Je hygienické, keď sa človek neholí?

7. jún 2023

Je podľa vás hygienické ak sa človek neholí? že ako pazuchy, nohy, ,,tam dole" ale samozrejme s tým, že sa sprchuje, mydlo, deodorant/antiperspirant, že dodržiava tento typ hygieny.

viestta
7. jún 2023

Kym sa umyva, je to v poriadku. Odchlpovat sa nie je o hygiene ale o estetike

martinka13
7. jún 2023

Podľa mňa podpazušie nie je možné udržiavať "svieže", keď nie je oholené . Nieže by človek nebol hygienicky, len efekt je iný

ckocka
7. jún 2023

Ludské telo je z princípu celé nehygienické, najlepšie by bolo nahradiť ho niečím umelým a bezúdržbovým.

stellarstar
7. jún 2023

Je to každého osobná vec čo si so svojim telom robí

lucia851
7. jún 2023

V dnešnej dobe chodiť chlpatá je otras ale každého osobná vec

bejbypd
7. jún 2023

Osobne mi je jedno ,čo kto robí so svojím telom ..ja na sebe neznesiem chlpy..cítim sa úplne čistá a voňavá, keď som proste oholena...ale to zase je len môj názor a moje vnímanie samozrejme keď človek dodržiava hygienu tak je to v poriadku ..ale ja by som to nezniesla teda..

mirkava
7. jún 2023

Oholene je hygienickejsie.

autor
7. jún 2023

@viestta Suhlasím ja to ale aj vnímam ako čisto estetickú záležitnosť

autor
7. jún 2023

záležitosť*

autor
7. jún 2023

@martinka13 ja osobne som vyskušala oboje :D ale rozdiel som nevidela ale každý asi inak vníma

autor
7. jún 2023

Alebo taká pod otázka boli by ste v pohode ak by sa váš partner neholil? alebo si len strihal? 🙂
Ja osobne ak sa nebavíme o abnormalnych extremoch by som ani neriešila

bessie12
7. jún 2023

Môj muz sa neholi. "Tam dole" len občas a nie, nevadí mi to.

obleckodogymu
7. jún 2023

Na žene mi príde neholenie sa veľmi veľmi nehygienické, nepekné a jednoducho neprijateľné v dnešnej dobe...ale ak sa tak niekto cíti dobre, nemám nič proti. Ja by som tak však existovať nemohla.
Na chlapoch mi v podstate chlpy nevadia, čo mi ale vadí je úplný bujary porast😅to mi príde také zanedbané. proste myslím že aj chlapi by sa o seba mali v tomto starať😊 holiť si nohy ale je už na chlapoch extrém aj za mňa 😅

thoughtfulweirdo
7. jún 2023

Áno, som úplne v pohode, keď sa môj muž neholí. Má rôzne obdobia, niekedy ide dole všetko, niekedy necháva všetko rásť, niekedy rôzne medzi tým a je mi to úplne jedno, nemám žiadnu preferenciu 🙂 zároveň nemám žiadnu preferenciu ani na svoje chlpy, takisto podľa nálady niekedy idem do hola všade, niekedy nechávam všetko rásť, niekedy niečo medzi. A odkedy som dozrela a pochopila, že moja hodnota nezáleží od názorov cudzích ľudí, neholím sa ani kvôli sukni alebo tielku, ak zrovna nemám chuť 😁 ešte sa so mnou nikto neprestal kamošiť, ani manžel nespomínal rozvod 😅

autor
7. jún 2023

@obleckodogymu a kde konkrétne? Pazuchy, nohy, a tam dole?
A prečo u muža nespomenies, že je to nehygienicke ale u ženy áno?
Naozaj ma to zaujíma, lebo veľa ľudí má takýto názor ale obhájiť to nevedia 😃😃

bejbypd
7. jún 2023

Mne sa chlpy teda nepáčia ani na mužovi..určite nie dole ...A aj pazuchy teda aspoň čo ja mam chlapov v okolí sa musia holiť aj pod pazuchami lebo sami uznajú,že potom ich je cítiť keď sú neoholeni..A taky istý pocit mam zo seba..A nerobím to výhradne kvôli iným a ich názorom ale kvôli sebe..krásne hladké nohy opálene to je pre mňa extra pekne na žene..

