icon

Močíte v sprche?

9. jan 2026

Močíte v sprche?podľa mňa je to normálne,veď nebudem zbytočne splachovat keď idem do sprchy

minenkaa
10. jan 2026
@haley7897

@minenkaa pre mna nic, ale podľa komentárov pre niektorých... hygienické štandardy v suteréne a ešte sa tu aj obhajujú a ked zara napíše, ze je tu alternatíva, tak ju vysmeju. Hmm ok 🤷🏽‍♀️

@haley7897 však píšeš že to bude pre viacerých sokantne ,tak sa pytam čo presne

haley7897
10. jan 2026
@amdornik

@haley7897 mňa toto vôbec nešokuje, viem, čo je sprcha a viem aj, čo je bidet. avšak ja nemám na toto priestor, bohužiaľ 🙂 takže piánko 😀

@amdornik presne, nie každý ma priestor, prípadne možnosť ak napríklad zije v prenájme. Co je potom ale smiešne na alternatíve ktorú spomínala zara?

minenkaa
10. jan 2026
@minenkaa

Mňa tak zaujima ,na čo sa vlastne ta kúpeľňa ma používať
Taký automechanik sa asi najprv musí pred domov v súde umyť a potom doma čistý a ešte niekto čo róby pri zvieratách ,to si ani neviem predstaviť ,ako by sa mal taký človek umývať

@minenkaa robí

viestta
10. jan 2026
@zara3

@amdornik mozes toto ako @minenkaa tu poslala, ale ja kolkokrat v praci som mala normalnu 0,5 l petku a v zachode, jak sedis, rostiahnes nohy a umyjes sa po potrebe, jak v sprche. Najlepsia je taka sprcha, ktora moze byt naistalovana pri zachode a normalne sa osprchujes. Ked pojdes do moslimskych krajin, mozes vidiet aj take dzbany na vodu pri zachodoch, na umyvanie sa. Z toho sa hovori, ze moslimovia jedia pravou rukou, lebo lavu pouzivaju na "spinave" veci ako je sa umyvanie zo spodu.

@zara3 bidetova sprska najlepsia vec co sme spravili pri rekonstrukcii jadra. Mal by si ju dat kazdy kto stavia novu dom, byt alebo preraba stare WC, kupelnu

ibatanecnica
10. jan 2026
@haley7897

@anonym_3fd6a9 eeeeh, NIE. Môžem ti s istotou povedať, ze su tri skupiny, ti, ktorí to nerobia 🤣 aj keby som v nej mala byt sama, dozadujem sa tretej skupiny 🤢

@haley7897 to ti nikto neuveri 🤣

amdornik
10. jan 2026
@zara3

@haley7897 no uz si poslala obrazok jak vidim, nas kraj toto velmi nepozna. Ale nedivim sa, tiez som na tom bola rovnako.😀

@zara3
@haley7897 no inak... v jednej nemenovanej krajine som sa stretla s tým, že som šla na wc. tam bol normálny záchod. taký, ako používame aj u nás. pri ňom bola takáto sprcha 😀 a dolu odtok... čiže keď sa človek vykadil, tak sa osprchoval... čerečnička na torte... tá sprcha nedosiahla k wc, preto bol ten odtok v podlahe. čiže všetky tie hovienka šli pekne okolo nôh 😀 šťastie, že ja som mala šľapky 😀
@zara3 ale čo si pipi? všetci to poznáme preboha... akurát to nemá bežne domácnosť vo výbave. obzvlášť klasická, paneláková 😀 skrátka - niet miesta na toto. kebyže mám dom, toto jednoznačne dám nainštalovať. za mňa perfektná vec 😉

zara3
10. jan 2026
@amdornik

@haley7897 mňa toto vôbec nešokuje, viem, čo je sprcha a viem aj, čo je bidet. avšak ja nemám na toto priestor, bohužiaľ 🙂 takže piánko 😀

@amdornik na to nemusis mat extra priestor, staci namontovat trubku do kupelne, nieje to tazke, pokial mas zrucneho chlapa. Ja som mala uplne mini wc, ze si sa ani neotocila a ta sprcha uplne ta najobycejnejsia sa tam zmestila vedla zachodu. To je malinke len do ruky mini sprcha.

bluka2
10. jan 2026
@haley7897

@minenkaa pre mna nic, ale podľa komentárov pre niektorých... hygienické štandardy v suteréne a ešte sa tu aj obhajujú a ked zara napíše, ze je tu alternatíva, tak ju vysmeju. Hmm ok 🤷🏽‍♀️

@haley7897 ideál je podľa mňa ta sprcha + papier. V tých moslimských krajinách, v ktorej inak žijem, doteraz nechápem, ako sa dá presne umyť bez papiera iba tým “čajnikom”. Asi proste za použitia ruky, čo sa mi tiež nezdá extra hygienické. Napríklad v Mali nikto nepoužíva ten papier, v Senegale už ano.
Každopádne tu bábätka aspoň umývajú po potrebe, mne sa zdá ten systém iba s vlhčenými tiež trochu menej optimál.

amdornik
10. jan 2026
@haley7897

@amdornik presne, nie každý ma priestor, prípadne možnosť ak napríklad zije v prenájme. Co je potom ale smiešne na alternatíve ktorú spomínala zara?

