icon

Tvarohovo - smotanová pena

19. máj 2025

Čo hovoríte na toto zloženie?

Strana
z2
autor
Autor odpoveď zmazal
petracandle
19. máj 2025

Jednoznačne po požití umrieš. Treba to zahodiť do toxických odpadov 😃

viestta
19. máj 2025

Co sa ti na tom nezda?

majlo1234
19. máj 2025

Mnam Pataaaaa

autor
19. máj 2025
@petracandle

Jednoznačne po požití umrieš. Treba to zahodiť do toxických odpadov 😃

@petracandle?? Normálne sa pýtam. Dávam to 2 ročnému dieťaťu a ja napr neviem čo je guarová guma. Prečo treba byť hneď ironický?

larinka552
19. máj 2025

Velmi nebezpecne... to je jed na krysy?

vivien234
19. máj 2025

Fúú ťažko povedať ale paťu dávala aj mne mama keď som bola malinká. Existujú aj oveľa horšie potraviny ktoré sú plné éčok a iných chemikálií paťa na tom ešte takto nieje ale chápem že sa bojíš je to predsa tvoje dieťa a chceš mu najlepšie. Tiež by som si 3x rozmyslela čo mu dám.

selenka7
19. máj 2025

Ja neviem no, dvojrocne deti bezne zvyknu prezit aj piesok z pieskoviska, alebo hlinu, dazdovku... Myslim ze guarova guma nebude to najtoxickejsie, co ich v najblizsich rokoch stretne 🙈

sandra49
19. máj 2025

Vygoogli si fér potraviny, alebo stiahni aplikáciu. Každá zložka je tam vysvetlena ako sa vyrába, čo to je, ak to škodí tak ako a máš tam aj skóre škodlivosti. Časom budeš vedieť ktorá zložka je ôk a ktorá nie a ktorú nebudeš poznať tak si ju tam nájdeš a prečítaš o nej. Treba čítať, študovať ak sa chceš zamerať na zloženia potravín..

dzejsik
19. máj 2025

ak chceš čistejšie zloženie, skús Smíška z Lidlu

autor
19. máj 2025

Ja sa nepýtam preto lebo sa bojím že sa mi od toho dieťa otrávi preboha. Normálne sa zaujímam o zloženie keďže s nevyznám ale vidím že tu sa radiť je zbytočné

kitycat
19. máj 2025

A preco rovno nepises ze ci to moze decko 2 rocne? Strapnujes sa akurat

majlo1234
19. máj 2025

Tak pre dieta su najvhodnejsie produkty so zlozenim, ktoremu rozumies. V praxi co najmenej sprocesovanych potravin, cize obycajny bielyjogurt.
Ale nemyslim si, ze mu to ublizi, v troch uz bude chalovat mekace ako moj😆🫣

autor
19. máj 2025
@kitycat

A preco rovno nepises ze ci to moze decko 2 rocne? Strapnujes sa akurat

@kitycat lebo sa nepýtam že či to môže! Pýtam sa na zloženie ja neviem čím sa akože strapnujem

petracandle
19. máj 2025

@autorka ale ty si sa neopýtala "je toto vhodné pre 2 ročné dieťa".. opýtala si sa na zloženie ako keby sa jednalo o premyselné hnojivo. Pre dieťa by som to dávala veeeľmi výnimočne kvôli množstve cukru

viestta
19. máj 2025

A co keby si pouzila Google a tam si pohladala kazdu jednu zlozku? Ci prilis namahave, jednoduchsie je ked ti na MK zeny napisu co si mas o tom mysliet?

autor
19. máj 2025
@sandra49

Vygoogli si fér potraviny, alebo stiahni aplikáciu. Každá zložka je tam vysvetlena ako sa vyrába, čo to je, ak to škodí tak ako a máš tam aj skóre škodlivosti. Časom budeš vedieť ktorá zložka je ôk a ktorá nie a ktorú nebudeš poznať tak si ju tam nájdeš a prečítaš o nej. Treba čítať, študovať ak sa chceš zamerať na zloženia potravín..

