Skúsenosti s pestrecom mariánskym.
Viete mi prosím poradiť,ako uchovávať tento pestrec, aby nesoxidoval ? Všade sa píše inak,hlavne aby nemal vzduch.Kupila som v sáčku na zapínanie,ale čítala som aj presypat do skla,tak aké máte skúsenosti? A ešte aj dávkovanie sa líši, viete mi poradiť? Ďakujem pekne.
ja ho mam normalne v tom sacku zavrety a co uzivam momentalne to mam v takej mensej nadobke, z ktorej si bezne beriem, davam si trikrat denne niekedy len dva a pred jedlom, najlepsie na prazdny zaludok, ked si davam dvakrat denne tak po dve KL 🙂
A pociťujete nejaké účinky? Ja si myslím, že v tom sáčku ho nie až toľko, aby mal kedy zoxidovať
Ženy, ešte že ste pripomenuli, hneď som si bola dať. Ja na to vždy zabudnem.
@akjerdna
@timetotime baby veľmi pekne ďakujem ,a ako dlho ho užívate? A pomohol vám v niečom? Mám na mysli napr nejaký ekzém, alebo niečo viditeľné, alebo vyslovene beriete len na pečeň.
@123369 Užívam napečeň.Keďže beriem denne až 12 tbl a mám mierne zvýšené peč.enzýmy tak mi bolo doporučené.Beriem 1PL denne pred jedlom.Na krv som mala ísť 20.3. ale korona....Kontrolu mi dr.nedal,obv.lekárka mi odmietla zobrať krv na hepatálky,vraj to nie je v jej kompetencii.A ja som bola veľmi zvedavá,či mi pomáha.Užívam to od novembra okrem víkendov,vtedy mám pauzu.Mierne mi zvyšuje tlak,dosť sa odvodňujem.
@123369 mne to pomohlo pri vyrážkach, zvykla som sa väčšinou pred menzesom vyhádzať a odkedy si ho dávam denne tak nemala som problém, že by som sa vyhádzala, aj pleť sa mi prečistila 😉
@timetotime prosím ťa a tú nádobku máš sklenenú, či umelú?
@zirafienka
@babababka baby pestrec mám doma, prosím vás ako vám chutí? Ide o to že mne tu na mk ponúkla jedna baba 2 neotvorene sáčky,čo jej ostali tak som ich vzala, sáčky vyzerajú byť nepoškodené a mne ten pestrec , keď si ho dám do úst, chutí horko,kyslo, tak zvláštne na prvy moment. Akože ja ho zhltnem, nemám s tým problém, len či tá chuť je taká istá aj vaša, bojím sa či už nemôže byť zoxydovany.Dakujem vám
Ja to nejako nevychutnávam. Naberiem na malú lyžičku a zapijem vodou. Ale ak by som mala chuť k niečomu prirovnať, tak chuť ide tak jemne k bylinkám. Veď ono to aj z byliniek je.
@zirafienka to áno, len ma zaujímalo či je v pohode tá horkosť,ja to cítim už keď si to dám do úst.Potom ešte pár krát prežijem a zapijem.
Jednoznačne to má hnusnú chuť,tak ako zirafenka,ani ja to nevychutnávam,šups a zhltnem.
@zirafienka ...prosím vás kde kupujete pestrec?Ja si robím čaj nalacno,no nie každý den a pijem ho len tak nieže by som mala neaky problém,však to hádam nieje na škodu???
@jancacko18 predajňa BIO, alebo Zdravá výživa
@jancacko18 pestrec by sa nemal zalievať, najviac 40 stupňovou vodou.Preto je dobré ho jesť takto "nasucho"
@babababka
@zirafienka baby ešte sa vás chcem spýtať jednu vec,je strašne blbá, ale aj tak sa spýtam.Mozem si dať, keď užívam pestrec 2-3 dcl vína? Viem že ide o prečistenie pečene,preto si myslím že asi určite nie, len ja sa pýtam keď ide veľká noc, normálne mi napíšte,či mi nesibe,ale aj tak som sa chcela spýtať,či náhodou neviete 🙊😱
@123369 podľa jednej liecitelky by sa pestrec mal podrvit, hned nato zaliať studenou vodou, nechat to takto fermetovat par hodin. Počas najväčšej funkcie pečene o 14:00 hod.vypiť túto vodu aj s podrvenymi semienkami. Nezohrievat, nevarit, nezalievat horúcou vodou, nedrvit kovovými časťami, preto ze sa strácajú jeho účinky.
@stejja9 Ja si zalievam tie semienka,nedrvim..to asi zle robím teda
@jancacko18 a potom semienka rozhryznete ci ako?
Mne poradili, že lepsie podrvit. A fermentovat aj pár hodín.
@timetotime
@zirafienka
@babababka
@dankovicova baby zasa ja 🙈 prosím odkial kupujete pestrec? Ja som mala len 2 sáčky, ponúkla mi ich tu jedna kočka, že jej zostali,či nechcem,ale keďže sa na začiatku berie dvojnásobne množstvo tak behom týždňa sáčok fuč,tak už mám len ten druhý,a musím si rýchlo objednať, len toť otázka kde.Ten konkrétne čo mám ja stojí 9,90€ sáčok,na netr.Ale našla som povedala by som taký istý,na dr MAX a stojí 3,20€ zdá sa mi to strašný rozdiel, máte skúsenosti s týmto od dr max?
@stejja9 nehryziem,ja len vypijem ten vyluh
@123369 tu nadobku mam sklenenu, ani neviem z coho som to mala, ci z nejakej natierky, ci zo slaneho karamelu ci z coho 😀
ja som mala z jednoty a potom som aj v lekarni kupovala, ten z dr max je tiez fajn, v cene je rozdiel, ale v kvalite a ani v chuti ja nejako rozdiel nevidim 🙂
mne sa drvit nechcelo, kupujem si od amitamin ostropestrec, v tabletkach a robim si kury, mam lepsie vysledky krvi odvtedy

Ja som užívala. Presypala som do skla do menšieho pohárika. Aby som toľko neotvára a zatvárala celé množstvo. Užívala som trištvrte hodinu po jedle a potom som ešte cca hodinu nič nejedla. Tri, štyri krát za deň.