Močíte v sprche?
Močíte v sprche?podľa mňa je to normálne,veď nebudem zbytočne splachovat keď idem do sprchy
@amdornik mozes toto ako @minenkaa tu poslala, ale ja kolkokrat v praci som mala normalnu 0,5 l petku a v zachode, jak sedis, rostiahnes nohy a umyjes sa po potrebe, jak v sprche. Najlepsia je taka sprcha, ktora moze byt naistalovana pri zachode a normalne sa osprchujes. Ked pojdes do moslimskych krajin, mozes vidiet aj take dzbany na vodu pri zachodoch, na umyvanie sa. Z toho sa hovori, ze moslimovia jedia pravou rukou, lebo lavu pouzivaju na "spinave" veci ako je sa umyvanie zo spodu.
@zara3 bidetova sprska najlepsia vec co sme spravili pri rekonstrukcii jadra. Mal by si ju dat kazdy kto stavia novu dom, byt alebo preraba stare WC, kupelnu
@anonym_3fd6a9 eeeeh, NIE. Môžem ti s istotou povedať, ze su tri skupiny, ti, ktorí to nerobia 🤣 aj keby som v nej mala byt sama, dozadujem sa tretej skupiny 🤢
@haley7897 to ti nikto neuveri 🤣
@haley7897 no uz si poslala obrazok jak vidim, nas kraj toto velmi nepozna. Ale nedivim sa, tiez som na tom bola rovnako.😀
@zara3
@haley7897 no inak... v jednej nemenovanej krajine som sa stretla s tým, že som šla na wc. tam bol normálny záchod. taký, ako používame aj u nás. pri ňom bola takáto sprcha 😀 a dolu odtok... čiže keď sa človek vykadil, tak sa osprchoval... čerečnička na torte... tá sprcha nedosiahla k wc, preto bol ten odtok v podlahe. čiže všetky tie hovienka šli pekne okolo nôh 😀 šťastie, že ja som mala šľapky 😀
@zara3 ale čo si pipi? všetci to poznáme preboha... akurát to nemá bežne domácnosť vo výbave. obzvlášť klasická, paneláková 😀 skrátka - niet miesta na toto. kebyže mám dom, toto jednoznačne dám nainštalovať. za mňa perfektná vec 😉
@haley7897 mňa toto vôbec nešokuje, viem, čo je sprcha a viem aj, čo je bidet. avšak ja nemám na toto priestor, bohužiaľ 🙂 takže piánko 😀
@amdornik na to nemusis mat extra priestor, staci namontovat trubku do kupelne, nieje to tazke, pokial mas zrucneho chlapa. Ja som mala uplne mini wc, ze si sa ani neotocila a ta sprcha uplne ta najobycejnejsia sa tam zmestila vedla zachodu. To je malinke len do ruky mini sprcha.
@minenkaa pre mna nic, ale podľa komentárov pre niektorých... hygienické štandardy v suteréne a ešte sa tu aj obhajujú a ked zara napíše, ze je tu alternatíva, tak ju vysmeju. Hmm ok 🤷🏽♀️
@haley7897 ideál je podľa mňa ta sprcha + papier. V tých moslimských krajinách, v ktorej inak žijem, doteraz nechápem, ako sa dá presne umyť bez papiera iba tým “čajnikom”. Asi proste za použitia ruky, čo sa mi tiež nezdá extra hygienické. Napríklad v Mali nikto nepoužíva ten papier, v Senegale už ano.
Každopádne tu bábätka aspoň umývajú po potrebe, mne sa zdá ten systém iba s vlhčenými tiež trochu menej optimál.
@amdornik presne, nie každý ma priestor, prípadne možnosť ak napríklad zije v prenájme. Co je potom ale smiešne na alternatíve ktorú spomínala zara?
@haley7897 myslíš tú pet fľašu? no ja neviem... neviem si predstaviť ten uhol, pod akým by som si mala liať tú vodu tak, aby som spláchla a očistila moje intímne zariadenia po veľkej potrebe 😀
@haley7897 to ti nikto neuveri 🤣
@ibatanecnica zda sa, ze mas pravdu 🫣🫠
@haley7897 ideál je podľa mňa ta sprcha + papier. V tých moslimských krajinách, v ktorej inak žijem, doteraz nechápem, ako sa dá presne umyť bez papiera iba tým “čajnikom”. Asi proste za použitia ruky, čo sa mi tiež nezdá extra hygienické. Napríklad v Mali nikto nepoužíva ten papier, v Senegale už ano.
Každopádne tu bábätka aspoň umývajú po potrebe, mne sa zdá ten systém iba s vlhčenými tiež trochu menej optimál.
@bluka2 vlastne už som to skúsila aj bez toho papiera po cikani, keď niekde nebol a ja som nemala, ale podľa mňa je to fest neprijemne sa potom obliecť ešte mokrá a mať mokré gatky z toho. Ale už som sa prispôsobila trochu, proste voda + papier je perfekt combo.
rozmyslam, ze to som asi uz uplna nechutacka ked umyvam zakakany zadok svojmu dietatu v umyvadle/vani/sprche podla toho co je po ruke.... ja som si vzdy myslela, ze hlavne je za sebou poumyvat vsetko ... a zrazu zistujem, ze neviem pouzivat kupelnu 🤔
@fairyy a.kde.by si ho chcela umyt? Ja som.tiez.dceru umyvala - teda zadok po prebalovani v umyvadle. Ved na to tie kupelky su.
