Jem lososa dvakrát týždenne. Je to zdravé?
Je to podľa vás zdravé? Nechuti mi ani tak moc mäso hovädzie bravčové ale kuracinu a lososa to je moje..
@simca06022011 No my sme jedli naozaj vsetko mozne, nastudovali sme si, v com je zelezo, no ako hovorim, mama a sestra boli fit a ja nie. Vegetarianstvo bol pritom moj napad, oni sa len pridali. Ostatnych zivin som mala dost, takze nejake celkovo podlomene travenie za tym nebolo. Tak ale aj z okolia vidim, ze kazdemu sedi ina strava.
tak to si výborne na tom, losos je tak drahý, že ho máme možno raz za rok😝
závisí kde bol chytený, v akých riekach, kde sa loví alebo ako a čím ho kŕmia
či je už porcovaný, či kúpiš celého
veľa faktorov na to vplýva
my sme jedávali vždy len celého, tomu som viac uverila, že je nespracovaný inými firmami a 5x zamrazený a odmrazený a zasa zamrazený, či chladený, nechladený a vákuovo balený...
@marianarem a preco si bola vegetarianka?
Veľmi záleží odkiaľ pochádza ale vo všeobecnosti určite to zdravé nie je nakoľko väčšina dostupných lososov u nás je otrasnej kvality. Bohužiaľ ☹
@reanda Mala som velke problemy s ekzemom a skusala som vselijake diety. Bola som aj na lieceni, tam nam davali kopec masa a dost sa mi to tam zhorsilo, tak ma napadlo aj vegetarianstvo. Mame to bolo vzdy sympaticke tak sa pridala, jej to ostalo doteraz.
@marianarem no lebo ako si aj pisala a ja som to pisala tiez, clovek ma jest, co mu chuti, co si jeho telo pyta.. to je pre neho to spravne.. a nie sa riadit nejakym obsahom zivin.. lebo kazde telo funguje inak a potrebuje ine mnozstva a inych zivin.. nic nie je univerzalne 'zdrave' .. vegetariani maju byt ti, ktorym maso prirodzene nechuti.. ak je niekto vegetarianom z nejakeho ineho dovodu, napriklad, ze tym skusa vyriesit daky problem, ako aj ty pises, alebo z presvedcenia, ze nechce zabijat zvierata, ci si niekde precital a uveril, ze maso ludskemu organizmu skodi, tak to zrovna jeho organizmu svedcat nemusi
@loliki losos zo supermarketu to nie je. Nie je to aninsoracovane maso, a rovnako ani nie maso plne antibiotik. Maso minimalne, a ked, tak z dvora, kralik u nas doma chovany, kura tiez a kupujem morku z farmy. V restikach maso nejem prave kvoli "skvelemu" povodu. Ale uz su lastovicky, kde si to uvedomuju. Rovnako nekupujem tu skvelu zeleninu zo Spanielska😉 celu zimu. Alebo z krajin beneluxu, kde su zvyknuti nadmerne hnojit. Teraz sa pochval ty😉
@stanislavicenka Vymenovala si čo všetko neješ. Z toho, čo ješ, si napísala len králika domáceho. "Kura tiež" to znamená, že chováš doma? Čím ich kŕmite? A koľko trvá, kým sa dostane od vyliahnutia na stôl? Morka z farmy je kŕmená čím? Myslíš si, že nájdeš krmivo pre morky bez ATB?
Ja jem všetko, už som spomínala. Dám si aj papriku a rajčiny počas zimy z obchodu. Vitamíny sa zídu. Chováme králikov, sliepky, mali sme aj morky. Takže viem, že kým to vyrastie, musíš kúpiť krmivo, aké je v ponuke. Neverím, že pestuješ aj pšenicu, jačmeň, kukuricu, slnečnicu, čo potrebuješ na chov. Dúfam, že už chystáš vlastné planty rajčín a paprík, šalátu, kalerábov a uhoriek, aby si mala vlastnú BIO zeleninu. 😉
@loliki pšenicu a jačmeň, raz mame na poliach. A áno, plasty postupne nachystané.
Ano jeme odpady,
Je to z tych kvalitnejsich ryb. Je zdrava, ale velmi mastna a kaloricka.
@stanislavicenka Želám dobrú úrodu a pevné zdravie celej rodinke.

@maminkadeticiek no hej, tie ryby chované v nádržiach by sa nemali jesť často, skôr tie odlovené "divo žijúce"