icon

Kde kupujete kvalitné párky?

danielita25
11. okt 2018

Aké párky a odkiaľ kupujete? Ja už neviem, či existujú naozaj kvalitné...

petricienka
13. aug 2025

@ludmilik13 tiez mi nejako extremne nechutia, mala som ich sice raz, ale asi aj posledny, ale tak kazdemu chuti nieco ine. tiez mam rada vela veci, ktore napriklad moj muz nemoze ani citit, ale nijakym sposobom mi to neznechucuje 😉

puplatko
14. aug 2025

@petricienka Kuracina v párkoch zásadne nie 😀 Keď kuracie, tak naprírodno, nijak Bravčové párky sú jednoznačne chutnejšie, také plnšie a výraznejšie, hlavne keď sú dobre vyrobené. Záleží fakt len na tom, čo má kto rád a čo preferuje. Ale teda napríklad ani mojej dcére kuracie nechutia.

svettii
18. aug 2025

@puplatko No jo, je to úplne iná chuť ako bravčové. 😉 A samozrejme záleží aj aká značka atď. Od každého výrobcu chutia úplne ináč.

puplatko
18. aug 2025

@svettii No my sme toľko značiek poskúšali a väčšina nám skôr nechutila ako chutila 😀 A to predtým sme mávali párky strašne často, istú dobu sme prestali kupovať úplne, lebo nám nevyhovovalo nič, čo mali v našom obchode.

petricienka
19. aug 2025

@puplatko Tak to celkom chápem, niektoré značky nechutia ani mne 🙏

nasasa_1
20. aug 2025

@petricienka Presne, každý výrobca má svoje receptúry a techniky, preto tie párky nikdy nechutia rovnako. Niekto dáva viac korenín, iný zas viac mäsa alebo rôzne pomery bravčové/hovädzie. preto sa oplatí skúšať a nájsť si toho svojho favorita. Nám tiež celkom dlho trvalo, kým sme natrafili na také, čo nám doma sedia chuťovo aj konzistenciou. 😀

svettii
21. aug 2025

@nasasa_1 prekorenene parky - to som mala uz cest ochutnat a tu chut si viem vybavit este aj teraz po rokoch 😀 klobasa je slaby odvar oproti tomu.

ludmilik13
21. aug 2025

@svettii je fak len maalo parkov, ktore u nas dokazeme zjest 😀

petricienka
25. aug 2025

@ludmilik13 Keď v tom obchode natrafíš fakt na kadečo. A to nemyslím len párky teraz, ale aj salámy, šunky či rôzne iné potraviny. Je toho na výber veľa a ťažko sa vyberá, keď v supermarketoch poriadne ani nie je z čoho.

nasasa_1
26. aug 2025

Áno, a ešte aj v rámci jednej značky sa mi zdá, že niekedy chutia inak – asi podľa šarže či ako to mám pomenovať 😅

puplatko
26. aug 2025

Presne toto, niektoré párky sú také, že po prvom súste mám chuť ich už nikdy nekúpiť 😂 A človek potom fakt stratí chuť skúšať ďalšie. Ale zas keď natrafíš na tie, čo ti sedia, tak ich kupuješ stále dokola. My to takto máme hádam so všetkým 😀 Keď nám raz niečo zachutí, tak sa toho nevieme dojesť.

svettii
27. aug 2025

@puplatko U nás sa neuchytili také tie extrémne hrubé 😀 To sa ani za mňa nedá jesť.

klaudi31
28. aug 2025

Mne sa zda, ze v poslednej dobe vsetky parky chutia ako take blato. Neviem, ci som natrafila na nejake, ktore by boli fakt chutne, masove a nie umele.

nasasa_1
2. sep 2025

@klaudi31 Podľa mňa záleží aj na veľkosti 😀 Tie menšie zvyčajne bývajú fakt chutnejšie.

ludmilik13
2. sep 2025

@nasasa_1 ucite ano, pridu mi lepsie jednoznacne. tiez mam pocit, ze cim su hrubsie, tym viac veci okrem masa tam dokazes najst 😅 ...

lutomm
2. sep 2025

tak toto by som nebola povedala, ze cim mensie tym lepsie, ale nieco asi na tom bude. ked si pozriem tie ceny potom, tak tie male su ovela drahsie. ale zas tie hrube mi pridu take mukove, to je fakt.

svettii
3. sep 2025

@lutomm Myslím si, že za kvalitu si nemáš problém priplatiť. 🙂 To je tak asi vo všetkom, nielen pri mäse.

hrehusa
3. sep 2025

dnes uz naoza sa za kvalitu musi priplacat, ale treba si aj overit ci kvalitu naozaj kupujem. lebo cena nie vzdy tomu zodpoveda.

petricienka
4. sep 2025

@hrehusa Zisti kvalitu len tak na pohľad 😀 Podľa mňa bežný človek nie je taký odborník na mäso, aby toto reálne dokázal posúdiť len tak, keď sa na daný produkt pozrie. A ak áno, tak to obdivujem 😀

nasasa_1
5. sep 2025

@petricienka Ale vieš čo, dá sa. Mäso ja takto posúdiť teda rozhodne viem.

ludmilik13
8. sep 2025

@nasasa_1 to je asi aj vidiet, vidis aj na sunke napriklad, kolko tam je masa, ci su tam nejake mastne casti atd. takze isto sa da takto pri vsetkom zhruba odhadnut, co v tom je a ake je to kvalitne 🙂

fednaja
9. sep 2025

@ludmilik13 Ako ktoré. Dnes sa výrobcovia snažia aj zakamuflovať produkty tak, aby si nevidela dovnútra. Keď kupuješ v supermarketoch, tak cez niektoré obaly vôbec nevidieť. Istejšie je čítať si zloženie.

petricienka
10. sep 2025

@fednaja No tak potom ti už ostáva len veriť a dúfať, že to, čo kupuješ, za to stojí 😀

svettii
11. sep 2025

@petricienka Väčšinou, keď kupujem niečo nové, čo nepoznám alebo je to neznáma značka, tak ma to zvykne sklamať. Pri mäsových výrobkoch, ktoré kupujeme roky, sa toto nemôže stať.

vierka_z
11. sep 2025

@svettii prave mne sa to stalo uz aj s overenymi produktami. roky som ich kupovala, len sa mi zrazu nieco nepozdavalo, nejaka ina chut a pozriem zlozenie a zmenene. Ale vizual rovnaky, takze aj overene produkty mozu casom sklamat...

svettii
11. sep 2025

@vierka_z Môže sa stať, že zmenia receptúru, to je pravda. 🙈 No ale väčšinou to narobí viac škody ako osohu.

lutomm
15. sep 2025

@svettii ze moze sa stat.... ja mam naopak pocit, ze to robia postupne vsetci. ani zmienka o zmene, ale proste ju urobia... ja si pod chvilou kontrolujem uz hadam vsetko...

puplatko
16. sep 2025

Ak pri nejakom produkte, ktorý sme zvykli kupovať, niekedy zmenili receptúru, tak to tam rozhodne uvedené bolo. Neviem, či tá značka je potom reálne dobrá voľba, keď im zákazník nestojí ani za to, že neoznámia takúto podstatnú vec 🙏

ewiculik
16. sep 2025

@puplatko ako ano, oni to v konecnom dosledku malilinkymi pismenkami uvedu v zlozeni, ale ziadne upozornenie nemozeme predsa cakat. stylom ze - halooo, zhorsili sme zlozenie.

petricienka
17. sep 2025

@ewiculik A kde je napísané, že to vždy musí byť len zmena k horšiemu? 😉