icon

Účinné voľne dostupné lieky na upokojenie

26. feb 2025

Ahojte, máme v rodine veľmi ťažkú situáciu, vážne ochorenie blízkeho člena, všetko mám na starosti ja a každý deň cítim viac a viac odliv energie a väčšiu a väčšiu únavu, najmä tú psychickú, ráno sa budím rovnako unavená ako večer, som v neskutočnom strese, mám silné obavy, smútok, strach, sú to všetko v tomto období opodstatnené pocity, no nedá sa v tomto móde reálne fungovať, som akoby v nejakom mimoreálnom nastavení, akoby som bola pod sedatívami, je to veľmi nepríjemné.
S akými prípravkami máte dobrú skúsenosť, ktoré by sa dali voľne zakúpiť a dokázali by pomôcť aspoň čiastočne? Potrebujem preklenúť toto obdobie a pritom zostať plne funkčná, mám aj svoju rodinu , o ktorú sa musím starať a svoje zdravotné problémy a iné riešenie nie je, bojím sa aby to nezanechalo následky na mne, idem už na úplnú rezervu, vlastne mám pocit, že už som za ňou.

ana_s
26. feb 2025

Ahoj. Napísala si, že potrebuješ zostať plne funkčná - tým si si aj odpovedala. Ja som dva roky riešila presne takú istú situáciu ako ty, to píšem len pre to, že si to psychické vypätie, čo prežívaš, viem predstaviť. Si strašne presýtená emóciami, ktoré nestíhaš spracovať + konštantný stres, je to jednoducho zabijácka kombinácia, ktorá by položila aj vola.
Skús radšej len voľne dostupné čaje ako medovka, valeriána, šumivé magnézium alebo Magnerot (to je také silnejšie), železo, zinok, vítamín D ... Vždy lepšie, než lieky. V takejto situácií sa totiž ľahko môže stať, že s tým začneš a potom sa ťažko prestáva. Veľmi veľmi držím palce, aby si sa z tohto kolotoča dostala v rámci možností čo najskôr a mohla sa plne sústrediť na seba a svoju rodinu.

marsmykkok
26. feb 2025

Anonym Vyššie dávky magnézia jedine-ale efekt slabý, žiadne bylinky nepomôžu. Najlepšie ísť k obvodnému a povedať čo prežívaš a obvodný ti vie predpísať Neurol, to je fajn pred spaním ako krátkodobá pomoc v malých dávkach, lepšie sa vyspíš a budeš kľudnejšia.

janickacrazy
26. feb 2025

Skús meditácie pred spaním, uvolnis napätie z celého dňa a budeš pokojnejšia.

mabenn
26. feb 2025

Depress

tulipanik12
26. feb 2025

CBD kvapky jednoznačne

larinka552
26. feb 2025

Anxiolan, B komplex, zinok. Vyssie davky magnezia, vit D. Skus sa prinutit viac spat, oddychovat. Popros o pomoc blizkych.

letfenixa
26. feb 2025

Sedatif, Bachove kvapky.

lukbe
26. feb 2025

@tulipanik12 ako ti pomohli tie kvapky? Ja som si raz kúpila, zle spávam. Žiadny efekt.

veverkaa2
26. feb 2025

Sedatif PC a Anxiolan

tulipanik12
26. feb 2025

@lukbe no, to treba najprv nastaviť tzv endokanabinoidný systém v tele, čiže,ak si ich nikdy neužívala, tak najprv začať s 5% a po 3 dni len jednu kvapku na noc pod jazyk, nechať cca 1 min,následne prehltnúť- 1/2 hodinu rozstup medzi jedlom, ak nezaberie pridať ďalšiu kvapku a tak. Ja osobne si objednávam z Čiech zo Zelená zemĕ, pretože tam už je to dávnejšie schválené a oni majú aj on-line poradňu. No viem,že už v mnohých mestách majú aj predajne ako u nás v Mirage je predajňa Konopný táta. Ja po nich spím, no nie je to ako pod sedatívami, spánok mám síce ľahký, ale mám,kdežto napr. po Neurole poriadne nefungujem do 10.

suzitok
26. feb 2025

Mne nepomohlo nič a skúsila som snáď všetky voľnopredajné. Mlela som z posledného, mala som pocit že niekde spadnem a koniec... lekárka mi predpísala Neurol, brala som ho 2 týždne vkuse, psychika sa zastabilizovala a potom som to vyradila. Mňa ani neuspával, ani netlmil, proste som všetko vedela pekne zvládnuť. V tejto fáze mi už potom stačilo magnezium (magnosolv na predpis).
Držím palce, nie je to jednoduché, tiež som si prešla niečím podobným, dva roky sme sa starali s manželom o otca.

lukbe
26. feb 2025

@tulipanik12 ďakujemza info, áno, odtiaľ som mala. Lieky sa snažím nebrať, dávala som si po 1 kapke, ale teda nejaký rozdiel som nevidela.

tulipanik12
26. feb 2025

@lukbe tam je to tuším 2mg CBD na 10 kg váhy človeka, no ja momentálne (kvôli cene) užívam kapsule CBD 40mg aj s melatonínom aj sa lepšie dávkujú.

tulipanik12
26. feb 2025
lukbe
26. feb 2025

@tulipanik12 vďaka, áno, videla som, rozmýšľam, len tá cena...

tulipanik12
26. feb 2025

@lukbe tieto zo stránky weedshop sa mi nedajú až také drahé

cukroska
27. feb 2025

@marsmykkok Súhlas. Tiež keď som mala náročné obdobie som vyskúšala všetky čaje, bylinky,voľnopredajné doplnky a nič úplne bez efektu.Magnezium vo vyšších dávkach beriem dlhodobo na kŕče a nikdy mi nepomohol na nič iné. Na psychické vypätie, stres, bolesť hlavy po nočných..nikdy.