Môžem piť bylinkové čaje, keď nemám žiadne ťažkosti?

ninka297
4. mar 2024

Ahojte. Baby, ktoré sa vyznáte v bylinkách, môžem si uvariť každý deň bylinkový čaj, aj keď netrpím žiadnymi ťažkosťami? Nemôže mi to uškodiť? Ide o bylinky ako medovka, levanduľa, harmanček alebo mäta..A prejavia sa účinky byliniek aj po vypití jedného čaju? Ďakujem.

jeanne14
4. mar 2024

Podľa mna môžeš. Svokor pije bylinkové čaje dennodenne niekoľko rokov. Netrpí žiadnymi ťažkosťami, je zdravý ako ryba. Lieky nebral ani nepamätá.

stannkal
4. mar 2024

@ninka297 samozrejme ze môžeš, ale sú urcite druhy čajov kde si treba dávať pozor, to ale znamená nepiť ho na litre dlhodobo.

mabenn
4. mar 2024

idealne striedat...co znamena "prejavia sa účinky byliniek aj po vypití jedného čaju"? tak ono to vsetko nejaky vplyv na telo ma samozrejme, ale malokedy su to viditelne zmeny po vypiti jednej salky...kazda bylinka na nieco ucinkuje, pouzivat sa maju s rozumom, ako vsetko...ja mam v urcitych obdobiach chut na prave nejaku alebo ju pouzivam ucelovo: zapal - harmancek, nachladenie - mata, detox - zihlava...vtedy mi ten caj aj chuti...nic netreba hrotit, denne pitie bylinkoveho caju ak ti chuti, je ok, alebo za ucelom...ale treba si povedat, co je ten ucel, lebo bylinka je bylinka, z jej podstaty vyplyva urcita "cennost" a tym aj jej pouzitie ma byt rozumne - moj nazor...na denne pitie sa viac odporuca zeleny/biely/cierny slaby caj

bloger
4. mar 2024

@ninka297 Môžeš kľudne tieto čaje piť. Medovka je výborná napríklad na zaspávanie. Má to ale určité obmedzenia, že koľko sa môže užívať. Býva to na krabičke napísané.

proximaa
11. mar 2024

@ninka297 mozes pit kazdy den. Dolezite je, striedat ich. Takmer ziadna bylinka by sa nemala pit dlhsie ako dva tyzdne, potom treba pauzu. Benefity, ktore bylinky ponukaju sa prejavia prave po tom dvojtyzdnovom piti. Ale tam sa rozumie 3x denne pred jedlom, napr.zihlavova kura. Matovy caj ochladzuje organizmus, aj ked sa pije horuci, ten si mozes nechat na leto.
Ak ich pijes v zmesiach, nemusis tak striktne dodrziavat to striedanie, ale tiez nepit dlhodobo tu istu zmes