icon

Je hryzenie rúk sebapoškodzovanie?

12. aug 2025

Je aj hryzenie rúk forma sebapoškodzovania? 🙁

anonym_08c608
12. aug 2025

Je. Ale malo si napísala. Ťažko radiť.

sisska96
12. aug 2025
sticker
pribinak
12. aug 2025

V akom veku? Ak to robí napr 2 ročne dieťa ktoré nevie povedať čo chce, nevie ovládať svoje emócie tak by som to brala za nervacenie

Ak to robí napr 7 ročne dieťa tak to je už niečo úplne iné

anonym_d41ede
12. aug 2025

áno. úplne bežné pri diagnoze PAS

autor
12. aug 2025
@pribinak

V akom veku? Ak to robí napr 2 ročne dieťa ktoré nevie povedať čo chce, nevie ovládať svoje emócie tak by som to brala za nervacenie

Ak to robí napr 7 ročne dieťa tak to je už niečo úplne iné

@pribinak som už dospelá, a občas to urobím keď mám nepríjemné obsesívne myšlienky, keď cítim v sebe vnútorné napätie a nahromadí sa to…

pribinak
12. aug 2025
@anonym_autor

@pribinak som už dospelá, a občas to urobím keď mám nepríjemné obsesívne myšlienky, keď cítim v sebe vnútorné napätie a nahromadí sa to…

@anonym_autor tak v tomto prípade to sebaposkodzivanie je

autor
12. aug 2025
@anonym_d41ede

áno. úplne bežné pri diagnoze PAS

@anonym_d41ede aj u dospelého?

pribinak
12. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_d41ede aj u dospelého?

@anonym_autor sebaposkodzivanie je symptómom mnohych psychiatrických diagnóz

ankare
12. aug 2025

@anonym_autor vyhladaj pomoc. Držím palce!

anonym_906660
18. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor je to sebapoškodzovanie...neboj, zvládneš to všetko❤️ Môže ti pomôcť odborník, veľmi terapeut (len sa naozaj neboj a nevzdávaj, ak ti nesadne hneď prvý) , ale aj rôzne techniky na predýchanie, žuvačka, zamestnať sa, prechádzka, možno hudba, každému pomáha a nepomáha niečo iné. Ak potrebuješ pomôcť skús na začiatok linku Ipčko.sk , kde sú psychológovia a terapeuti, ktorí ti presne vedia poradiť - čo a ako v tvojej situácii, keď im možno povieš aj viac - je to anonymne, bezpečné✨ Majú emailovú poradňu, online chat, telefónnu poradňu aj kluby - tkzv. Káčka, kde vieš zájsť - všetko zadarmo. Držím palce, drž sa😘

autor
18. aug 2025
@anonym_906660

@anonym_autor je to sebapoškodzovanie...neboj, zvládneš to všetko❤️ Môže ti pomôcť odborník, veľmi terapeut (len sa naozaj neboj a nevzdávaj, ak ti nesadne hneď prvý) , ale aj rôzne techniky na predýchanie, žuvačka, zamestnať sa, prechádzka, možno hudba, každému pomáha a nepomáha niečo iné. Ak potrebuješ pomôcť skús na začiatok linku Ipčko.sk , kde sú psychológovia a terapeuti, ktorí ti presne vedia poradiť - čo a ako v tvojej situácii, keď im možno povieš aj viac - je to anonymne, bezpečné✨ Majú emailovú poradňu, online chat, telefónnu poradňu aj kluby - tkzv. Káčka, kde vieš zájsť - všetko zadarmo. Držím palce, drž sa😘

@anonym_906660 ďakujem❤️‍🩹 nerobim to nejak casto…zalezi od toho ako často mám také intenzívne myšlienky lebo ja mávam veľa obsesií a keď si myslim, ze sú pravdivné vtedy mam chut sa akoby “potrestat” za tie myšlienky….lebo sú neznesitelné vtedy. Potom tam zostane modrina.

anonym_906660
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_906660 ďakujem❤️‍🩹 nerobim to nejak casto…zalezi od toho ako často mám také intenzívne myšlienky lebo ja mávam veľa obsesií a keď si myslim, ze sú pravdivné vtedy mam chut sa akoby “potrestat” za tie myšlienky….lebo sú neznesitelné vtedy. Potom tam zostane modrina.

@anonym_autor Nejde o to, že to je občas...ide o to, že to nie je zdravý, bezpečný spôsob riešenia vecí, no chápem, že to teraz možno inak nejde. Nemáš sa za čo trestať, nejaké nepríjemné, "zlé" myšlienky môžu znamenať nejaký psychický "problém" , záťaž, traumu apod. Naozaj skús terapeuta❤️ Prídete na to, čo je za tými myšlienkami a aj čo robiť s tým sebaposkodzovaním. Bude to všetko v pohode, držím palce...🫶

kristina98z5
19. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor určite to nieje fajn ale aj ja som to zvykla robiť takže vás úplne chápem mala som ten istý problém aj som vymenila psychologicky a na koniec som si pomohla sama