icon

Môžu rehabilitácie zhoršiť bolesť krčnej chrbtice?

jessi06
26. júl 2025

Ahojte chodím na rehabilitácie 5ty x mam bolerti krčnej chrbtice a úzkosti, bolesti mam väčšíe než predtým stretol sa už niekto s tým?? Dokonca neviem ani s krkom otočiť

Strana
z2
lucka_ke
26. júl 2025

kúp si v lekárni Guajacuran, je voľnopredajný, daj si tabletku večer pred spaním uvoľňuje to svalstvo, plus od bolesti nejaké analgetiká ja mám odskúšaný Voltaren alebo Flector (tabletkový 25mg sa dá kúpiť voľnopredajne), jedno ti uvoľní svalstvo a druhé odstráni zápal, potom ustúpia bolesti a budeš môcť pokračovať v cvičení, ale veľmi opatrne, žiadne cvičenie cez bolesť len kým ťa to pustí po hranicu bolesti

luccija
26. júl 2025
@koniarova

@jessi06 nechápem,ako tvoj dr. dokáže stanoviť diagnózu bez RTG a mri. Ja by som necvičila. Čo ak je tam iný problém? Bezne to vidím v okolí, dr. pošle bez vyšetrenia na rehabilitácie a tie stav ešte zhoršia. Lebo problém je niekde inde.

@koniarova ale ona ani nemá cvičiť! Kde to čítate všetky?potom jasné, keď každý s bolesťou krcnej ide k lekárovi a dozaduje sa MRI, že to tak vyzerá v zdravotníctve.Ja mám skratene svaly na krčnej a tuhne mi trapez pravdepodobne to má aj ona lekár už len pohmatom zistí, že tam má hrce a tie treba rozmasirivat a elektroliecba.Ona má robiť strečing a uvoľniť zatiaľ ..keď už nebude mať bolesti.
Bolesť je bežná ja som ako zbitá po masáži treba si dať magnézium, niečo od bolesti a kľud guajacuran ako píše Lucka

lucka_ke
26. júl 2025
@luccija

@koniarova ale ona ani nemá cvičiť! Kde to čítate všetky?potom jasné, keď každý s bolesťou krcnej ide k lekárovi a dozaduje sa MRI, že to tak vyzerá v zdravotníctve.Ja mám skratene svaly na krčnej a tuhne mi trapez pravdepodobne to má aj ona lekár už len pohmatom zistí, že tam má hrce a tie treba rozmasirivat a elektroliecba.Ona má robiť strečing a uvoľniť zatiaľ ..keď už nebude mať bolesti.
Bolesť je bežná ja som ako zbitá po masáži treba si dať magnézium, niečo od bolesti a kľud guajacuran ako píše Lucka

@luccija v takomto stave ani masáž nie, mne navyše masáže vôbec nerobia dobre, len uvoľňovanie a strečing ako píšeš

jessi06
autor
26. júl 2025
@luccija

@luccija áno máš pravdu

luccija
26. júl 2025
@lucka_ke

@luccija v takomto stave ani masáž nie, mne navyše masáže vôbec nerobia dobre, len uvoľňovanie a strečing ako píšeš

@lucka_ke nečítala som presne čo jej naordinovali

anonym_e2d21a
27. aug 2025
@jessi06

@gemerka17 'mam svalové spazmy, cvičiť nemôžem potom nevirm otočiť krkom

@jessi06 spaziem sa treba zbavit, inak si sa Ti ten krk neuvolni. Ze mas po 5-tich razoch bolesti, tak to je ok, mas klasicku svalovicu, tieto rozne boliestky prejdu po cca 10 razoch, jednoducho to odznie. Ale, ak nebudu riesit tie spazmy a nebudes krk posilnovat, tak sa Ti to vrati. Spazmy sa daju odstranit aj inymi sposobmi, aby si nasledne mohla zacat cvicit a posilnovat svalstvo a nebolelo Ta to. Snad nebudes do konca zivota trpiet.
K uzkostiam sa neviem vyjadrit. To asi treba riesit s psychologom.

Strana
z2