icon

Je kebab nezdravý?

prispievatel
1. feb 2021

Často ide kritika na jedlá predávané v stánkoch na ulici. To že taký langoš alebo klobáska sú nezdravé vieme. Ale čo kebab? Je to vlastne kuracie mäso, zelenina a jediné nezdravé je tá žemla. Ale pečivo jedia ľudia celý život a v malom množstve neškodí. Hľadal som na googli o tom ale nájde obvykle také divne písané články (akoby to prehliadač prekladal). Vy ženy čítavate také veci, viete nejaký kvalitný slovenský článok o kebaboch? Čo písali reálne overení odborníci nie nejaký humbuk. Alebo hovoril niektorej z vás napr. lekár že nejedzte kebab či nedávajte ho deťom lebo to a tamto?

Strana
z2
vevesh
1. feb 2021

@mirage na sk som vdaka kovidu uz 2 roky nebola, takze velmi nepomozem. Vo viedni bol super kebab priamo na westbahnhofe pred prerabkou, po prerabke je tam iny (a ze vraj ten povodny sa presunul o nejake 2 ulice dalej). Ale viem ti povedat dobre kebabarne v mnichove ci norimbergu🙈

lenkakravcova
2. feb 2021

@prispievatel
Vyskúšali smeru viacero. Niektoré doslova nechutne (nedobre namiesana omáčka alebo príliš suché ci rozmocene.. 😂). Ale čo môžem doporučiť je Kebab house, ako sa ide na Košice sever neďaleko centra.
Ten je super, turecký. https://www.kebabhaus.sk/

mirage
2. feb 2021

@vevesh aj som si myslela, ako som pisala, na SK viem len o jednom, kde si majitel napichava maso sam. Ostatne su mrazene polotovary z rakuskych velkoskladov, okolo telaciny to ani neslo.

karpina
2. feb 2021

Doma urobeny kebab ano, ale od tých exotických, priatelsky sa tváriacich trhovnikov nikdy.

mimca77
2. feb 2021

@prispievatel Na Hlavnej je dobry Big Kebab (pri divadle) a novsie objavena kebabaren na Alzbetinej, taky mlady Macedonec to ma, oba su fajne 🙂

mimca77
2. feb 2021

@lenkakravcova to je ten chalanisko v budke na Komenskeho? Tak ten ma jednoznacne najlepsi kebab v Kosiciach a este sa s nim da aj pokecat 😀

jarnajar
2. feb 2021

@mirage kde to je, poprosím tip 🙂

katpox
2. feb 2021

Dobry den, tak mna kebab nikedy osobne neoslovil a raz som si ho kupila a ma z toho naplo, no a co sa tyka tema skolske jedalne, tak u nas to funguje tak, ze maso sa kupuje od masiarstva, co je u nas v tt rozsirene, oni mavaju v skolskych jedalnach aj na strankach zverejnene, co odkial kupuju, su to veci aj kvalitnejsie ako maju niektori doma.... Takze tobo by som sa nebala a kebab tiez dost zalezi od poctivosti majitela...

teleskop
2. feb 2021

@prispievatel nekupovala by som si jedla zo stanku, nezdrave su na kompletku vsetky este aj tie zeleninove salaty pokydane nejakym polotovarovym hnusom, langos si doma spravim so spaldovej muky a neosmazim ale opeciem a kebab detto, zdrava zemla, kvalitne maso, kvalitny domaci dressing, vsetko co kupis na ulici je humus ver mi

mirage
2. feb 2021

@jarnajar Musafer fast food na Trnavskom myte 🙂

prispievatel
autor
2. feb 2021

Diky za info. Takze v centrach oboch najvacsich slovenskych miest vieme kde su kebabari ale moc to neprehanajte, lebo to admini mozu povazovat za neopravnenu reklamu a zmazu temu. Bacha.

lenkakravcova
2. feb 2021

@mimca77 Vôbec netuším kto to tam vyrába, my si objednávame väčšinou domov s dovozom 🙂 Ale budku majú tam neďaleko daňového úradu, pri ul Komenského ako píšeš 😀

lenkakravcova
2. feb 2021

@prispievatel Snaď nie 😀 to by už človek nemohol ani odporučiť reštiku čo má rád. Recenzie od konzumentov sú fajn (keby že si ich prečítam niekedy aj vopred, tak by som sa možno pár pokazeným zážitkom vyhla 😀 ).

prispievatel
autor
2. feb 2021

Ide o to že ak sa reštaurácia dohodne s MK na sponzorstve tak môže mať reklamu. Nie propagácia je problém ale že to neni zaplatené. To berte aj ako info do budúcna prečo občas zmažú tému a tak to funguje na každej sociálnej sieti. Nedávajte sem názov ani link na prevádzku a malo by to byť OK. Na pešej zóne to poznám tam som navštívil pár reštík. Väčšinou v KE iba prestupujem ale raz som tam mal pár hodín čas tak som sa bol najesť na pešej zóne a celú som ju prešiel, preto viem zhruba kde čo je. Okolie staníc (vlak/bus) v KE je lepšie a krajšie ako v BA, tam je aj menší plac, všetko nahustené a sú tam len vlaková, a MHD stanica, autobusovú majú úplne inde. V KE je je všetko na kope autobusová, vlaková, aj MHD a také rozťahané že to má miesto. U toho mladého ukecaného som jedol. Veľmi sa mu páčilo keď som sa mu pozdravil po albánsky. To je macedónčan ale albánskej národnosti, to je ako u nás maďari na slovensku.

santiago_segura
14. jan 2023

Ajaj a ja že ak vyradím z jedálnička sladkosti tak rekú aspoň nahradím kebabom. A zrazu sa dozvedám že všetko čo mi chutí je nezdravé. Toto je strašná demotivácia k chudnutiu že chcem urobiť kompromis že ak nemôžem jedno tak aspoň to druhé a zrazu že nič.

Tak mi povedzte dievky zlaté že keby som úplne vynechal colu a sladkosti, ale jedol aspoň ten kebab, mám šamcu schudnúť? Ja si ho zvyknem pýtať tak že menej omáčky a viac zeleniny + pikantný posyp.

emilyemilia
1. júl 2024

@prispievatel Nie nebojte sa nie je… Pracujem v kebabe maso je z kuracich prs ak ide o kuracie..

emilyemilia
1. júl 2024

@teleskop My robime omáčky z bieleho jogurtu… Nepride mi to, ako polotovar

Strana
z2