icon

Stravovanie s niekoľkodňovým jedlom

1. mar 2025

Meal prep
To ozaj ti ľudia jedia niekolkodnove jedlo? Ja zvládnem max 2-3-dňové

Strana
z2
patus_2
2. mar 2025

Ja by som tiež nerada jedla 5 dňové jedlo, ale keď to niekomu vyhovuje... Ja varím väčšinou na 2-3 dní, ale sú jedlá, ktoré nežijem už ani na druhý deň, napríklad kuracie mäso.

balerina2025
2. mar 2025

2-3dni max. kapustnica tyzden 🙂

katkaseiner
2. mar 2025

u nas sa zje aj 3-4-5dnove, ale to je skor zriedkavé, snazim sa varit max na 2-3 dni keďže potom to uz nikomu nechuti

lasona
2. mar 2025

Ja 2 dní max. Za mňa jedlo musi byt čerstvé. Potom stráca na kvalite, stúpa histamin..

dobryden
2. mar 2025

Ja ked som pocas skoly brigádovala v Talianskej pizzerii v De(majitel bol Talian) tak normaone cesto na pizzu bolo aj dvojtyzdnove kym sa neminuli,na vwcer sa dalo do chladničky,robil ho naprikld z 10kg muky.Tak isto cestoviny vswtko predvarene,aj par dňové no a zemiaky uvarene a v chladnicke aj tyzden.Takze tak.

autor
2. mar 2025

Bol zmenený názov témy. Myslela som to krabickovanie jedál na celý týždeň, čo ukazujú fitnessaci a rôzni influenceri na instagrame

denkabemommy
2. mar 2025

Väčšinou (čo mám skúsenosť) to funguje tak, že ti každý deň poobede/vecer prinesú jedlo na ďalší deň 🙂. Keby nosili na celý týždeň do predu tak je to nechutné a hlavne bol by to hazard so zdravím. Takže keď nejaký influencer povie, že má krabičky na týždeň myslí tým -mám to zaplatené na týždeň a nosia mi to každý deň

minenkaa
2. mar 2025

A možno to je pre celú rodinu

biba_18
2. mar 2025

@denkabemommy videla som pár vidí ked človek sám varí a pripravuje jedlo na celý týždeň…

domak2
2. mar 2025

Ja som si myslela/dufala, že to ide do mraziaka 😅

denkabemommy
2. mar 2025

@biba_18 tak to potom nechutné je a ja by som to nedokázala jesť. Ale teda objednané mi nosili denne

sarandon
2. mar 2025

Zjem max 3 dňové,aj to už s odporom. Aj to úplne výnimočne. Snažím sa variť aby vždy sa zjedlo čerstvo navarené a teplé.Akosi neznesiem ohrievanie keď prejde chladničkou.
Ale mala som kolegyňu ktorá žila s mamou. V sobotu si navarili a to isté jedli až do stredy 🤮. Každý týždeň.

autor
2. mar 2025

@dobryden fuha, tak mám pocit, že zemiaky sú vodnate a s pachutou už na tretí deň, využiteľné napr na šúľance alebo poriadne opecene na panvici

svetlonos
2. mar 2025

A čo tym myslíš presne? Ze varia len 5 x mesacne a jedia pokial nič nie je a potom zase na 5 dni navaria?

autor
2. mar 2025

@sarandon tiez mám známu, ktorá v nedeľu navarí na 4 dni( najmä rezne) a este nadáva, že muž si da v nedeľu len polievku a chleba s niečím…nedivím sa, keď vie, že rezne budú ďalšie 3 dni…inak vie byt velmi premúdrela

sarandon
2. mar 2025

No zial aj moja svokra v nedelu navari vyvar a jedia ho este vo stvrtok. Piatok a sobota ina polievka a od nedele zas vyvar. Mne by to ani nechutilo a pre mna to uz jednoducho nie je cerstve.

autor
2. mar 2025

@svetlonos na Instagram je kopec videí s meal prep kedy si v nedeľu navaria a nakrabickuju na celý tyzden, aby šetrili cas- napr 5 doz s chia jogurtom a ovocím, na desiatu banánový chlieb, na obed do prace dozy s pecenou zeleninou, ryžou a nejakým mäsom, niektorí dokonca pripravujú aj dozy na večeru ….vsetko odstate, zohrievane, žiadna čerstvosť 🤷🏻‍♀️

kitycat
2. mar 2025

Podla mna to tepelne upravuju az postupne. A nie naraz, to len na efekt ti na videu krajsie vyzera 5x miska ako 2.

