Je naozaj potrebné prať posteľné prádlo tak často?
Čítala som tu dnes diskusiu na margo postelneho pradla že meníte každý týždeň, dotyčná každé 3 dni a som úprimne v šoku. To naozaj takto pratizujete? Kedy máte cas na to? Ja mám dieťa tiež ešte doma ale neviem kedy by som to stíhala. Mením pradlo možno 10x do roka veď to povlecenie by sa mi snáď aj zodralo pri tolkom prani. Napr. Dcéra ma aj vianočné postelne a to navlečieme niekedy na Mikuláša a dávam dole po 3 kráľoch. Neviem si predstaviť medzi sviatkami 6x prat postelne 😅
Ka som v uk chodila zehlit k jednej rodine oni menili lazdy den
Ja v lete kazdy tyzden v zime 2-3 krat za mesiac
Pani mozno ma v rodine niekoho s alergiou na roztoce tam sa vyzaduje tak casto aspon 1 x do tyzna. A vlastne je to jej vec.
Každú noc sa tvoje telo zbavuje kože, ktorá je potravou pre roztoče. Čím menej perieš prádlo, tým viac roztočov sa ti dostane do perín a matracov. Množia sa obrovskou rýchlosťou. Periem preto, že som alergik. Plus sa ľudia potia, mastia sa ti vlasy, potom na tom spíš, tvorí sa ti akné, vlasy sa mastia ešte viac. Per ako uznáš za vhodné. Podľa mňa je raz za týždeň optimálne.
@rozculena nemyslim zrovna pouzitych, ale ktovie ako opranych...ked to tu citam...
Ale kamoska ku ktorej som zaslobodna chodila aj na prespanie, tak ta bola tip top, ale zas mala tak avivazovane obliecky, az boli akoby mastne, hladke.
@viestta ja uz roky neprespavam u nikoho a v hoteli si upracem pre istotu.
Mam jeden navrh - nech kazdy perie tolko, kolko uzna za vhodne a vyhovuje mu.
10x za rok je naozaj málo. Nás je doma päť, prezlečenie za chvíľu. Už aj staršie dcéry pomôžu. V lete treba meniť naozaj pomerne často, človek sa potí. A nič sa mi nezničilo, kupujem bavlnenú posteľnú bielizeň.
Ja zase posteľné mávam málokedy hore deti to neznašaju stále to stiahnu dole a to majú 15 a 11 rokov. Ale periem každé 2 týždne v lete vankúše a paplóny v zime tak každé 3 týždne . A ja si to normalne užívam ako to prevonia celú izbu 🥰 najradšej perem paplóny vankúše deky niekedy mi ide práčka aj 6 krát za deň 😁 a hlavne keď manžel odíde na turnus do zahraničia vtedy začína šialenstvo s upratovaním a pranim 😁
Súhlasím s tebou. Neviem či sa iba tvária tu na MK že sú maniačky na čistotu alebo sa tak nudia. Osobne som už bola vo viacerých domácnostiach a nikde nebola nejaká extra čistota. Takže asi to nebude pravda u viacerých.
Snazim sa kazdu druhu max tretiu sobotu😁🙈 cez leto aj kazdu sobotu… za 15minut mam hotovo.
@sisska96 chodis ludom po domoch a kontrolujes postelne pradlo?🤔
Nie,nie je to o nude ani o pretvarke,ja osobne si neviem predstavit nechat dieta spat v ogrcanom pyzame ci precuranom postelnom pradle🤢
Jak by sa zodralo.ja mam aj 16rocne postelne a je stale ako nove.menim aj kazdy den ked sa spotim a vymenit pradlo zaberie max 10minut. To si miesto pisania mohla vymenit. Nie ze 10x za rok.
@zuzanka.zuzu tak zas ja som monk ba obliecky kupyjem len kvalitne anie ze su lacne. Ale ako pisem mam napr jedny z okei cervene z roku 2006 a farba je stale ako nova a to ich periem na 60. Ja keby sa mi niektore nezunovali ani nove nekupim lebo to fakt vydrzi dlho a nie ze sa zoderu.
@simona92101 nebudem ti vešať na nos, prečo som bola vo viacerých domácnostiach
Tu nikto nepíše o ogrcanom a pocikanom prádle 😅😅 ale o dospelých ľudí ktorí sa bežne nepočurajú cez noc

@beloved vsak ja viem. Len neviem kde je povodna debatka