Váš názor na občasné užívanie marihuany?
Caute, aky mate nazor na obcasne uzivanie marihuany? Myslim tym raz za mesiac az dva, len zo sklicka (cize davka gulicky velkosti ani nie 1cm). Zaujima ma hlavne nazor vekovej kategorie 18r a vyssie, hlavne starsich ludi. Celkom dobre sa po tom spi a kedze som nikdy nefajcila a nepila a ani neplanujem, toto mi pride ako mensie zlo, no.bojim sa s tym niekomu priznat, aby ma neodsudili ze som fetka alebo nieco.. Vas nazor?
@keksik83 a kto ma dnes vyrovnanú osobnosť? Ľuďom sa v živote dejú rôzne veci, ktoré rôzne vplývajú na ich psychicky stav. Môžeš byť akokoľvek vyrovnaná, príde niečo, čo ťa úplne odrovna, ani nevieš ako (ci už úmrtie v rodine blízkeho človeka co necakas, alebo finančné problémy, alebo čokoľvek iné).
@sigma510 aj v minulosti mali ľudia všelijaké problémy... my (najmä konzumná časť sveta) sme dnes neskutočne rozmaznaní, niektorí už nevedia čo od dobroty... psychická nepohoda sa dá riešiť športom, prechádzkou, rozhovorom s dobrým kamarátom, akoukoľvek aktivitou, ktorá človeku prinesie radosť. užívanie drog v akejkoľvek forme nie je riešenie, iba ďalšie nabaľovanie problémov. viem, o čom táto problematika je, venujem sa psychológii a pedagogike, riešim to denne.
Tak žila som s fetákom,mal psychozy, už to išlo do extrému,ohrozoval ma na živote, sú to čistý blázni, ktorý sa musia liečiť, Kto s tým začne je už teraz opísaný človek
@anonym_autor určite nie
No neviem ci si s týmto na dobrom fóre, tu z teba pre príležitostneho jointa spravia hneď drogovo závislu, feťáčku a neviem čo všetko. Osobne na tom nevidím nič zlé, ale som zástanca toho, že všetko s mierou a nič netreba v tomto smere preháňať. Poznám mnoho ľudí čo si dá, niektori príležitostne, pretože si chcú na tom pozrieť dobrý film, vypočuť dobrú hudbu, zabaviť sa, proste vypnúť. Dokonca sú to normálne vzdelaní pracujúci slušní ľudia čo majú rodiny, žiadne socky ani asocialkovia, jednoducho si sem tam dajú, majú to v tomto smere v hlave upratané. Potom poznám takých, čo sa dostali už do stavov, že potrebujú byť mimo realitu a zjetí stále, ako keby nevedeli v reálnom svete existovať, čeliť problémom každodenného života a takto sa snažia pred tým utekať, to ale nie je problém trávy, ale ich nevyrovanych osobností. Tam už to trocha gumuje hlavu. Každopádne, chlastu sú plné regále, plne krčmy alkoholikov a to je úplne legálne, dokonca je to fakt akýsi národný šport, prídeš na návštevu a "čo ti ulejem"? Nevravím ze je to tak všade, ale spoločnosť to tak akosi akceptuje. A koľko rodín chlast a alkoholizmus už rozbil... Toto je asi aj ťažko s alkoholom porovnávať, na ktorom vzniká závislosť fyzická, teda alkoholik pri abstaku ma celkom širokú škálu telesnych prejavov, však prečo sa chodí na vyrovnávacie pivko, človeku je zle a ma opicu a nenormálne ho boli hlava, dorovna a je dobre, už len toto je absťak, to nevravím o traseni rúk, poteni, degenerácii mozgu, odpalenej pečeni... Mohli by sme pokračovať do rána. Pri burine som asi nikdy nezažila a nestretla človeka co by niečo takéto mal alebo zažil, preto nemáš na druhý deň potrebu si dat, telo ako také si to nepýta, možno hlava, ale to je záležitosť psychiky. Tak isto je kravina ze je to cesta k tvrdým drogám, pretože nie je. Je mnoho ľudí čo hulia, a v živote k tvrdým drogám nepričuchli. Naopak je kopa ludi, čo trávu ani len nikdy neskúsili a lietajú v tvrdých drogách. Možno ani netušíte, koľko ľudí vo vašom okolí si dá a vy neviete nič, lebo vám to nevešaju na nos. Apropo, ako bolo spomenuté už v komentároch vyššie, koľko ľudí si šľape na nejakých antidepresiách, lexaurinoch, xanaxoch a kadečom inom? Nechcem radšej vedieť to číslo, psychiatrické ambulancie plne a pomaly každý z nej odide s nejakým super šmakom na recepte. Toto sú tiež drogy, len legálne, chemicky vyrobený bordel na odžubavanie mozgu, a takisto tu vznikajú závislosti, prečo asi sa antidepresiva musia vysádzať postupne a nie zo dňa na deň? To nevravím koľko ľudí je závislých na posratych kvapkách do nosa, alebo liekoch od bolesti, absťak z takého tramalu vie byť vraj veľmi "veľká zábava". Takže nie je všetko v tomto smere iba čierne alebo biele.
@sigma510 konečne zdravý nazor 👍

Takto ja som v mladosti skusala, a nemala som s tym problem. Ale bolo to velmi prilezitostne a skor na strednej, na vysokej uz ani nie... Ale parkrat som nemala dobru skusenost,cize potom ma to ani velmi nelakalo. Teraz v dospelosti ma to uz nelaka vobec, momentalne uzivam aj AD, tak to uz vobec nie. Ja som nikdy nemala psycho problemy, ale zial po 35 prisli uzkosti.... Ci na to mohla mat vplyv marihuana v mladosti, to netusim...Moj manzel tiez v mladosti obcas fajcil, ale teda on je uplne OK. Kvoli nespavosti by som to urcite nikdy neuzivala