dobryden
2. mar 2025

Tak v pizzerii zemiaky sli zriedka a ked uz si niekto objednal tak sa vybral z chodníčky,kedze by to trvalo dlhsie varit zemiaky.Ale zasa po tyzdni zemiaky vyhodil a uvaril nove.

dobryden
2. mar 2025

A inak k tym krabickam,mne by to asi nevadilo a neriesila by som ci je to cerstve alebo starsie pokial by som mal ciel ze schudnut a tieto kravičky by mi mali pomoct.Mne napr by aj vyhovovalo takto sa stravovať.Lebo mas to pestré a nemusi jest stalw dookola to iste.

svetlonos
2. mar 2025

No super špeciálne jedlá, ktoré môžem jesť aj 5 dni 😁. Napríklad segedin, kapustnica, kapustová polievka na x sposobov kyslá. Niekto tak môže guláš. Nevadí mi 5x po sebe trebars vývar ci dobrá polievka.
Trebars s mm robíme niektoré jedlá aj na tých 5 dni, ale zamrazilo. Bolonsku omáčku muz robi extra najväčší hrniec, zamrazime a po porciach vykladame, tiez lazane alebo plnenu papriku, guláš, rolády hovädzie. Alebo niekedy som cez víkend vedela uvariť 3 jedlá na týždeň a dovarila zeleninu trebars, prílohu.
Tie krabičky ti šetria čas, ocenis ked ho máš málo. Ale teda nie 5 dni jesť stále to isté. Par krat sa mi to stalo ale výnimočné, fakt jedlá ktoré zbožňujem, vedie kapzlustnica, tu som v pohode jedlá aj na raňajky obed večeru 🫣😂 dobrovolne bez nutenia.
Inak to bežné u nas nie je, že by sme 5 dni to iste jedli.

ivec16
2. mar 2025

varim kazdy den, max sa doje na druhy den…

ivec16
2. mar 2025

Ale ti co to chystaju na cely tyzden nedavaju to do mrazaku? ja by som v chladnicke nechala max na 2-3 dni, a ostatne dala do mrazaku

petracandle
2. mar 2025

Autorka, chápem čo myslíš, aj ja neveriacky pozerám na meal prep čiže "nakrabičkovanie" na celý týždeň na Instagrame 😃 ja by som to nezjedla..

Strašne som "rozmaznaná" ale mne vadí ohrievané jedlo, už aj z druhého dňa. Celá rodina, kamaráti to zjedia a chvalia, ale ja v tom cítim takú divnú pachuť...už od detstva to tak mám. Odkedy som dospelá si varím sama kľudne každý deň, veď nejaké zdravé rýchlovky mi vôbec nevadia pripravovať každý deň

iwesska
2. mar 2025

Viac ako to varene jedlo ma zaujima ten 5 dnovy jogurt v krabicke so slizkym ovocim.🤢 Vsak to uz po 3 dnoch musi byt skysnute. To je taky problem si to zarobit zo dna na den? Vsak to netrva hodinu.

sarandon
2. mar 2025

@petracandle mám suseda doktora. Športovec,zdravý životný štýl (aspoň teda na 1.pohľad). V nedeľu u neho zastane auto a vyloží mu krabičky na celý týždeň- až do ďalšej nedele. No ja by som to nedala.

autor
2. mar 2025

@iwesska však to, neviem ci to je už úplná lenivosť, pohodlnosť, aby človek cez pracovný týždeň sa vôbec nezdržiaval prípravou jedla🤷🏻‍♀️

oblecenie99
2. mar 2025

U nás maximálne tri dni, potom sa toho už aj bojím, navyše mi ani nechutí. Napr. také kuracie mäso, ohrievane v mikrovlnke, brrrr, toto už ani po vychladnutí, iba so sebazaprením. Detto zemiaky ako priloha... varené zmenia aj farbu na ďalší deň, nie že chut, sú už mdlé, az biele, a to máme vždy domáce od našich, kupujú na sadenie kvalitné druhy, čiže to nie je tým. Proste som na to hakliva. Vždy si radšej privstanem, a kým sa ráno chystáme, uvaria sa aj zemiaky pre dvoch, a dám do dózy čerstvé pre seba aj muza. Varím radšej častejšie, aj keď varenie ako činnosť nemám veľmi v obľube, ale u nás by to dopredu navarené jedlo na viac dní tak či tak skončilo v koši.

biba_18
2. mar 2025

@sarandon lenže tie krabičky sú predpokladám vakuovo balené - to je niečo iné ako keď si doma navaríš a zavrieš v dóze…

abbey1
2. mar 2025

Niektoré jedlo jeme len čerstvé, napr tie rezne, pyré, zemiaky. Niektoré jedlo tak max do 48 hodín. Výnimočné kapustnica, sviečková dlhšie.

Strana
z2