pralinka25
7. jún 2023

podla mna ludske telo je usposobene tak ze tie chlpy nejaky zmysel maju. co sa tyka hygieny ta podla mna s holenim nema nic spolocne a som presvedcena ze je to mytus. taka dobra masaz hlav. moj otec (je uz dochodca) si okrem tvare nikdy nic neholil a nikdy nesmrdel ani nebol nehygienicky. zenske a muzske chlpy sa z tohoto hladiska nelisia. ked vie udrzat hygienu chlpaty chlap vie ju udrzat aj zena.
holenie je max o estetike. ano holim sa lebo ich na sebe nemam rada. u inych ludi ich neriesim vobec. nech maju co chcu. pokial sa umyvaju pre mna nech su aj ako opice

rik01lulaka
7. jún 2023

Môj muž sa tam dole len občas pristrihne 😊 pazuchy si holí, ale teda mne na chlapoch vôbec nevadí keď majú zarastené pazuchy, prirodzenie, nohy a brucho...u žien mi to nevadí, ale už to vnímam inak z pohľadu estetiky...ja sa holim pretože sa cítim čistejšia a sviežejšie bez ochlpenia, najmä v čase menštruácie.

sense
7. jún 2023

Holenie ci neholenie nemá nič spoločné s hygienou ale estetikou.
A je mi jedno či sa niekto holi ci nie. Každý nech spraví podľa seba

iwuanka
7. jún 2023

Chlpy nie su zavada ked sa clovek umyva. 🙂 sak deodorant namazes aj na chlpatu pazuchu 😉 a intimne ochlpenie je vec vkusu 😉 pot smrdi aj po strave, alkohole a nie len od tepla 🙂

autor
7. jún 2023

@iwuanka No ono pot ako taký sám o sebe nesmrdí ale smrdia špiny na tele :D

januska12323
7. jún 2023

Ja som za to aby sa každý staral o svoje chlpy ako sám chce. Či ich má alebo nemá je jeho vec. Ale hygiena musí byť, smradom obťažuje okolie.

zmrzlinka2021
7. jún 2023

Ja sa dole vôbec neholim. Párkrát som skúsila a už nikdy. Pre mňa neprirodzene, pokožka trpí, ja mám citlivú pokožku celkovo.

oriesocek
7. jún 2023

trend holenia, neholenia je modna zalezitost. uvidime, co nove sa vymysli. Niekedy by nikoho ani nenapadlo sa holit. Dnes clovek na kupalisko, k moru neoholení ani nejde.

slavomira236
7. jún 2023

@oriesocek ano je to tak niekedy sa nikto neholil a ludia zili...

spadnutaslivka
7. jún 2023

videla som raz taký vtip, kde na porovnanie bolo, že kedysi vs dnes a tam bolo, že kedysi mala baba zarastené medzi nohami a chlap mal tvár dohladka oholenú a že dnes je to zas naopak - žena dole dohladka oholená a chlap tvár zarastenú 😀 ale neviem to nájsť, škoda.

oriesocek
7. jún 2023

@spadnutaslivka no veru - teraz vsade dookola hipster s bradou. taký trend bol v 70-80 rokoch, ze sa zvykli brady nosit, ale vacsinou starsi páni. teraz vsetci mladí...

dkethe
7. jún 2023

Otazka je zjavne smerovana na zeny... Ale ak sa pozrieme z hygienickeho hladiska:
Chlapi si nohy neholia, a smrdia im len chodidla - rovnako hole ako tie zenske. Uz komu lytko smrdi? 🙈
Pazuchy - takisto, mensina chlapov si holi pazuchy, a smrdia standardne. Su chlapi smradlavejsi viac i menej, bez ohladu na chlpy v pazuche. To iste plati na oholene okologulie.
Rozkrok zensky - staci strihat chlpy aby sa nerobili dredy, dohladka vyholene ci mierny porast na hygienu nema vplyv. Ba naopak, mozno maju efekt bariery-ochrany zvonku. Ja vzdy vravim, z nejakeho dovodu tam priroda chlpy nechala. Aj v nose mas chlpy - na zachytavanie necistot 😊

deti95060810
7. jún 2023

okologulie...😝

nikpa
7. jún 2023

Ja sa holim a vyžadujem to aj od partnera. Keby si dal dole trenky a tam uvidím chlpy, amen 🙏 nočná mora, uz by som sa mu bála pod ne viac pozrieť. S hygienou to asi až tak nesúvisí, keď sa človek umyje tak je proste čistý aj s chlpami ale za mňa je to hnusné a odpudive. Jedine kde mi chlpy na mužovi nevadia sú nohy a niečo málo aj na hrudi môže byť, inde nič.