Je možné žiť bez cukru a jeho náhrad?
Ste tu také, čo vôbec nekonzumujete cukor (ani náhrady)? Teda okrem prirodzeného cukru v potravinách ako napr.v ovocí? Dá sa to zvládnuť?
@tibor79 asi mesiac som bez cukru. Raz za týždeň si dám niečo malé so synom ale úplne v pohode to zvládam a nemám chuť na cukor 🙂 vysadila som ho kvôli ekzému a ten sa mi zlepšil viditeľne
Dá sa to zvládnuť ja niekedy aj mesiac nemám cukor okrem ovocia a zeleniny. A čím dlhšie ho obmedzujem tým viac nechutné potraviny a jedlá s pridaným cukrom mi prídu.
Ja sa chcem k tomu postupne prepracovat, zatial som vysadila cukor poobede, postupne chcem prejst aj k vysadeniu doobedneho.
Ja som teraz pred dvoma dňami na to nabehla, žiadny cukor okrem sacharidov obsiahnutých v ovocí a zelenine, nejem strukoviny, cestoviny a ani žiadne pečivo. Taktiež tym pádom nemám v strave ani žiaden lepok.
@tibor79 asi mesiac som bez cukru. Raz za týždeň si dám niečo malé so synom ale úplne v pohode to zvládam a nemám chuť na cukor 🙂 vysadila som ho kvôli ekzému a ten sa mi zlepšil viditeľne
@mullerova46 cukor si vysadila v podobe sladkosti, kolacov alebo aj pecivo a celkovo sacharidy ako cestoviny/ryza/zemiaky, atd?
@tibor79 nic lepsie, ako vysadit cukor (nie sacharidy) pre svoje telo nemozes urobit.( aj umele sladidla,spracovane potraviny, konzervanty)
Ja som teraz pred dvoma dňami na to nabehla, žiadny cukor okrem sacharidov obsiahnutých v ovocí a zelenine, nejem strukoviny, cestoviny a ani žiadne pečivo. Taktiež tym pádom nemám v strave ani žiaden lepok.
@wodanka ja práve sacharidy jem v podobe zemiakov, strukovín a pod.len chcem úplne vynechať jednod.cukry,biely cukor.
@tibor79 nic lepsie, ako vysadit cukor (nie sacharidy) pre svoje telo nemozes urobit.( aj umele sladidla,spracovane potraviny, konzervanty)
@ciernysokol sprac.potraviny nekupujem, čítam zloženie len občas napečiem pre rodinu a ochutnám zo dva, tri kúsky a chcem aj od toho upustiť. Občas si dám štvrť lyžičky cukru do kávy a také drobnosti 🙂a potom aj z toho mám výčitky 🙊
@tibor79 prečo to chceš robiť? Cukor takmer nejem celý život, jednoducho mi sladké potraviny nechutia. Píšem, že takmer, zase sa netrepem, ak mi už štvrtý krát niekto ponúka nejaký dezert, alebo zmrzlinu, ale to je ojedinelé. Nedokážem posúdiť, či to má nejaký vplyv na moje zdravie, chorá nejako nebývam, ale to ani muž a ten sladké konzumuje. A ešte je aj štíhly, ja keby som sa nekrotila, tak by mi kg naskákali, lebo síce cokor jem len v potravinách, alebo v ovocí, kávu nesladím, nekonzumujem ani med, alebo len minimálne, ale zase mám rada klobásu, slaninku, takže sa musím mať na pozore. Podľa mňa je zbytočné, ak ti to chutí, sa toho vzdať, keď to konzumuješ v tak malom množstve, na tvojom zdraví sa to neprejaví nijako
Jedna znama takto prestala jest sladke blbosti(chlieb aj ine sacharidy ale stale je) a schudla skoro 20 kil
Jedna znama takto prestala jest sladke blbosti(chlieb aj ine sacharidy ale stale je) a schudla skoro 20 kil
@majlo1234 to by som už ja asi neexistovala 😎, jedine ak to jedla vo veľkom množstve
@tibor79 cukor co sa tyka sladkosti napojov nekonzumujem ani sladke obedy. Ale kavu bez cukru nedam skusala som ale je mi to horke a bolu ma zalydok bez cukru v kave..jedna kyzicka musi byt
@majlo1234 to za aku dobu sa jej podarilo?
Stravovala som sa 8rokov paleo štýlom. T.j. bez cukru, pre mňa najlepší spôsob stravovania. Rada by som naň znova nabehla teraz po 50+, či to budem zvládať, a ako bude telo reagovať.
@tibor79 dá sa to zvládnuť úplne v pohode cukor je len zvyk tým myslím teda cukor mimo ovocia ako napríklad rôzne čokolády alebo keksíky.ja som si odvykla.ipomerne rýchlo a ani mi to už nechýba. Často som mala po obede chuť na sladké ale zistila som že keď vydržím pár minút bez toho aby som sladké ihneď zjedla tak to nejako samo zmizlo.
@mullerova46 cukor si vysadila v podobe sladkosti, kolacov alebo aj pecivo a celkovo sacharidy ako cestoviny/ryza/zemiaky, atd?
@janci27 iba ako sladkosti, sladké pečivo a dochucovane vody a podobne. Naďalej jem klasické rožky, chleby a zemiaky.
@tibor79 ale veď cukor je úplne vo všetkom,čo chceš vysadiť? Cukor do čaju a kávy?
@rozculena skôr doma pečené koláče, to je asi to, čomu najmenej dokážem odolať. Sladkosti z obchodu dlhodobo nekupujem, sladké jedlá mi nechutia. Len tie koláče. Pečiem občas kvoli dieťaťu, aby nejedlo kupované sladkosti a aj tam dávám vždy menej cukru ale vždy musím ochutnať.🙂
@rozculena skôr doma pečené koláče, to je asi to, čomu najmenej dokážem odolať. Sladkosti z obchodu dlhodobo nekupujem, sladké jedlá mi nechutia. Len tie koláče. Pečiem občas kvoli dieťaťu, aby nejedlo kupované sladkosti a aj tam dávám vždy menej cukru ale vždy musím ochutnať.🙂
@tibor79 jaj no tak to už záleží na tvojej pevnej vôli....Ak to ochutnanie je 1 kúsok a nie pol plechu,tak to nemusíš vôbec vynechávať.
strava bez cukru znamená niečo celkom iné,nie vynechanie 1 kuska koláča v nede+u
@tibor79 veď ochutnaj, ak máš na koláč chuť. Ak chceš cukor vynechať kvôli zníženiu váhy, tak to nerob, ak si ten koláč budeš odopierať, tak to dlho nevydržíš a zješ potom pol plechu. Moja sestrenica chudla pred pár rokmi pomocou KT a dala si aj kúsok čokolády, koláč alebo zmrzlinu. A dala dole takmer 30 kg
Nejem bezny cukor a sladke veci, nesladim, nepouzivam med. Cukor sa nachadza v ovoci, zelenine, mliecnych vyrobkoch, aj v pecive apd. Cize vyuzivam tento cukor.

@tibor79 nikdy som nevynechala cukor, telo potrebuje aj ten.