Som závislá na mobile

18. feb 2024

Ahojte máte niekto skúsenosť čo vam pomohlo pri závislosti na sociálnych médiách. Pri každej voľnej minúte chytím mobil a neviem sa kontrolovať, len scrollujem a scrollujem. Ovplyvňuje to moje myslenie, psychiku a zhoršuje moje úzkosti. Dávno som napr. rada čítala ale už sa na knihy vôbec neviem koncentrovať. Kamarátka mi dala tip že mam si proste vymazať tie appky ale nie je to take jednoduché potom mam akoby abstinenčné príznaky. Raz som skúsila tak že napr denne len 20 min na jednu appku ale nevedela som sa kontrolovať. Som zúfalá

domkakvet
18. feb 2024

Ako sa prejavuju tie abstinencne priznaky?

klementinka58
18. feb 2024

daj si limit vacsi nie extrem , a skus si planovat den a aktivity. Ja som si napriklad zrusila data, liezlo mi na nervy byt nonstop dostupna, tu mi kamarat pisal stale, tam pracovna skupina, do toho deti, manzel, kamoska....povedala som si dost a zrusila si data. Mam cistu hlavu, namiesto toho ak cakam dieta z kruzku citam knihu, alebo si uzivam kavicku v klude. Doma mi pomaha najma to, ze treba stale nieco robit, varit, upratovat.. A vela chodim do prirody, na vylety a pod

drvanko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
koniarova
18. feb 2024

Vieš koľko nás je tu závislých?,Polovica minimálne. 😁😂 Musíš sa jedine sama zaťať. A keď to nejde,tak sa poraď s psychológom alebo odborníkom na závislosti.

svetlonos
18. feb 2024

Kup si tlacitkovy telefon a tento vypni. Dostupna budes ibaze bez netu. Inak uz sa ti stalo, ze si citala knihu a namiesto pretocenia stranky si skrilivala 😁? V tom okamihu som sa musela seriozne nad sebou zamysliet.

limetka69
19. feb 2024

Ja by som nepovedala, ze som zavisla, len ze tam travim vela casu, co ma tiez riadne stve. Odinstaluvavam apky, ktore mi zeru cas, uz nemam instagram, po jednej som ukracovala. Ostal len fb a konik, premyslam, ze aj ten zrusim, a ostanem len tu.