti, nech ti to dopadne dobre 🍀
Ďakujem, ste ma trochu opokojili😀
Ja som fajcila 2 hod pred a po zobudeni som dost kaslala ale inak pohoda. Len upozorni anesteziologa ze si fajciar
@cukroska tak super 😀
@simona109 😀😀
😅

Budeš o dosť viac kašľať pri prebudzani ako nefajciar, tak co už.....nemyslim,ze dva tyzdne bez cigarety by ti nejako vyraznejsie pomohli..