Je pitie vody hneď po jedle vhodné?
Ahojte, je toto v poriadku? Vkuse sa mi toto stáva .. je lepšie počkať niekoľko minút?
Prečo čakať? Napi sa kedy chceš.
ano, vraj by sa nemalo po spravnosti pit min. 30 min. pred jedlom, ani pocas neho, a ani aspon 30 min. po jedle.
Ale ja bych umrela od smedu, a asi by mi upadla ta sucha zalepena huba... Takze pre mna neexistuje sa pocas, alebo po jedle nenapit.
Pijem kedy som smädná ….pred jedlom počas aj po
Som tehotná a mam asi stavy už 😂
Preco by to nebolo v poriadku? Je to normalna “potreba”. Iba ak pijes ochuteny/bublinkovy napoj, tak pred/po cisteni(m) zubov mas pockat cca 30 min.
Mňa napríklad vtedy viacej nafukuje keď pijem hneď po jedle 🤷♀️
Ja pocas jedenia a tesne po pit nemozem, nerobi mi to dobre na zaludok.
Ja nemám rada keď prídem do reštaurácie, ešte si ani nesadnem a čo si dáte na pitie? Zaskočí ich moja odpoveď: až po jedle si dám čaj ďakujem
Pijem keď som smädná obzvlášť v tehotenstve by som ja osobne neriskovala nepiť keď mi treba... Mala som nízky tlak a keby sa nenapijem tak odpadávam
Ahojte, čítala som niekde, že podľa čínskeho spôsobu stravovania, sa nemá piť počas a ani tesne po jedle, keďže tekutiny riedia žalúdočné šťavy - sťažujú trávenie, preto oni pijú len vlažný čaj z maličkých misiek... Čínsky národ a TČM je tu mnoho rokov, čiže je vhodné sa zamyslieť... Európska a Americká tradícia je iná... či vhodná, zdravá... alebo len komerčná je vhodné zvážiť...
Nemalo by sa piť hneď po jedle. Treba nechať žalúdočné šťavy vykonávať svoju prácu - tráviť jedlo. Asi málo kto si pri žalúdočných problémoch povie že to má práve z toho že pije hneď po jedle.
Ak dodržíš aspoň tých 20-30 minút dehydratovaná určite nebudeš. Neješ predsa každú hodinu. Počas dňa je dostatok priestoru na pitie nápojov.
Žalúdok potrebuje obsah na trávenie teplý. Ak počas/po jedle piješ studený nápoj, sťažuješ mu úlohu a svoje telo oberáš o energiu. Ak chceš piť, môžeš, ale lepšie je ak piješ niečo teplé, napr. čaj 🙂
Vodou sa riedia žalúdočné šťavy a trávenie nemusí byť potom správne a bude ťažšie.
Ake stavy mas, prosim ta? Napijem sa ked som smadna. Pred jedlo, pri jedlo, po jedle, hocikedy medzi tym. Dolezite je aby som pila.
Nie nie je. Rozriedis si tym kyselinu a jedlo sa potom dlhsie spracuva,akurat minule som o tom citala.
Napit sa treba idealne pred jedlom, najma ak ide o vacsie mnozstvo tekutiny. Ja som raz mala v restike horucu svieckovu, zaliala som ju narychlo ladovym pivom, lebo v restauracii bolo treba uvolnit stol a tak mi bolo zle, ze som myslela, ze sa bud povraciam alebo odpadnem. Asi po pol hodine to preslo
no nazory na pitie/ nepitie sa uz tiez zmenili. E=Raz jeden hovoril, ze ak by platilo pravidlo , ze pocas a pred jedlom sa nema pit, tak by sme nemohli jest ani obycajny vyvar, ktory je tvoreny zvacsa vodou ... Takze kludne nech is kazdy pije kedy mu treba a ako komu vyhovuje.
A
s tymi zaludocnymi stavami je to tiez diskutabilne, je rozdiel ci zjem jedlo s omackou, ktore nepotrebujem zapijat a vyprazany rezen, ktory ked by som nezapila, tak sa mozno povraciam
A voda odkedy škodí ,alebo teda piť
Niekomu to môže robiť zle, ale to by si cítila. Podľa mňa je to blbosť, ale ze neskutočná. Pri vymýšľaní tejto teórie podľa mňa niekto absolútne vytesnil existenciu polievok 😂
Už roky rokuce pijem zásadne pred jedlom. Moj prvý frajer ma na to upozornil. Je to pre mna obrovský rozdiel - necitim sa tak "zaplacaná" a preplnena. A tiez ovela viac vypijem.
Ja pijem vodu vždy, keď mám pocit, že to potrebujem. Neriešim, či ráno, či pred jedlom či kedy. Keď som smädná, napijem sa.
Ja pijem, keď som smädná, ale nemám rada ľadovú vodu, sladené nápoje pijem veľmi zriedkavo, takže je to jedno, kedy sa napijem.

Pijem aj medzi jedlom aj po a som tu 😄 nečakám a napijem sa kedy chcem