icon

Sú umelé sladidlá škodlivejšie ako rafinovaný cukor?

Včera o 21:30

Sú náhrady cukru zdraviu škodlivé, viac škodlivé ako samotný rafinovaný cukor?
Jedna sa mi o to že manžel mal oboch rodičov diabetikov. Svokra zomrela dávnejšie. Pričom svokor ani muž nemajú nadváhu a pod. Muž má 50+ a u jeho rodičov sa + - takomto veku objavili príznaky.
Tak som napr gro zaváraniny robila s sladidlami.
Všetko mám poznačené na strojoch napr lekvár so stéviou.
Mala na návšteve byvalú spolužiačku, lebo organizujeme stretnutie. A keď videla že moje deti jedia jedlo a umelým sladidlom začalia s rečmi aké je to škodlivé
Zostala som v nemom úžase

biba_18
Včera o 21:31

stévia je bezpečná všeobecne, veď to nejete na kilá…

kiki68
Včera o 21:43

@anonym_autor ked to nejes na kila denne tak ok.

autor
Včera o 21:48
@biba_18

stévia je bezpečná všeobecne, veď to nejete na kilá…

@biba_18 nie, z tohoto som robila pre muža lekár. Vyšlo 6 pohárov. Deti zjedli po dve palacinky

anonym_e9c376
Včera o 21:59

@anonym_autor diabetik nemusí byť len človek, ktorý konzumuje cukor, ale celkovo má nevhodnu stravu.Stevia je v poriadku.Do palaciniek si tiez dala steviu

a0
Včera o 22:08

Nabudúce kamarátke vysvetli, že stevia je rastlina a teda nie umelé sladidlo. A dokonca má kopec iných benefitov oproti klasickému cukru. Umelé sladidlo je napr aspartám, čo reálne asi nik domov nekupuje 🙈.

autor
Včera o 22:08
@anonym_e9c376

@anonym_autor diabetik nemusí byť len človek, ktorý konzumuje cukor, ale celkovo má nevhodnu stravu.Stevia je v poriadku.Do palaciniek si tiez dala steviu

@anonym_e9c376 nie robím bez. Do rôznych jedál použitivam rôzne sladidlá med, sirup s agáve , javorový sirup, eritrit,xilit

autor
Včera o 22:17
@a0

Nabudúce kamarátke vysvetli, že stevia je rastlina a teda nie umelé sladidlo. A dokonca má kopec iných benefitov oproti klasickému cukru. Umelé sladidlo je napr aspartám, čo reálne asi nik domov nekupuje 🙈.

@a0 nie je to kamarátka....ona spustila taky monológ že až, a potom povedala že ju muž čaká a už jej nebolo, zaskočila ma

a0
Včera o 22:18
@anonym_autor

@a0 nie je to kamarátka....ona spustila taky monológ že až, a potom povedala že ju muž čaká a už jej nebolo, zaskočila ma

@anonym_autor v takom prípade sa netreba ani zapodievať.

andrejka1974
Dnes o 06:08

@anonym_autor ešte jedna vec cukrovka vôbec nesúvisí s cukrom , proste sa prestane v tele tvoriť inzulín alebo často je problém s pankreasom

natalka13
Dnes o 06:15

Sama nevies cim sladis a asi ani preco.
Vies ze cukor je aj v chlebe?
Tym ze budes nahradzat cukor v peceni nezabranis vzniku cukrovky.

autor
Dnes o 06:43
@andrejka1974

@anonym_autor ešte jedna vec cukrovka vôbec nesúvisí s cukrom , proste sa prestane v tele tvoriť inzulín alebo často je problém s pankreasom

@natalka13 ???

@andrejka1974
Muž má cukrovku, diagnózu mu stanovili vo februárai, zatiaľ berie lieky..

Nikoho som sa nepýtala ako zabranim vzniku

mimirka32
Dnes o 08:08

@anonym_autor stevia, erythritol, aj xylitol su prirodne sladidla. Kamoska je nejaka moc mudra

anonym_484791
Dnes o 09:13

Ono úplne naj je nesladiť hlavne keď ma cukrovku...ako dost cukru je v ovocí. Treba jest zdravo aj bez prirodny ch sladidiel ved načo, neni male decko aby musel jest sladke...Treba dietu, zmeniť životný štyl a nie napchat sa liekmi a sladiť dalej aj ked to je prirodne sladidlo...

autor
Dnes o 09:33
@anonym_484791

Ono úplne naj je nesladiť hlavne keď ma cukrovku...ako dost cukru je v ovocí. Treba jest zdravo aj bez prirodny ch sladidiel ved načo, neni male decko aby musel jest sladke...Treba dietu, zmeniť životný štyl a nie napchat sa liekmi a sladiť dalej aj ked to je prirodne sladidlo...

