Sú umelé sladidlá škodlivejšie ako rafinovaný cukor?
Sú náhrady cukru zdraviu škodlivé, viac škodlivé ako samotný rafinovaný cukor?
Jedna sa mi o to že manžel mal oboch rodičov diabetikov. Svokra zomrela dávnejšie. Pričom svokor ani muž nemajú nadváhu a pod. Muž má 50+ a u jeho rodičov sa + - takomto veku objavili príznaky.
Tak som napr gro zaváraniny robila s sladidlami.
Všetko mám poznačené na strojoch napr lekvár so stéviou.
Mala na návšteve byvalú spolužiačku, lebo organizujeme stretnutie. A keď videla že moje deti jedia jedlo a umelým sladidlom začalia s rečmi aké je to škodlivé
Zostala som v nemom úžase
@anonym_autor ked to nejes na kila denne tak ok.
stévia je bezpečná všeobecne, veď to nejete na kilá…
@biba_18 nie, z tohoto som robila pre muža lekár. Vyšlo 6 pohárov. Deti zjedli po dve palacinky
@anonym_autor diabetik nemusí byť len človek, ktorý konzumuje cukor, ale celkovo má nevhodnu stravu.Stevia je v poriadku.Do palaciniek si tiez dala steviu
Nabudúce kamarátke vysvetli, že stevia je rastlina a teda nie umelé sladidlo. A dokonca má kopec iných benefitov oproti klasickému cukru. Umelé sladidlo je napr aspartám, čo reálne asi nik domov nekupuje 🙈.
@anonym_autor diabetik nemusí byť len človek, ktorý konzumuje cukor, ale celkovo má nevhodnu stravu.Stevia je v poriadku.Do palaciniek si tiez dala steviu
@anonym_e9c376 nie robím bez. Do rôznych jedál použitivam rôzne sladidlá med, sirup s agáve , javorový sirup, eritrit,xilit
Nabudúce kamarátke vysvetli, že stevia je rastlina a teda nie umelé sladidlo. A dokonca má kopec iných benefitov oproti klasickému cukru. Umelé sladidlo je napr aspartám, čo reálne asi nik domov nekupuje 🙈.
@a0 nie je to kamarátka....ona spustila taky monológ že až, a potom povedala že ju muž čaká a už jej nebolo, zaskočila ma
@anonym_autor ešte jedna vec cukrovka vôbec nesúvisí s cukrom , proste sa prestane v tele tvoriť inzulín alebo často je problém s pankreasom
Sama nevies cim sladis a asi ani preco.
Vies ze cukor je aj v chlebe?
Tym ze budes nahradzat cukor v peceni nezabranis vzniku cukrovky.
@anonym_autor ešte jedna vec cukrovka vôbec nesúvisí s cukrom , proste sa prestane v tele tvoriť inzulín alebo často je problém s pankreasom
@natalka13 ???
@andrejka1974
Muž má cukrovku, diagnózu mu stanovili vo februárai, zatiaľ berie lieky..
Nikoho som sa nepýtala ako zabranim vzniku
@anonym_autor stevia, erythritol, aj xylitol su prirodne sladidla. Kamoska je nejaka moc mudra
Ono úplne naj je nesladiť hlavne keď ma cukrovku...ako dost cukru je v ovocí. Treba jest zdravo aj bez prirodny ch sladidiel ved načo, neni male decko aby musel jest sladke...Treba dietu, zmeniť životný štyl a nie napchat sa liekmi a sladiť dalej aj ked to je prirodne sladidlo...
Ono úplne naj je nesladiť hlavne keď ma cukrovku...ako dost cukru je v ovocí. Treba jest zdravo aj bez prirodny ch sladidiel ved načo, neni male decko aby musel jest sladke...Treba dietu, zmeniť životný štyl a nie napchat sa liekmi a sladiť dalej aj ked to je prirodne sladidlo...
