icon

Je mikrovlnka zdravá alebo škodlivá?

6. apr 2025

Ahojte, používate mikrovlnku alebo zohrievate v hrnci? Aj by som chcela mikrovlnku, ale neviem, či je to zdravé? Ďakujem.

vanilkovazmrzka
6. apr 2025

Ano. Na to je.

nikpa
6. apr 2025

Dnes je nezdravé aj dýchať tento vzduch...

ukgirls
6. apr 2025

nie nemam ... a ani mi nechyba..mala som kedysi ,ale vzdala som sa jej mam len air fryer a ohrievam v hrnci

bloger
6. apr 2025

Nemyslím si, že by bola škodlivá.

patka06
6. apr 2025

Nepožívam, doma sme nikdy nemali, nechýba mi.
Zohrievam na plyňáku alebo v rúre.

jaga18
6. apr 2025

Nemáme ju doma, ani nám nechýba. No nie kvôli tomu, že by som to považovala za nezdravé. Ak ju mienis využívať a máš na ňu dosť priestoru, tak prečo nie.

petracandle
6. apr 2025

Používam ju úplne minimálne, dokonca som 3 roky žila úplne bez.

Avšak, nemyslím si, že by bola vyslovene škodlivá. V USA či napr UK používajú mikrovlnku nonstop a prakticky na všetko, predovšetkým rôzne polotovary a nemám pocit, že by tam hromadne umierali 😃

annm81
6. apr 2025

Ohrievaním jedla nad istú teplotu sa ničia niektoré vitamíny - v mikrovlnke aj v hrnci na sporáku. Pri jednom aj druhom platí, že je šetrnejšie ohrievať jedlo dlhší čas na nižšom výkone a jedlo pri tom premiešavať, aby sa lokálne neprehrievalo. Teda áno, ak chceš teplé jedlo, je mikrovlnka rovnako zdravá ako sporák a skôr ide o praktickosť podľa toho, koľko jedla a ako často budeš ohrievať.

vandica
6. apr 2025

My nemáme, mne veľa druhov jedla z mikrovlnky ani nechutí ohriate. Áno je to jednoduchšie, časovo rýchlejšie v mikrovlnke, ale zvykli sme si bez nej.

mamamasama
6. apr 2025

Neviem, či je škodlivá, alebo nie, ale mna osobne mikrovlnky vytáčajú. Nikdy mi neohrejú jedlo rovnomerne,nemám rada teplý tanier, jedlo vždy rýchlo vyschne a celkovo mi nechutí tak ako z hrnca. Za to však na air fryer nedám dopustiť.

belllinka
6. apr 2025

Neznasam jedlo ohriate v mikrovlne, chuti to ako handra, vsetko bez chuti, ohrievam na sporaku.

autor
6. apr 2025

Ďakujem krásne za všetky odpovede.

michaela329
6. apr 2025

Mám, používam - aj na sterilizáciu. Rozdiel v chuti nevidím, jedine keď mužovi kamarát nahovoril, že v hrnci ohriate chutí lepšie a jemu sa to chytilo - vtedy fakt rozdiel bol. Nezdravé to nemá prečo byť.

viestta
6. apr 2025

ked tak rozmyslam, tak zijem v domacnosti s mikrovlnkou uz cez 30 rokov a este stala sa nikomu nic nestalo, akurat tie mikrovlnky obcas umru

rozculena
6. apr 2025

používam mikrovlnku.Nevidím rozdiel medzi ohriatym v hrnci a v mikrovlnke,a neverím,že to reálne niekto spozná.

nynia
7. apr 2025

Nepouzivam - nemam a ani nepotrebujem. Ked som mala som ju pouzivala ale dost malo, nezvyknem zohrievat jedlo par krat do roka sa stane, ze ostane na druhy den. Ale nepride mi to skodlive, ved je jedno v com ohrejes jedlo.

belllinka
7. apr 2025

@nynia nie je to jedno, mikrovlnka predsa nezohrieva jedlo sposobom ako rura, ze vytvori teplo

shee11
7. apr 2025

nezdravé je ked v nej zohrievaš jedlo v plastových nádobách, to platí aj o detských flašiach... inak je v princípe nezávadná.

mamamasama
7. apr 2025

@rozculena Spozná. Niektorí ľudia nerozoznávajú ani chuť vody.

nynia
7. apr 2025

@belllinka tak ja osobne som necitila ziaden rozdiel ale mne celkovo jedlo na druhy den nechuti a je jedno kde zohrejem (ne)chuti mi vzdy rovnako.

sowhat
7. apr 2025

kedysi kolovali famy o tom, ake skodlive ucinky mikrovlnna rura ma, ale to sa potom vyvratilo. Takze urcite ano - skusal som davnejsie fungovat bez nej a je to otrava 🙂 vsetko zohrejes pohodlnejsie a efektivnejsie

lucialucy43
7. apr 2025

Dnes je škodlivych veľa vecí ale ja mikrovlnku použivam aj keď nie nonstop ale použivam

nelka93
8. apr 2025

Zohrievame v rúre a v hrnci, mikrovlnku nemám. Nie z dôvodu, že by bola nezdrava, ale nechcela som ju doma. V praci ohrievam v mikrovlnke