icon

Fajčenie pred anestéziou

22. feb 2025

Zdravím, budúci týždeň ma čaká jeden zákrok v celkovej anasteze. V papieroch je písané, že od pol noci nefajčít, s tým som ok. Ale na internete čítam, že by sa nemalo aj 2 týždne pred. Nemáte s tým niektorá skúsenosť? Aj keď 2 týždne pred nestíham, tak ci prestať už dnes aspoň 🙏Ja tým momentálne zahanm stres, ktorý mám kvôli operácii veľmi veľký.

janinah
22. feb 2025

Budeš o dosť viac kašľať pri prebudzani ako nefajciar, tak co už.....nemyslim,ze dva tyzdne bez cigarety by ti nejako vyraznejsie pomohli..

domkakvet
22. feb 2025

Ja som nefajcila 24 hodin pred a vsetko bolo v poriadku. Ti ktori neprestali fajcit a fajcili aj pred, tak mali potom riadne podrazdene a bolestive hrdlo.

bororka
22. feb 2025

Akože ja som fajčila vždy poslednú večer pred zákrokom. Nič mi nebolo, ale ja nie som ty..
Pozri, ak chceš minimalizovať riziko, prestaň fajčiť. Nakup žuvačky a stres zabi zuvanim a nejakou aktivitou.
Skús zistiť, čoho sa tak bojis. Mne vždy pomôže predstaviť si najhoršiu možnosť. Buď sa na ňu pripraviť, alebo to prekryť ešte niečím horším a bagatelizovať tú moju možnosť.
Neviem čo ťa čaká, ale prajem ti, nech ti to dopadne dobre 🍀

cukroska
Autor odpoveď zmazal
autor
23. feb 2025

Ďakujem, ste ma trochu opokojili😀

cukroska
Autor odpoveď zmazal
simona109
23. feb 2025

Ja som fajcila 2 hod pred a po zobudeni som dost kaslala ale inak pohoda. Len upozorni anesteziologa ze si fajciar

autor
23. feb 2025

@cukroska tak super 😀

autor
23. feb 2025

@simona109 😀😀

cukroska
23. feb 2025

😅