Návrat k mäsu po 15 rokoch vegetariánstva: skúsenosti a výzvy
Prosím blbé komentáre o vegetariánstve aj naopak o jedení mäsa si nechajte, zaujímajú ma reálne skúsenosti!!!
Ahojte, zaujímala by ma reálna skúsenosť, či ste niektorá po dlhom čase vegetariánstva začala jesť mäso. Som vegetariánka od 12r, takže 15r, stala som sa ňou z etických dôvodov. Teraz už sa na to samozrejme pozerám inak, ako keď som mala 12 🤪 Ale nikdy som to nejak neriešila, proste som zvyknutá, že nejem mäso. Pred pol rokom som začala behať a chcem aj silovo trochu cvičiť, snažím sa každý deň jesť nejaké strukoviny, tempeh, tvaroh atď., ale pomohlo by mi v príjme bielkovín občas nejaké mäso 😅 Zaujímalo by ma po fyzickej aj psychickej stránke, aké bolo začať jesť mäso, či vám bolo zle a ako ste psychicky zvládli tú myšlienku, že jete mŕtve zviera 😬 Racionálne by som s tým bola ok, ale stále mi bliká niekde vzadu v mozgu červená kontrolka Fuj, hnus, mŕtve zviera, keď si predstavím jedenie mäsa 😂😂
@thirstymonk to je Zdeno Chára, momentálne behá maratóny. A zjavne mu to prospieva.
@biba_18 kazdy deň čosi a deň vzdy oddych, v tyzdni 1-2 x silový trening a behávam tak 3-4x traily po horách, 10-15 km, občas bycikel, občas turistika .
Záleží aj od ročného obdobia, v lete športujem menej, mám fyzicky veľmi náročnú pracu a v lete pracujeme najviac takže na nejaký šport už energia moc nieje, ale aspoň ten 1 silový trening a krátky beh sa vzdy snažím mať. Koli kondičke
Ja obdivujem ludi, co maso nejedia, Ja som z presvedcenia vydrzala rok a potom mama piekla bravcove. Tak som to zacala zdibat pekne a bolo…. V tehu som mala obdobie, ze iba sojove maso. Potom to preslo.
@biba_18 prečo? Je to 1,6 g na kg mojej váhy, to je tak akurát. Viac sa venujem behu co je vytrvalostny šport, tam netreba toľko bielkovín ako pri bodybuildingu či cvičení koli chudnutiu. Skôr viac sacharidov.
Ja aj ked cvičím je to len taký doplnok k behu, na udržanie kondicky a precvičenie aj ostatnych nebezeckych svalov
@jamimo joj, toto si mi polahodila 😍 evidentne malo googlim vyrazy ako "mlady svalnaty borec".
Musim sa polepsit 😃
@babulkomale 🤭 tak fajn keď potešilo...

Ja som bola 4 roky vegetarián+2 mesiace vegan. Vegan moje telo nedávalo. Potom som mala nejakú "virózu" kde som mala 6 dňový pôst o vode. Po tomto si telo vyžiadalo mäso a strávila som ho úplne bez problémov. Ja som s mäsom nikdy nemala tráviaci problém. Teraz napr. telo nechce už asi 3 roky mliečne, ale mäso jem. Celkovo som v živote vyskúšala aj iné stravovacie štýly - 4roky delená strava, 8 rokov paleo.
Ale ak telo vyslovene nechce jesť mäso, tak kvôli cvičeniu a bielkovinám, by som sa k mäsu nevracala. Skús si pozrieť ako bolo vyššie tých športovcov čo sú vege, ako sa stravujú. Jedenie mäsa má okrem etického aj duchovný (energetický) rozmer.