Je očkovanie prínosom alebo rizikom?
Štát nalieva miliardy do zdravotníctva, aby sa ľudia dožili čo najdlhšie a mali sa čím zdravšie.
Štát stavá cesty a podporuje stavby bytov, domov, nemocníc, športových objektov, a celkovo hospodárstvo, aby sme sa mali finančne lepšie. Dvíhajú minimálku…
Štát chce vzdelávať ľudí, aby ostali pracovať na slovensku.
Štát zabezpečuje bezpečie pomocou polície a armády, aby sme sa tu mali bezpečne.
…….
Štát robí (skoro) všetko pre to, aby sme sa mali lepšie, žili dlhšie, a pracovali (ale samozrejme občas si politici ulievajú svoje kšefty bokom)
Keď chce niekto z diktatúrskej izolovanej severnej kórey utiecť, radšej ho zastrelia, ako by mal uniknúť.
Všetky štáty chcú, aby ich ľudia neutekali z ich územia.
Niektorí to robia z presvedčenia, a diktátori pre to, že chcú moc a silu, ktorú im zabezpečuje ľudský kapitál.
Všetky štáty chcú pracujúcu ľudskú silu pre seba, čím viac ľudí, tým silnejší štát.
Všetky štáty, vrátane normálnych, diktátorov aj tyranov chcú očkovať svojich ľudí, aby štatisticky žili dlhšie a lepšie pre ich záujmy.
————————————————
Čiže je očkovanie štatisticky lepšie alebo horšie? Chcú štáty naschvál škodiť vlastným občanom? Aj EU, aj USA, Rusko, Čína, Severokórejská diktatúra očkujú.
Tak dať sa zaočkovať či nedať? Neviem sa úplne na 100% rozhodnúť.
to je čo za príspevok? od buka do buka.... a štát stavá cesty?
@9000 nas stat nerobi 3/4 toho co si napisal hore... robi opak...
Čo?
Ak chceš vyššie riziko že umrieš na chorobu ktorá zabíjala naposledy v stredoveku alebo budeš mať z nej dlhodobé patálie, tak sa neočkuj. Ak máš ľudí vo svojom živote ktorí majú kompromitovanú imunitu (starí ľudia, tehotné a pod), pripadne nie vyvinutú (deti), všeobecne ľudí na ktorých ti záleží, tak to očkovanie je lepšia voľba. Aj voči sebe aj voči okoliu.
Ja som sa nedala a ani sa nedám očkovať.
🍿 alebo ☕ a pre odporcov očkovania (pretože zväčša to tak býva,očkovanie ani počuť a s kľudom Angličana si poťahuje 🚬 ) 🤭.
najdi si lekara ktoremu veris a podebatuj s nim. je to medicina nie politika. pozeras sa na to zo zleho konca.
@9000 pozribsi detske cintoriny a napis tu otazku znova… staci ako kleslo percento deti na ventilacii a vo vaznom stave po tom, co Rakusko zacalo minuly rok ockovat novorodencov a tiez tehotne zeny proti RSV. Zrazu to ma vysledky a to nemame povinne ziadne ockovanie. Predtym to bol jeden z poprednych zabijakov malych babatiek a deti do 3 rokov veku. Ludstvo vdaka ockovaniu celkovo vyrazne znizilo detsku umrtnost. Dnes sa vacsina deti dozije dospelosti, predtym to bolo naopak.
Palestinské ministerstvo zdravotnictví ohlásilo v Pásmu Gazy první potvrzený případ dětské obrny za 25 let.
Ministerstvo zdravotnictví ovládané Hamásem už v červenci vyhlásilo epidemii dětské obrny, kterou spojilo s pokračující ofenzivou izraelských sil. Virus, který nemoc způsobuje, se našel v odpadních vodách.
OSN chce naočkovat děti mladší deseti let. Podle světové organizace je nutné, aby dvě dávky očkování dostalo alespoň 95 procent této skupiny dětí.
Dětská obrna (poliomyelitida) je vysoce nakažlivé virové infekční onemocnění postihující nervový systém, může způsobit ochrnutí končetin. Největší nebezpečí představuje pro děti do pěti let. Ve většině světa se ji podařilo vymýtit očkováním. V posledních letech se ale znovu objevila v Afghánistánu, Pákistánu či některých afrických zemích, například Nigérii.