@haley7897 myslíš tú pet fľašu? no ja neviem... neviem si predstaviť ten uhol, pod akým by som si mala liať tú vodu tak, aby som spláchla a očistila moje intímne zariadenia po veľkej potrebe 😀

haley7897
10. jan 2026
@ibatanecnica

@haley7897 to ti nikto neuveri 🤣

@ibatanecnica zda sa, ze mas pravdu 🫣🫠

bluka2
10. jan 2026
@bluka2

@haley7897 ideál je podľa mňa ta sprcha + papier. V tých moslimských krajinách, v ktorej inak žijem, doteraz nechápem, ako sa dá presne umyť bez papiera iba tým “čajnikom”. Asi proste za použitia ruky, čo sa mi tiež nezdá extra hygienické. Napríklad v Mali nikto nepoužíva ten papier, v Senegale už ano.
Každopádne tu bábätka aspoň umývajú po potrebe, mne sa zdá ten systém iba s vlhčenými tiež trochu menej optimál.

@bluka2 vlastne už som to skúsila aj bez toho papiera po cikani, keď niekde nebol a ja som nemala, ale podľa mňa je to fest neprijemne sa potom obliecť ešte mokrá a mať mokré gatky z toho. Ale už som sa prispôsobila trochu, proste voda + papier je perfekt combo.

ibatanecnica
10. jan 2026
@fairyy

rozmyslam, ze to som asi uz uplna nechutacka ked umyvam zakakany zadok svojmu dietatu v umyvadle/vani/sprche podla toho co je po ruke.... ja som si vzdy myslela, ze hlavne je za sebou poumyvat vsetko ... a zrazu zistujem, ze neviem pouzivat kupelnu 🤔

@fairyy a.kde.by si ho chcela umyt? Ja som.tiez.dceru umyvala - teda zadok po prebalovani v umyvadle. Ved na to tie kupelky su.

bluka2
10. jan 2026
@amdornik

@haley7897 myslíš tú pet fľašu? no ja neviem... neviem si predstaviť ten uhol, pod akým by som si mala liať tú vodu tak, aby som spláchla a očistila moje intímne zariadenia po veľkej potrebe 😀

@amdornik to s tou fľašou sa musíš proste naučiť, ako si sa to naučila s papierom a PS: nie je to rocket science

zara3
10. jan 2026
@viestta

@zara3 bidetova sprska najlepsia vec co sme spravili pri rekonstrukcii jadra. Mal by si ju dat kazdy kto stavia novu dom, byt alebo preraba stare WC, kupelnu

@viestta 👏 chvalim, kolko kamaratiek sa mi stazuje ze maju infekciu mocovych ciest a ked ja poviem, ze to pomalu neviem co je, ta cucia.

haley7897
10. jan 2026
@bluka2

@bluka2 to ja nepochopím tiez 🫣😬 ono to adi vyvstáva z toho co mali možnosť použiť. Kulturne to rak zostalo v mnohých krajinách a teda poďme uznať, ze v takych prípadoch je fajn jesť výhradne pravou rukou. Kombinácia oboch je fakt ideal

haley7897
10. jan 2026
@bluka2

@bluka2 vlastne už som to skúsila aj bez toho papiera po cikani, keď niekde nebol a ja som nemala, ale podľa mňa je to fest neprijemne sa potom obliecť ešte mokrá a mať mokré gatky z toho. Ale už som sa prispôsobila trochu, proste voda + papier je perfekt combo.

@bluka2 nah, jasné, ja tiež musim mat nieco na osusenie. Inak by som sa asi skor zosalela ako si zvykla 🫣

amdornik
10. jan 2026
@zara3

@amdornik na to nemusis mat extra priestor, staci namontovat trubku do kupelne, nieje to tazke, pokial mas zrucneho chlapa. Ja som mala uplne mini wc, ze si sa ani neotocila a ta sprcha uplne ta najobycejnejsia sa tam zmestila vedla zachodu. To je malinke len do ruky mini sprcha.

