Jedávate králičie mäso?
Nedávno som to spomenula kamaratke. Ze kupujeme od jedneho deduska kralikov na vyvar, tak bola uplne zhrozena. Vraj kraliky nie su na jedenie. Takmer sme sa pochytili. Pritom nie je vegetarianka. Normalne kupuje sliepky, bravcove, ale kralik je podla nej nieco ako pes
Ano, jem. Kraliky sa na to chovaju. Take co kupis v chovprodukte ako domaceh milacika - zakrsle a podobne, to samozrejme nie. Ale plemena urcene na chov, na jedenia, ano.
Podla mna je vyvat z kralika najchutnejsi🙂
@anjelicek26 Aj kralika treba vediet pripravit aby nebol suchy 🙂 niekto ma vzdy suche kuracie, alebo kacicu, ini to vedia pripravit 🙂
Králiky ako domáce zvieratá sa chovajú na mäso, je to jemné kvalitné mäso, vhodné aj do príkrmov pre bábätká
Jeme na všetky spôsoby vývar, pečené, na perkelt.
Samozrejme áno, kupujeme a jeme.
@nafka0483 ved ja viem,ze to Len neviem 😂😂
Áno papame králiky. Je to veľmi zdravé mäsko. Robím vývar, deti zbožňujú pečeného a robiem aj králika na smotane 🙂
My nie, mám s tým problém, zjem viac menej hocičo, ale teda zjesť králika.. mala by som pocit že jem domáceho maznáčika.. 🥶
Ano, v nedelu na obed sme mali, bol vybornyyy😋
tak u mna je moralny problem kedze doma chovam zajka barančeka a je to ako moj pes 😀 strašne sa smejeme, ked ideme do obchodov a vidíme ich vakuovo zabalenych, akí su driečni bez tej srste 😀 minule mi obhlodal stoličku, ukazala som mu fotku z recepty.sk kralika na smotane, že nie je problem dobuducna aj takto to vyriešit ak to ešte raz urobí. odvtedy hloda iba seno 😀
@banderaska29 🤣👌
Áno, králiky jedávame, aj sme ich sami chovali. Prvé mäso, čo jedol môj syn, ako bábätko, bolo z nášho domáceho králika.
Davam maxinalne dcere ako prikrm. Aj ked neviem naco, lebo u nas sa kralik jest nebude (okrem psa). Nemam s tym moralny problem, len mi to maso proste smrdi.
Áno .aj ich chovam na mäso a aj predávam . Jeme ho celá rodina aj moje tri deti na milión spôsobov , svokor ani nevie rozoznať občas ,či som do jedla použila králicie mäso . V týždni som robila z neho napr gyros 🙂
nie je nikdy suchý . Záleží vždy aj od plemena králika .
Mimochodom králicie mäso ako jediné mäso neobsahuje stroncium90 ,ktoré je jedna z príčin rakoviny ..
Aj pre toto ľudia trpiaci rakovinami majú hneď vegetariánske jedálniček ,no králicie mäso môžu .
Mäso tiež neobsahuje cholesterol .
nie, nezjem ine maso okrem kuracieho a aj to len kuracie prsia alebo stehna. Z bravcoveho zjem len mlete maso, klobasy a slaninu. Ziadna kacacina, husacina, kraliky, ani hovadzie maso ( z toho tiez len mlete ). Ani maso z lamy mi nechutilo.
Nechcem sa vyjadrovať neslušne, ale nedá mi. Ak kamarátka išla do hádky kvôli tomu že vraj králiky nie sú na jedenie, je dobre tupá. Jasné niekto ich neje, lebo im je to ľúto, nechutí im to atď ale je to normálne mäso na jedenie ktoré sa predáva snáď v každom supermarkete. Omnoho viac by mi bolo ľúto teliatka alebo srnca.
Áno je dávame aj králicie, telacie, hovädzie, kuracie a dokonca aj morčacie, pštros a aj prepelice aj kačacie (teda prsia kačacie kupujem) .... Minimálne bravčové... Nejedavam akurát konské a jahňacie.
Ved kralicie maso sa dava detom,je to vraj najlepsie maso. Jedavame kralika,chovame doma. Mam s tym trosku problem,je mi ich luto,ale nemavame ich casto,takze to prezijem
Ano, jem sice pred tym som ho tobila castejsie a teraz ho jem len malokedy a len ked ho niekto pripravi lebo moje deti by asi rucali jak paviany kebyze ma vidia pripravovat kralicie maso - ale ked ho maju v paella tak si ani nevsimnu😂😂😂
Nie,lebo su milucke,je mi ich luto🥺ibazeby by som nevedela ze to je zajac🤣
Odkedy mame zajka Miška, nedokázala by zjest zajaca, ked je taky mileny. :D Ale neodsudzujem samozrejme ľudí čo ich jedia. Kolegyne chlap choval zajace, mali ich cez 100, šli im už aj ušami a aj celej rodine, kde zajace rozdávali, uz im to nechcel nikto brat ani jest ani im uz nechutili, lebo sa ich prejedli. 🙂 Ledva sa tých zajacov zbavili potom. :D :D
Áno jeme. Najradšej mám pečeného alebo robím na smotane. A nedávno som robila podľa tohto receptu a bol tiež fajný. https://kuchynalidla.sk/recepty/pikantny-kralik...
Nie, nejeme. Doma to mama ani babka nikdy nerobievala, takže som to neochutnala ani nemala motiváciu variť. Akosi mi to nechýba a neplánujem to začať pripravovať. Morálny problém by som asi až tak nemala.
Samozrejme ze jeme....na to ich svokor chová.
Keď má takéto vyjadrovanie, tak asi nie je najbystrejšia ceruzka v peračníku....
Jemné , chutné , diétne mäsko, viac no coment
Jedavame, teraz v Kanade len ako delikatesu, ťažké nájsť v obchode, zväčša dovezené z Francúzka a cena za 1 kg v prepočte na eura je cca 15 eur , ako deti sme to jedávali často, chovali sa v rodine… mäso je výborné aj aj vývar
Nejem králika. Pre mňa je to domáci maznáčik 😏
😂😂😂😂 Králik je ako pes!!!! Smejem sa... a veľmi. Moji rodičia mali svoj chov. Je to úžitkové zviera. Bežne sa chovali na dedinách takmer v každom dome. Nikomu by v tých časoch nenapadlo, že raz niekto z nich bude robiť „domácich miláčikov ". Btw - dnes už mnohí majú ako domáceho miláčika aj prasa 🐷. A nie iba to mini. Kamoška teda neje ani bravčové? 🤔😉😂
"Furt králíka, každej den máme králika, ani Pinďa to už nežere. Viď, Pinďo, že už taky nechceš králika ?” 🤣🤣
Ano, jedavame. U nasich doma sa nezvyklo, ale manzel ho pripravuje na milion sposobov a naozaj mi chuti. Aj detom.

Tak kazda jedna sliepka Ma podla mna viac charakteru Ako ktorykolvek kralik kedy bude mat😂🫣Ale to je ako s holubmi,mäso skvele, ale malokto to kupuje...ked som otcovi povedala,ze pravidelne kupujeme pstrosie mäso na gril, to bolo aj na neho vela😂😂Ale k otazke - kralika nejeme, je to vzdy suche...ale vela robi,ze muz je vegetarian, mäso robim 2* v tyzdni iba a to si vyberam vacsinou telacie alebo kacku alebo ryby....