@9000 pre niekoho prinosom, pre niekoho rizikom.
Povinným očkovaním prechádzame umrtiam detí. Myslím, ze viac k tomu netreba písať.
@9000 práve dnes som čítala na novom čase ako zomrelo bábätko po povinnom očkovaní na baktériu čo mu rozozrala telíčko....https://www.cas.sk/spravy/zahranicne-spravy/pol...
@9000 práve dnes som čítala na novom čase ako zomrelo bábätko po povinnom očkovaní na baktériu čo mu rozozrala telíčko....https://www.cas.sk/spravy/zahranicne-spravy/pol...
@anonym_296d27 vakcína bola PO dátume spotreby. lekár/sestra sú povinní toto pred podaním skontrolovať. toto je dôvod, prečo malo dieťa takú reakciu. nič iné som sa v článku nedočítala. tragédia, ale všetci, aj neštudovaní, dobre vieme, že liečivá po dátume exspirácie sa podávať nesmú..
@anonym_296d27 vakcína bola PO dátume spotreby. lekár/sestra sú povinní toto pred podaním skontrolovať. toto je dôvod, prečo malo dieťa takú reakciu. nič iné som sa v článku nedočítala. tragédia, ale všetci, aj neštudovaní, dobre vieme, že liečivá po dátume exspirácie sa podávať nesmú..
@amdornik a napriek tomu sa tie vakcíny podali a bábätko zomrelo. Ta matka to určite chápe a určite da zaočkovať aj svoje ďalšie deti.
@amdornik a napriek tomu sa tie vakcíny podali a bábätko zomrelo. Ta matka to určite chápe a určite da zaočkovať aj svoje ďalšie deti.
@anonym_296d27 matka bola blbá už len v tom, že súhlasila s očkovaním viacerými vakcínami naraz - kombinované podanie.. ešte aj rotavírusy do toho... ja mám dieťa očkované na všetko, ešte aj na nepovinné. ale nikdy som nedala vakcíny kombinovať. podľa možností to šlo oddelene.
@anonym_296d27 a svedčí to o nezodpovednosti zdravotníckeho personálu, nie o škodlivosti vakcíny. tá vakcína nemôže za to, že bola po záruke a nezlikvidovali ju, ale podali..
@anonym_296d27 a svedčí to o nezodpovednosti zdravotníckeho personálu, nie o škodlivosti vakcíny. tá vakcína nemôže za to, že bola po záruke a nezlikvidovali ju, ale podali..
@amdornik do roku 1987 sa na celom svete operovali bábätká bez anestézy lebo doktori boli presvedčení, že bábätká nič necítia a nic si nepamätajú. Do roku 1983 sa u nás používala antikoncepcia o ktorej doktori tvrdili že je absolútne bezpečná a bola to presne ta, ktorá spôsobila že sa celej generácií žien rodili postihnuté deti. Kukni si Google. Pre mna za mna ver si že pre bábätká nič lepšie ako vakcíny neexistuje ale ja poznám niekoľko mamičiek čo si deti očkovať nedali a sú zdravšie ako tie očkované. A mimochodom vieš že na Ukrajine nie je žiadne očkovanie povinné? A máš pocit že ten národ vymiera?
@amdornik a ešte chcem povedať že keby priznali že to spôsobila vakcina tak by to bol strašný škandál že. Radšej povedať že chýba personálu a že vakcina bola po záruke preto sa to stalo... Ale to len tak konspirujem samozrejme.
@amdornik a ešte chcem povedať že keby priznali že to spôsobila vakcina tak by to bol strašný škandál že. Radšej povedať že chýba personálu a že vakcina bola po záruke preto sa to stalo... Ale to len tak konspirujem samozrejme.
