icon

Spôsobujú antidepresíva skutočne extrémnu únavu?

derdia
4. feb 2025

Ahojte, chcem sa spytat, tie co uzivate AD, ste aj vy take strasne unavene,, ked pridete z prace? Alebo ked spravite nejaky vykon, napr upracete dom, alebo uvarite obed?
Ja pridem domov, a som hotova. Nevladzem spravit nic. Jedine stastie, ze sme poriadku milovni, a nemusim kazdy den upratovat.....lebo nevladzem nic. Neviem vsak ci to je normalne. Liecim sa dva roky. Ako fungujete vy? Dakujem😉😊 uz som kolitejto hnusnej unave vystriedala viac AD. Ale staleje toto iste.... 🥺

zmrzlinka2021
4. feb 2025

@derdia Spiš v noci aspoň osem hodín?

Za mňa, nie som nejako extra unavená.

derdia
autor
4. feb 2025

@zmrzlinka2021 skoro 9 kazdu noc...ja uz neviem co robim zle.

michaella24
4. feb 2025

Áno, som oveľa menej produktívna, ale ja spím aj počas noci zle. Mám lieky, aj napriek tomu som medzi 3-5 veľmi často hore. Niekedy sú dni, hlavne počas PMS, kedy som totálne neschopná. Alebo keď mám svoje "epizódy".

derdia
autor
4. feb 2025

@michaella24 ja mam teraz trochu viac toho v praci a proste hned ako mam nalozene viac tak miniem tam uplne vsetku energiu a potom uz len lezim... Od 16tej az kym nejdem spat🥺

michaella24
4. feb 2025

@derdia chápem. Aj mňa pracovný tlak veľmi vyčerpáva a to som sama sebe pánom, ale veľmi ma to energicky ničí. Momentálne som mala voľnejšie, ale cítila som sa aj tak neskutočne vyčerpaná. Proste sú také obdobia.

derdia
autor
4. feb 2025

@michaella24 mozno som len na seba moc prisna... Lebo som vzdy mala kopu energie a vsetko stihala a teraz si musim zvykat na novu podobu. Ze uz to proste nie je tak ako pred tym... Lebo vlastne to ma dostalo az sem.

michaella24
4. feb 2025

@derdia ale áno, nedá sa to vylúčiť. Aj ja som tak fungovala. Bola som vedúca predajne. Veľa zodpovednosti. Zamestnanci, objednávky, zákazníci, problémy... A úplne ma vyplo psychicky. Ale teda, dobehla ma aj minulosť. Dodnes sa mi o bývalej práci sníva, lebo istým spôsobom som ju milovala. A je to už... Fuuuuha. Aj snáď sedem rokov. Cítila som sa v tej pozícii veľmi dobre, ale zároveň ma to extrémne vyčerpalo. Tiež to tak niekedy cítim, že som teraz "zbytočná" pre spoločnosť. Nedávam zo seba dosť. Takže úplne rozumiem.

adriena85
4. feb 2025

Ja som mala zvýšenú únavu len pri začiatku brania AD, potom to prešlo

derdia
autor
5. feb 2025

@michaella24 no uplne ako ja...aj mna dobehla minulost, sla som totiz cely zivot na 120% percent... Cez silu, a navyse a pre druhych vsetko. A jrdnoducho ma vyplo...mozno milen telo dava takto najavo, ze ma vypne, lebo keby bolo na mne, tak ho nepocuvam a zase by somsla cez silu.. Len si na to zvyknut a necitit sa neschopne... 🙈

derdia
autor
5. feb 2025

@adriena85 dakujem za odpoved😊

slovakboy
5. feb 2025

@derdia depresia sa prejavuje aj extrémnou únavou a dlhým spaním. Možno sa zameraj na liečenie a s vyliečením prejde postupne aj únava.