@sandra49 ďakujem pekne, pozriem sa na to

autor
19. máj 2025
@petracandle

@autorka ale ty si sa neopýtala "je toto vhodné pre 2 ročné dieťa".. opýtala si sa na zloženie ako keby sa jednalo o premyselné hnojivo. Pre dieťa by som to dávala veeeľmi výnimočne kvôli množstve cukru

@petracandle áno presne tak. Nepýtala som sa či to môže jesť 2 ročné dieťa

majlo1234
19. máj 2025

Guarova guma je zahustovadli z guarovych bobov

autor
19. máj 2025
@majlo1234

Guarova guma je zahustovadli z guarovych bobov

@majlo1234 ja viem ale niekde sa používa xantanova guma a to som počula že nieje veľmi vhodné

majlo1234
19. máj 2025

Ja ti tak poviem, tiez ma to sere niekedy, co moje dieta poje a tiez som sa snazila prve roky, co to dalo. Nakoniec to vsak islo vsetko do kytek, keby mohol, tak tlaci kinderka a nanuky nonstop.
Pokial mu nechces davat “nezdrave” proste ich nekupuj domov a ani ty to nejedz, ak sa da. Decka robia, co vidia robit nas

autor
19. máj 2025
@majlo1234

Ja ti tak poviem, tiez ma to sere niekedy, co moje dieta poje a tiez som sa snazila prve roky, co to dalo. Nakoniec to vsak islo vsetko do kytek, keby mohol, tak tlaci kinderka a nanuky nonstop.
Pokial mu nechces davat “nezdrave” proste ich nekupuj domov a ani ty to nejedz, ak sa da. Decka robia, co vidia robit nas

@majlo1234 nie nie. Nejde o to že by som sa tomu chcela extrémne vyhýbať len by som rada porovnávala a vyznala sa v zloženiach. Ak by bol napr pribinacik a lipanek tak aby som vedela ktoré je vhodnejšie

zuzudrnda
19. máj 2025

Ahoj. Osobne som robila drobcom doma miláčika z jogurtu, tvarohu, vanilku a kakaa. Vyšľahané s medom, prip.cukor podľa úvahy. Raz sa nič nestane. Ale za mňa sú toto nadstavene, presladené polotovary. Nedávala by som často...ani sebe.

vivien234
19. máj 2025

Pribináčik mi príde fajn pokiaľ dieťa nemá laktozovu intoleranciu. Je lepšie sa pýtať ved sme ženy preboha. Tak dobre niekto sa bojí dá otázku ktorá príde druhému blbá a niekomu zas nie.. Keby ma autorka 4 deti okej beriem že sa ešte pýta ale tak.. Každá raz bola prvýkrát mama a nevie do čoho ide a chce to najlepšie pre dieťa. Neštudovala to na skole a poniektoré ste tu také sprosté akokeby pýtala od vás heslo od bankového účtu.

zuzudrnda
19. máj 2025

A odporúčam aplikáciu Éčka. Alebo vygooglit. Bez hanby robievam, strava je pre mňa dôležitá.

autor
19. máj 2025
@vivien234

Pribináčik mi príde fajn pokiaľ dieťa nemá laktozovu intoleranciu. Je lepšie sa pýtať ved sme ženy preboha. Tak dobre niekto sa bojí dá otázku ktorá príde druhému blbá a niekomu zas nie.. Keby ma autorka 4 deti okej beriem že sa ešte pýta ale tak.. Každá raz bola prvýkrát mama a nevie do čoho ide a chce to najlepšie pre dieťa. Neštudovala to na skole a poniektoré ste tu také sprosté akokeby pýtala od vás heslo od bankového účtu.

@zuzudrnda
@vivien234 ďakujem pozriem sa na tú aplikáciu, vôbec som nevedela že niečo také je

lienka.7
19. máj 2025
@viestta

A co keby si pouzila Google a tam si pohladala kazdu jednu zlozku? Ci prilis namahave, jednoduchsie je ked ti na MK zeny napisu co si mas o tom mysliet?

@viestta môže napísať aj chatgpt... "vysvetli" jej to aj hneď 👍

anickaaa6aaa
19. máj 2025

Ja sa priznám že som nikdy naštudovala zloženie. Ani teraz to nejako nerobím. Ale syn mi nikdy nechcel čistý biely jogurt a po pravde za za ním ani ja nejdem zabiť. Ale on doteraz jogurty nemá rad. Radšej tvrdé syry atd. Ale ak chceš niečo zistiť o zložení tak ozaj asi google. Ten tá nebude hejtovat 😉

viestta
19. máj 2025
@lienka.7

@viestta môže napísať aj chatgpt... "vysvetli" jej to aj hneď 👍

@lienka.7 guugel je zlozity, kde tam este pokec s umelou inteligenciou

zuzudrnda
19. máj 2025

Autorka, kedysi to bola appka Éčka, teraz tuším pod Fér potravina. Isto nájdes, čo ťa zaujíma a kde to budeš mať pokope.

Strana
z2