@anonym_296d27 pozri, ja mám decko na prahu dospelosti a zaočkované. čo ty urobíš so svojimi deťmi/alebo neurobíš, je tvoja vec. všetci rozumní dobre vidíme, že vďaka matkám, ktoré prestali očkovať, sa vracajú ochorenia, ktoré tu neboli desiatky rokov. smrteľné ochorenia. mňa a môjho dieťaťa sa toto týkať nebude, našťastie. a čo sa stane dieťaťu neočkujúcej matky, mi je srdečne jedno, hoci chúďa dieťa za to nemôže.
@anonym_296d27 A pravé kiahne (variola, anglicky small pox) zabila v 20.tom storočí (čiže za posledných 80 rokov, čo existovala pred tým, ako sme ju očkovaním vykynožili) 300-500 miliónov ľudí. Takmer každý to chytil, úmrtnosť bola 30%. Bolo to na tomto svete, odkedy ľudia existovali. Aj na egyptských múmiách boli jazvy small poxu. V minulosti len v Európe dochlo 400,000 ľudí ročne LEN na small pox.
Potom došla vakcína a bol tomu koniec.
Bábätko umrelo... smutné. Ale jednoducho bohužiaľ. Očkovanie je hra na čísla. Milión sa zachráni, jedno umrie. A toto bola ešte k tomu aj absurdná chyba. Nežer teda žiadne lieky, lebo môžu byť po záruke. Nikdy nevieš čo ti napr v nemocnici podajú. Tiež môžu mať vedľajšie účinky, tak je lepšie nechodiť lekárovi vôbec.
Jediné, čo antivaxeri vedia robiť je ňúrať takto izolované incidenty, ktoré sa dejú raz za modrý mesiac, alebo si vymýšľať.
Fakt je nám príliš dobre. By bolo treba mať zase 60% úmrtnosť, tak ako v starých dobrých časoch. Málo ľudí dochne na ulici na tuberu, ako psi a očividne nám to chýba.
@anonym_296d27 tak si prestuduj matricne knihy su dostupne na internete dokonca z celeho sveta. idu dusicky prejdi sa po cintorine. uvidis aka umrtnost bola pred ockovaniami. nikdy v historii ludstva nebolo take prezitie novorodencov a deti do 5 rokov ako teraz a nie nie je to len biomrkvou.
@9000 V prípade,ze efekt očkovania je väčší ako riziko, môžeme hovoriť o prínose pre pacienta.
@anonym_296d27 Áno, ale to nebolo z dôvodu očkovania ale tým že asi sestrička nemala čisté ruky a zaniesla mu tam nemocničnú baktériu do vpichu. Tá baktéria sa vo vakcíne nemá ako vygenerovať len preto že je stará.
@anonym_296d27 A pravé kiahne (variola, anglicky small pox) zabila v 20.tom storočí (čiže za posledných 80 rokov, čo existovala pred tým, ako sme ju očkovaním vykynožili) 300-500 miliónov ľudí. Takmer každý to chytil, úmrtnosť bola 30%. Bolo to na tomto svete, odkedy ľudia existovali. Aj na egyptských múmiách boli jazvy small poxu. V minulosti len v Európe dochlo 400,000 ľudí ročne LEN na small pox.
Potom došla vakcína a bol tomu koniec.
Bábätko umrelo... smutné. Ale jednoducho bohužiaľ. Očkovanie je hra na čísla. Milión sa zachráni, jedno umrie. A toto bola ešte k tomu aj absurdná chyba. Nežer teda žiadne lieky, lebo môžu byť po záruke. Nikdy nevieš čo ti napr v nemocnici podajú. Tiež môžu mať vedľajšie účinky, tak je lepšie nechodiť lekárovi vôbec.
Jediné, čo antivaxeri vedia robiť je ňúrať takto izolované incidenty, ktoré sa dejú raz za modrý mesiac, alebo si vymýšľať.
Fakt je nám príliš dobre. By bolo treba mať zase 60% úmrtnosť, tak ako v starých dobrých časoch. Málo ľudí dochne na ulici na tuberu, ako psi a očividne nám to chýba.
@refly a keď sa to tu vráti o pár rokov, čo sa vrátiť môže, bude za toto môcť matovič, odor alebo čaputová 😀

Stačilo napísať poslednú vetu
napr.chrípku som mala asi 1x v živote,tak načo očkovanie.