Popraskaná koža až do krvi
Ako náhle sa ochladí a začína jeseň - zima sa mi objaví toto na rukách , praská koža až do krvy nič mi nepomáha .. pomôžete čo by mohlo aspoň trosku zlepšiť moje ruky ? Dakujem

@simsalabim kortikoidy používať nechcem
@kamakorka nahodou nemate alergiu na lanolin? Preto vas asi stipu kremy. Ja mam alergiu na lanolin a musim pouzivat kremy bez neho, bez parfemov, ...
Inak nie je zly ani exipial krem na premastovanie (je na ekzematicku plet)
Ahoj, z vlastnej skúsenosti Ti môžem poradiť, choď do lekárne nech Ti namiešajú vazelínu. Na noc si natri hrubú vrstvu a na ruky si daj bavlnené rukavice, ktoré tiež kúpiš v lekárni. Cez deň keď máš možnosť vždy ponatieraj v tenkej vrstve. Mne nič iné nepomohlo a to som vyskúšala x krémov a mastí.
@veronikaszabova ten exipial som skúsila ale hneď po chvíli som mala suché ruky Ten nepomohol .
Aj ja mám tento problém, keď je zima. Treba to premasťovať, najlepšie nejaký krám, ktorý je určený pre atopickú kožu, napríklad od Biodermy, Adermy. Na tie popraskané miesta mi najlepšie zaberá vajíčko z Oriflame alebo obyčajná kalciová masť. Aj Bepanten je fajn, proste niečo na obnovu kože. Vajíčko mám na mysli toto: https://sk.oriflame.com/products/product?code=1276
*krém
Mám rovnaký problém. Poradím neutrogena krém alebo z lekárni Excipial u lipolotio.
Aj ja to mávam. Niekde som čízala, že výborný je krém od La Roche, ale u mňa nič moc. Teraz som si kúpila neutrogenu a super zatiaľ. inač musím mať ruky nonstol nakrémované, nemôžu zostať suché, teda po každom umýtí rúk krémujem. To krémujem s hocijakým čo mi vyhovuje na deň (teda rýchlo sa vstrebe). A na noc používam tú neutrogenu momentálne.
Inač tiež ma to hnevá, nielen kvôli tomu, že je to hrozné keď to tak svrbí a štípe, ale snažím sa mať vždy upravené nechty (tuším aj ty) a ten ekzém mi to celé kazí 😀 A ešte aby som dodala - riady umývam v rukaviciach a hlavne keď robím so zeleninou a ovocím, tak vtedy musím mať rukavice, lebo inač sa mi to miliónkrát zhorší. Hlavne jablko a zemiaky mi to dráždia.
aj mne sa to robí. ako alergia na zimu. a inak väčšinou sa mi to robí na jednej ruke, ktorú som mala popálenú od žieraviny.
@matabb73 Ja mám alergiu na všetky pelové skupiny. Ale chystám sa nanovo k alergológovi, lebo som bola pred dobrými 10 rokmi. A na tú brezu sa budem určite špeciálne pýtať. Lebo podľa mňa tá je u mňa úplná topka v alergii. Teraz (našťastie dočasne) bývame v paneláku pred ktorým je obrovská breza a čo ja som mala na jar... to bol des ☹ A teraz si mi to ešte aj ty potvrdila. A vždy keď zjem jablko, tak ma neskutočne svrbí podnebie, preto ich ani nejem surové (už tepelné upravené mi nevadia, napr. jablková štrúdľa...) A to isté aj keď ich čistím, to musím mať rukavice, inač by som sa doškriabala do krvi, strašne ma dráždia.
Ja by som ani nepovedala, že to je len suchá koža. Podľa mňa to vyzerá na taký poriadny ekzém. Isto by to chcelo zájsť si niekam k doktorovi
@kamakorka ved ta ich nenutim pouzivat 😉 Ako som pisala, ja ich tiez pouzivam, len ked je najhorsie. 2-3 dni a opat iba mastne kremy. S bolavymi krvavymi svrbiacimi prasklinami je mi tazko... Ale kortikoid vacsinou zaberie tak, ze vydrzim s 1-2 par dnovymi kurami cele zimne obdobie. Ked som nepouizivala Locoid, tak som sa trapila celu zimu a tie praskliny sa casto aj infikovali, lebo ved zena robi v kuchyni a pod.
daj so v lekarni namiesat leniensku mast, stoji tamer nic s na noc je fakt super, zaklad v nej je vazelina, takze na den je to nepouzitelne. A na den zase vyskusaj harmancekovy krem z justu. Rychlo sa vsaje, vyhoji ranky a napriek tomu, ze na pokozke vytvori ochranny film, nenechava pocit mastnoty
@zuzkamargit Dakujem všetkým za rady
Mal som asi 5 rokov problém s veľmi popraskanou pokožkou až do krvi na dlaniach, na kĺboch prstov, na hánkach,aj na lakťoch. Kožný lekár mi oznámil že mám kontaktný ekzém - veľa času som trávil v hokejových a motorkárskych rukaviciach a robil som s rôznymi motorovými olejmi a brzdovou kvapalinou. Skúšal som rôzne krémy až som náhodou vyskúšal Regeneračné telové mlieko na veľmi suchú pokožku Neutrogena a poviem Vám ze sa mi všetko úplne zahojilo asi do 2- 3 mesiacov a odvtedy už asi 4 roky je to úplne OK.
@kamakorka vyzerá to na alergiu na chlad. Ja to tiež mávam, ale až pri mínusových teplotách. Prekvapivo zabral krém na nohy z firmy just. Inak používam normálne krém na ruky 🙂

@veronikaszabova aj mne pomaha presne tento glycerinovy z avonu a este silnejsi je s materskou kasickou. Vyskusala som aj kadejake drahe aj bambucke maslo a tieto 1-2eur-ove kremy z Avonu su na takuto popraskanu kozu najlepsie.