Je mikrovlnka zdravá alebo škodlivá?
Ahojte, používate mikrovlnku alebo zohrievate v hrnci? Aj by som chcela mikrovlnku, ale neviem, či je to zdravé? Ďakujem.
Dnes je nezdravé aj dýchať tento vzduch...
nie nemam ... a ani mi nechyba..mala som kedysi ,ale vzdala som sa jej mam len air fryer a ohrievam v hrnci
Nemyslím si, že by bola škodlivá.
Nepožívam, doma sme nikdy nemali, nechýba mi.
Zohrievam na plyňáku alebo v rúre.
Nemáme ju doma, ani nám nechýba. No nie kvôli tomu, že by som to považovala za nezdravé. Ak ju mienis využívať a máš na ňu dosť priestoru, tak prečo nie.
Používam ju úplne minimálne, dokonca som 3 roky žila úplne bez.
Avšak, nemyslím si, že by bola vyslovene škodlivá. V USA či napr UK používajú mikrovlnku nonstop a prakticky na všetko, predovšetkým rôzne polotovary a nemám pocit, že by tam hromadne umierali 😃
Ohrievaním jedla nad istú teplotu sa ničia niektoré vitamíny - v mikrovlnke aj v hrnci na sporáku. Pri jednom aj druhom platí, že je šetrnejšie ohrievať jedlo dlhší čas na nižšom výkone a jedlo pri tom premiešavať, aby sa lokálne neprehrievalo. Teda áno, ak chceš teplé jedlo, je mikrovlnka rovnako zdravá ako sporák a skôr ide o praktickosť podľa toho, koľko jedla a ako často budeš ohrievať.
My nemáme, mne veľa druhov jedla z mikrovlnky ani nechutí ohriate. Áno je to jednoduchšie, časovo rýchlejšie v mikrovlnke, ale zvykli sme si bez nej.
Neviem, či je škodlivá, alebo nie, ale mna osobne mikrovlnky vytáčajú. Nikdy mi neohrejú jedlo rovnomerne,nemám rada teplý tanier, jedlo vždy rýchlo vyschne a celkovo mi nechutí tak ako z hrnca. Za to však na air fryer nedám dopustiť.
Neznasam jedlo ohriate v mikrovlne, chuti to ako handra, vsetko bez chuti, ohrievam na sporaku.
Ďakujem krásne za všetky odpovede.
Mám, používam - aj na sterilizáciu. Rozdiel v chuti nevidím, jedine keď mužovi kamarát nahovoril, že v hrnci ohriate chutí lepšie a jemu sa to chytilo - vtedy fakt rozdiel bol. Nezdravé to nemá prečo byť.
ked tak rozmyslam, tak zijem v domacnosti s mikrovlnkou uz cez 30 rokov a este stala sa nikomu nic nestalo, akurat tie mikrovlnky obcas umru
používam mikrovlnku.Nevidím rozdiel medzi ohriatym v hrnci a v mikrovlnke,a neverím,že to reálne niekto spozná.
Nepouzivam - nemam a ani nepotrebujem. Ked som mala som ju pouzivala ale dost malo, nezvyknem zohrievat jedlo par krat do roka sa stane, ze ostane na druhy den. Ale nepride mi to skodlive, ved je jedno v com ohrejes jedlo.
nezdravé je ked v nej zohrievaš jedlo v plastových nádobách, to platí aj o detských flašiach... inak je v princípe nezávadná.
@rozculena Spozná. Niektorí ľudia nerozoznávajú ani chuť vody.
kedysi kolovali famy o tom, ake skodlive ucinky mikrovlnna rura ma, ale to sa potom vyvratilo. Takze urcite ano - skusal som davnejsie fungovat bez nej a je to otrava 🙂 vsetko zohrejes pohodlnejsie a efektivnejsie
Dnes je škodlivych veľa vecí ale ja mikrovlnku použivam aj keď nie nonstop ale použivam
Zohrievame v rúre a v hrnci, mikrovlnku nemám. Nie z dôvodu, že by bola nezdrava, ale nechcela som ju doma. V praci ohrievam v mikrovlnke

Ano. Na to je.