@anonym_484791 haló , čítala si vôbec čo píšem?? Bývalá spolužiačka bola vytočena z toho že moje deti zjedli dve palacinky s lekárom

autor
Dnes o 09:33

Ale zrejme ste všetci skončili medicínu a poznate najlepšie zdravotny stav môjho muža a robíte vedu z dvoch palaciniek

sense
Dnes o 09:40

Servis, agave sirup, xylitol nie sú umelé sladidlá. A celkovo za mňa všetkého veľa škodí...ale určite toho nejete na kila

anna777115
Dnes o 09:44

Cukrovka nevznika z dosledku prijmu rafinovaneho cukru. Je to metabolicka porucha. A vobec nezastavis vznik cukrovky keď prestanes prijimat rafinovany cukor. Iba, zmierniš symptomy a nasledky.

natalka13
Dnes o 10:07
@anonym_autor

Ale zrejme ste všetci skončili medicínu a poznate najlepšie zdravotny stav môjho muža a robíte vedu z dvoch palaciniek

@anonym_autor dalsia co napise polovicu a mysli si ze mame vestecku gulu ktora nam povedala ze muz UZ je cukrovkar🙈

autor
Dnes o 10:14
@anna777115

Cukrovka nevznika z dosledku prijmu rafinovaneho cukru. Je to metabolicka porucha. A vobec nezastavis vznik cukrovky keď prestanes prijimat rafinovany cukor. Iba, zmierniš symptomy a nasledky.

@anna777115 haló , čítala si vôbec čo píšem?? Bývalá spolužiačka bola vytočena z toho že moje deti zjedli dve palacinky s lekárom
Nechcem zastaviť nikoho cukrovku stéviou.Muž je diabetik ....není lepšie ak si chce dať lyžicku lekváru na palacinku mať doma domáci lekár z vlastnej úrody so stéviou ako lekvár z obchodu s rafinovaným cukrom?

anonym_07eca5
Dnes o 10:21

Všetky sladidlá, to je jedno aké dokonca aj ovocie robia glykemicke skoky, nemal by vôbec nič čo je sladké (mamina má cukrovku 40 rokov, teraz pár týždňov sa o ňu starám, takže jej sledujem cukor)

autor
Dnes o 12:03
@anonym_07eca5

Všetky sladidlá, to je jedno aké dokonca aj ovocie robia glykemicke skoky, nemal by vôbec nič čo je sladké (mamina má cukrovku 40 rokov, teraz pár týždňov sa o ňu starám, takže jej sledujem cukor)

@anonym_07eca5 príspevok nie je o mužovej cukrovke ale o tom ako zjedli moje deti dve palacinky so stéviou. A o tom ako bola zhrozená moja známa

anonym_484791
Dnes o 12:44
@anonym_autor

@anonym_autor Haló ...tak si sa vyventilovala na nás pri kamoške si bola ticho...asi budeš mať problém s komunikáciou. Keby si mala zdravé sebavedomie tak Ti je šum a fuk čo si myslí kamoška ak ju tak môžeš nazvať...

autor
Dnes o 13:03
@anonym_484791

@anonym_autor Haló ...tak si sa vyventilovala na nás pri kamoške si bola ticho...asi budeš mať problém s komunikáciou. Keby si mala zdravé sebavedomie tak Ti je šum a fuk čo si myslí kamoška ak ju tak môžeš nazvať...

@anonym_484791 nie je to moja kamoška....

anna777115
Dnes o 13:24

Riešiš hlúposti. Keď by som sa mala pozastavovať nad každou ko....nou, ktoru pocujem denno denne od dólezitich inteligentnich všestrane vzdelanich a rozhladenich bio,raw zien a matiek tak nerobím nič ine iba riesim debiliny. S jednym uchom dnu s druhym von. Treba sa tváriť, ze si to ani nepočula a nie si s tym vobec kaziť deň.

autor
Dnes o 13:26
@anna777115

Riešiš hlúposti. Keď by som sa mala pozastavovať nad každou ko....nou, ktoru pocujem denno denne od dólezitich inteligentnich všestrane vzdelanich a rozhladenich bio,raw zien a matiek tak nerobím nič ine iba riesim debiliny. S jednym uchom dnu s druhym von. Treba sa tváriť, ze si to ani nepočula a nie si s tym vobec kaziť deň.

@anna777115 tak sa drž toho nemusíš ani komentovať

anna777115
Dnes o 13:30
@anonym_autor

@anna777115 tak sa drž toho nemusíš ani komentovať

@anonym_autor Autorka, nehnevaj sa ale to mala byť len rada a povzbudenie, aby si si s hluposti druhich nič nerobila. Ale, ako vidim, tak je to zbytocne lebo stale útočis a neguješ aj dobry umysel.Tak neviem, čo by si tu chcela počut, lebo ak si aj v realnom zivote takto nastavena, tak sa tej tvojej znamej ani nečudujem za tú poznamku.