@haley7897 myslíš tú pet fľašu? no ja neviem... neviem si predstaviť ten uhol, pod akým by som si mala liať tú vodu tak, aby som spláchla a očistila moje intímne zariadenia po veľkej potrebe 😀
@amdornik to s tou fľašou sa musíš proste naučiť, ako si sa to naučila s papierom a PS: nie je to rocket science
@zara3 bidetova sprska najlepsia vec co sme spravili pri rekonstrukcii jadra. Mal by si ju dat kazdy kto stavia novu dom, byt alebo preraba stare WC, kupelnu
@viestta 👏 chvalim, kolko kamaratiek sa mi stazuje ze maju infekciu mocovych ciest a ked ja poviem, ze to pomalu neviem co je, ta cucia.
@bluka2 to ja nepochopím tiez 🫣😬 ono to adi vyvstáva z toho co mali možnosť použiť. Kulturne to rak zostalo v mnohých krajinách a teda poďme uznať, ze v takych prípadoch je fajn jesť výhradne pravou rukou. Kombinácia oboch je fakt ideal
@bluka2 vlastne už som to skúsila aj bez toho papiera po cikani, keď niekde nebol a ja som nemala, ale podľa mňa je to fest neprijemne sa potom obliecť ešte mokrá a mať mokré gatky z toho. Ale už som sa prispôsobila trochu, proste voda + papier je perfekt combo.
@bluka2 nah, jasné, ja tiež musim mat nieco na osusenie. Inak by som sa asi skor zosalela ako si zvykla 🫣
@amdornik na to nemusis mat extra priestor, staci namontovat trubku do kupelne, nieje to tazke, pokial mas zrucneho chlapa. Ja som mala uplne mini wc, ze si sa ani neotocila a ta sprcha uplne ta najobycejnejsia sa tam zmestila vedla zachodu. To je malinke len do ruky mini sprcha.
@zara3 no len ja nemám chlapa 😀 a byt bol prerobený niekedy v roku 2015-2016 cca a ten, čo ho robil, na toto nepomyslel. asi nemal črevné problémy 😀
ale ak sa rozhodnem niekedy niečo tu zmeniť, toto určite urobím. pre mňa to bude veľká pomoc. ja si neviem predstaviť neumyť sa po veľkej potrebe.
@zara3
@haley7897 no inak... v jednej nemenovanej krajine som sa stretla s tým, že som šla na wc. tam bol normálny záchod. taký, ako používame aj u nás. pri ňom bola takáto sprcha 😀 a dolu odtok... čiže keď sa človek vykadil, tak sa osprchoval... čerečnička na torte... tá sprcha nedosiahla k wc, preto bol ten odtok v podlahe. čiže všetky tie hovienka šli pekne okolo nôh 😀 šťastie, že ja som mala šľapky 😀
@zara3 ale čo si pipi? všetci to poznáme preboha... akurát to nemá bežne domácnosť vo výbave. obzvlášť klasická, paneláková 😀 skrátka - niet miesta na toto. kebyže mám dom, toto jednoznačne dám nainštalovať. za mňa perfektná vec 😉
@amdornik 😫😫😫 malá chyba v matrixe 😆😆😆😆😆 ale tak snaha bola...
@viestta 👏 chvalim, kolko kamaratiek sa mi stazuje ze maju infekciu mocovych ciest a ked ja poviem, ze to pomalu neviem co je, ta cucia.
@zara3 tie infekcie podľa mňa skôr súvisia so stravou než s týmto. Ja to nemám nikdy v akýchkoľvek podmienkach (proste nie vždy máš tu infraštruktúru, napríklad 12h v nejakom africkom buse), ale v minulosti som to pár prať mala, keď som to fest prehnala s cukrom
@zara3 tie infekcie podľa mňa skôr súvisia so stravou než s týmto. Ja to nemám nikdy v akýchkoľvek podmienkach (proste nie vždy máš tu infraštruktúru, napríklad 12h v nejakom africkom buse), ale v minulosti som to pár prať mala, keď som to fest prehnala s cukrom
@bluka2 strava a hlavne partner. Darmo bude mat jeden top hygienu ked ten druhý nie...💀
@amdornik 😫😫😫 malá chyba v matrixe 😆😆😆😆😆 ale tak snaha bola...
@haley7897 áno, zrejme mala byť tá sprchová hadica dlhšia... a plus, bližšie k mise. lebo keď som ju chcela uchopiť (áno, bola som tam na veľkú a chcela som sa umyť), tak som musela od wc proste odísť 😀 zo záchoda som na ňu nedosiahla 😀 čiže celé zle...
Infekciu zena dostane lebo sa e-coli dostane do mocovych ciest.
@haley7897 áno, zrejme mala byť tá sprchová hadica dlhšia... a plus, bližšie k mise. lebo keď som ju chcela uchopiť (áno, bola som tam na veľkú a chcela som sa umyť), tak som musela od wc proste odísť 😀 zo záchoda som na ňu nedosiahla 😀 čiže celé zle...
@amdornik to su také tie drobné radosti a zážitky z cestovania 🫣

@minenkaa pre mna nic, ale podľa komentárov pre niektorých... hygienické štandardy v suteréne a ešte sa tu aj obhajujú a ked zara napíše, ze je tu alternatíva, tak ju vysmeju. Hmm ok 🤷🏽♀️
@haley7897 však píšeš že to bude pre viacerých sokantne ,tak sa pytam čo presne