@zara3 no len ja nemám chlapa 😀 a byt bol prerobený niekedy v roku 2015-2016 cca a ten, čo ho robil, na toto nepomyslel. asi nemal črevné problémy 😀
ale ak sa rozhodnem niekedy niečo tu zmeniť, toto určite urobím. pre mňa to bude veľká pomoc. ja si neviem predstaviť neumyť sa po veľkej potrebe.

amdornik
10. jan 2026
@bluka2

@amdornik to s tou fľašou sa musíš proste naučiť, ako si sa to naučila s papierom a PS: nie je to rocket science

@bluka2 nie, vďaka, radšej sa osprchujem 😀

haley7897
10. jan 2026
@amdornik

@zara3
@haley7897 no inak... v jednej nemenovanej krajine som sa stretla s tým, že som šla na wc. tam bol normálny záchod. taký, ako používame aj u nás. pri ňom bola takáto sprcha 😀 a dolu odtok... čiže keď sa človek vykadil, tak sa osprchoval... čerečnička na torte... tá sprcha nedosiahla k wc, preto bol ten odtok v podlahe. čiže všetky tie hovienka šli pekne okolo nôh 😀 šťastie, že ja som mala šľapky 😀
@zara3 ale čo si pipi? všetci to poznáme preboha... akurát to nemá bežne domácnosť vo výbave. obzvlášť klasická, paneláková 😀 skrátka - niet miesta na toto. kebyže mám dom, toto jednoznačne dám nainštalovať. za mňa perfektná vec 😉

@amdornik 😫😫😫 malá chyba v matrixe 😆😆😆😆😆 ale tak snaha bola...

bluka2
10. jan 2026
@zara3

@viestta 👏 chvalim, kolko kamaratiek sa mi stazuje ze maju infekciu mocovych ciest a ked ja poviem, ze to pomalu neviem co je, ta cucia.

@zara3 tie infekcie podľa mňa skôr súvisia so stravou než s týmto. Ja to nemám nikdy v akýchkoľvek podmienkach (proste nie vždy máš tu infraštruktúru, napríklad 12h v nejakom africkom buse), ale v minulosti som to pár prať mala, keď som to fest prehnala s cukrom

bluka2
10. jan 2026
@haley7897

@bluka2 nah, jasné, ja tiež musim mat nieco na osusenie. Inak by som sa asi skor zosalela ako si zvykla 🫣

@haley7897 ale je zaujímavé, že im sa osušiť netreba. Asi keď to tak ma človek od vždy…

haley7897
10. jan 2026
@bluka2

@zara3 tie infekcie podľa mňa skôr súvisia so stravou než s týmto. Ja to nemám nikdy v akýchkoľvek podmienkach (proste nie vždy máš tu infraštruktúru, napríklad 12h v nejakom africkom buse), ale v minulosti som to pár prať mala, keď som to fest prehnala s cukrom

@bluka2 strava a hlavne partner. Darmo bude mat jeden top hygienu ked ten druhý nie...💀

amdornik
10. jan 2026
@haley7897

@amdornik 😫😫😫 malá chyba v matrixe 😆😆😆😆😆 ale tak snaha bola...

@haley7897 áno, zrejme mala byť tá sprchová hadica dlhšia... a plus, bližšie k mise. lebo keď som ju chcela uchopiť (áno, bola som tam na veľkú a chcela som sa umyť), tak som musela od wc proste odísť 😀 zo záchoda som na ňu nedosiahla 😀 čiže celé zle...

haley7897
10. jan 2026
@bluka2

@haley7897 ale je zaujímavé, že im sa osušiť netreba. Asi keď to tak ma človek od vždy…

@bluka2 zvyk... a teplá klima 😁 a dlhe voľné oblečenie... asi 🤷🏽‍♀️

zara3
10. jan 2026
@bluka2

Infekciu zena dostane lebo sa e-coli dostane do mocovych ciest.

bluka2
10. jan 2026
@haley7897

@bluka2 strava a hlavne partner. Darmo bude mat jeden top hygienu ked ten druhý nie...💀

@haley7897 tak možno som len nenarazila na humusakov 🤣

bluka2
10. jan 2026
@haley7897

@bluka2 zvyk... a teplá klima 😁 a dlhe voľné oblečenie... asi 🤷🏽‍♀️

@haley7897 ti neviem či pod tými x vrstvami to nejako rýchlo vyschne 😀

haley7897
10. jan 2026
@amdornik

@haley7897 áno, zrejme mala byť tá sprchová hadica dlhšia... a plus, bližšie k mise. lebo keď som ju chcela uchopiť (áno, bola som tam na veľkú a chcela som sa umyť), tak som musela od wc proste odísť 😀 zo záchoda som na ňu nedosiahla 😀 čiže celé zle...

@amdornik to su také tie drobné radosti a zážitky z cestovania 🫣

haley7897
10. jan 2026
@bluka2

@haley7897 ti neviem či pod tými x vrstvami to nejako rýchlo vyschne 😀

@bluka2 ja neviem 🤷🏽‍♀️😫🤣 snažím sa porozumieť tak ako ty 🫣

bluka2
10. jan 2026
@zara3

Infekciu zena dostane lebo sa e-coli dostane do mocovych ciest.

@zara3 e-coli máš v tej oblasti stále. Však sa neumývas mydlom, záhyby…