@anonym_484791 haló , čítala si vôbec čo píšem?? Bývalá spolužiačka bola vytočena z toho že moje deti zjedli dve palacinky s lekárom
Ale zrejme ste všetci skončili medicínu a poznate najlepšie zdravotny stav môjho muža a robíte vedu z dvoch palaciniek
Servis, agave sirup, xylitol nie sú umelé sladidlá. A celkovo za mňa všetkého veľa škodí...ale určite toho nejete na kila
Cukrovka nevznika z dosledku prijmu rafinovaneho cukru. Je to metabolicka porucha. A vobec nezastavis vznik cukrovky keď prestanes prijimat rafinovany cukor. Iba, zmierniš symptomy a nasledky.
Ale zrejme ste všetci skončili medicínu a poznate najlepšie zdravotny stav môjho muža a robíte vedu z dvoch palaciniek
@anonym_autor dalsia co napise polovicu a mysli si ze mame vestecku gulu ktora nam povedala ze muz UZ je cukrovkar🙈
Cukrovka nevznika z dosledku prijmu rafinovaneho cukru. Je to metabolicka porucha. A vobec nezastavis vznik cukrovky keď prestanes prijimat rafinovany cukor. Iba, zmierniš symptomy a nasledky.
@anna777115 haló , čítala si vôbec čo píšem?? Bývalá spolužiačka bola vytočena z toho že moje deti zjedli dve palacinky s lekárom
Nechcem zastaviť nikoho cukrovku stéviou.Muž je diabetik ....není lepšie ak si chce dať lyžicku lekváru na palacinku mať doma domáci lekár z vlastnej úrody so stéviou ako lekvár z obchodu s rafinovaným cukrom?
Všetky sladidlá, to je jedno aké dokonca aj ovocie robia glykemicke skoky, nemal by vôbec nič čo je sladké (mamina má cukrovku 40 rokov, teraz pár týždňov sa o ňu starám, takže jej sledujem cukor)
Všetky sladidlá, to je jedno aké dokonca aj ovocie robia glykemicke skoky, nemal by vôbec nič čo je sladké (mamina má cukrovku 40 rokov, teraz pár týždňov sa o ňu starám, takže jej sledujem cukor)
@anonym_07eca5 príspevok nie je o mužovej cukrovke ale o tom ako zjedli moje deti dve palacinky so stéviou. A o tom ako bola zhrozená moja známa
@anonym_autor Haló ...tak si sa vyventilovala na nás pri kamoške si bola ticho...asi budeš mať problém s komunikáciou. Keby si mala zdravé sebavedomie tak Ti je šum a fuk čo si myslí kamoška ak ju tak môžeš nazvať...
@anonym_autor Haló ...tak si sa vyventilovala na nás pri kamoške si bola ticho...asi budeš mať problém s komunikáciou. Keby si mala zdravé sebavedomie tak Ti je šum a fuk čo si myslí kamoška ak ju tak môžeš nazvať...
@anonym_484791 nie je to moja kamoška....
Riešiš hlúposti. Keď by som sa mala pozastavovať nad každou ko....nou, ktoru pocujem denno denne od dólezitich inteligentnich všestrane vzdelanich a rozhladenich bio,raw zien a matiek tak nerobím nič ine iba riesim debiliny. S jednym uchom dnu s druhym von. Treba sa tváriť, ze si to ani nepočula a nie si s tym vobec kaziť deň.
Riešiš hlúposti. Keď by som sa mala pozastavovať nad každou ko....nou, ktoru pocujem denno denne od dólezitich inteligentnich všestrane vzdelanich a rozhladenich bio,raw zien a matiek tak nerobím nič ine iba riesim debiliny. S jednym uchom dnu s druhym von. Treba sa tváriť, ze si to ani nepočula a nie si s tym vobec kaziť deň.
@anna777115 tak sa drž toho nemusíš ani komentovať
@anna777115 tak sa drž toho nemusíš ani komentovať
@anonym_autor Autorka, nehnevaj sa ale to mala byť len rada a povzbudenie, aby si si s hluposti druhich nič nerobila. Ale, ako vidim, tak je to zbytocne lebo stale útočis a neguješ aj dobry umysel.Tak neviem, čo by si tu chcela počut, lebo ak si aj v realnom zivote takto nastavena, tak sa tej tvojej znamej ani nečudujem za tú poznamku.

stévia je bezpečná všeobecne, veď to nejete na kilá…