icon

Veľmi sa bojím korony.

aalzbetkaa
15. mar 2020

Ahojte baby... Som z Oravy, tu to,, zatiaľ,, nie je.. Aspoň sa nikde nič nehovorí... Ja sa strašne toho bojím, keď vidím na nete tých ľudí ako sa boli lyžovať v tej jasnej alebo dnes na nejakej chate v tatrách..... Je mi do plaču...nech to už všetko skonci

janulik2008
16. mar 2020

Som z KE tiez mam strach. No verim ze to zmizne. A chodim do roboty 😶😶😶

eliska13
16. mar 2020

@cinkatko https://svet.sme.sk/c/22359152/britania-nezatva...

Strašne ma prekvapil tento článok.Ste asi jediní, ktorí k tomu nepristúpili som zvedavá aké budete mať cisla

luba41
16. mar 2020

@eliska13 podla toho princípu - oni nadobudnú prirodzenú imunitu, a my sa tu budeme trápit s virusom aj na jesen, aj koncom zimy..ale taketo opatrenia ako sú teraz u nás - takisto nemožeme robit zasa na jesen, zasa na budúci rok alebo 3x do roka / ak príde zasa pandemia korona / v takomto rozsahu ..to by bol už úplný koniec☹virus si žije a bude "žit" stále svojím životom.. a hlavne nezmizne, nech sa možeme snažit akokolvek dodržiavat všetky karantenne opatrenia..

eliska13
16. mar 2020

@luba41 áno chápem.Len mi to príde taký hazard.
Taký výber prírody silný prežije, slabí pojdu...Je mi jasné, že sa potrebujeme vyhnúť tomu, aby skolabovalo u nás zdravotníctvo.Niekde som čítala, že po pandémii sa odberom krvi bude zisťovať koľko ľudí má protilátky a potom budeme prekvapeni koľko ľudí tým prešlo ani nevedelo

hiro
16. mar 2020

Ja by som teraz chcel byt dochodcom, nemat kopec deti, ziadne starosti, ziadnu pracu, nikde by som nemusel ist. Spustil by som si hry co mam odlozene 20 rokov ze si ich raz zahram, vina mam na cely rok, cinskych polievok tiez, von oknom by som sa pozrel raz za tyzden ci to uz pominulo :D

janett_332
16. mar 2020

@hiro ani tak by to nebolo také jednoduché. Najsmutnejšie je keď to vidíš vonku. Už aj tí mladý majú rúška a rukavice v obchode a babka s dedkom nič, ani ten ... šál alebo šatku cez ústa nemajú a ešte sa budú všade pchať aby boli prví

oli18
16. mar 2020

Niektore tu mate ozaj primitivne nazory na to, ze je dostatok relevantnych informacii. Takze ti, ktori su zodpovedni, im prepina. Takze nova definicia zodpovednost a ohladuplnosti je prepinanie. Hrdinky. Kym nepostihne niekoho znameho, ci blizkeho, budete sa spoliehat na mladost a dezinfekciu. Inak hajde kade tade.
@alex666 lenze mlady moze byt nositelom, ani o tom nevie.
@princeznasevera tak my sa riadime pokynmi vlady a podla teba nam prepina. Zato ty, zodpovedna zdravotnicka od zdroja informacii, behas po obchodoch bez ruska. Nepomylila si si povolanie?

cichlida
16. mar 2020

Ja neviem, ale ja sa nebojim vobec, na co je dobre v sebe zivit nejaky strach? Mame to podla mna dobre podchytene, staci dodrziavat nariadenia, co nechapem, kde maju ludia s tym problem...ja keby aj dostanem, je mi to jedno, ja sa z toho vylizem, skor ide o starsich a roznasanie toho...a presne bez rusok vidim prevazne dochodcov takze tak. A moje vypanikareni kolegovia a niektori znami no hruuuza 🙄🙄🙄

eliska13
16. mar 2020

@hiro aj ten dôchodca má možno deti lekárov, sestričky, predavačky či vnúčatá s onko ochorenim

hiro
16. mar 2020

@eliska13 Nech ma. Nemusi sa s nimi teraz par tyzdnov stretavat.

eliska13
16. mar 2020

@hiro ja píšem o inom...píšeš dôchodca nemusí mať starosti...má starosti a obavy.... o svoje deti, vnúčatá ....

metoyou4
16. mar 2020

@marca12 ja sa bojím teraz hlavne tých,ktorí chodia do práce.Ja som si zobrala na 2 týždne dovolenku,vy si ju prečo nezoberiete?ved máte doma deti,zdravie je prvoradé

marion09
16. mar 2020

@anjika44 môžeš sa nakaziť a zároveň to prekonat ani o tom nebudes vedieť

anjika44
16. mar 2020

aj to som čitala, ale na infolinke ti povedia, že musiš mať teplotu nad 38...

ajka0207
16. mar 2020

Ludia, preco sa tak velmi bojite? Aj predtym ste sa tak strasne bali chorob? Akoze ja celkom hej, ale mala som pocit ze som skor výnimka a teraz sa zrazu kazdy boji. Pritom vase sance umriet nie su vacsie ako ze sa zabijete po ceste v aute, tak sa tolko nebojte. Jazdit autom sa tiez nebojite, ci?

angelinja
16. mar 2020

@zuzu1122 prosim ta pracujes v socialke?potrebujem poradit som z BA a u nas su zavrete skolky uz od 10.3...tak neivem ci dat za minuly tyzden dovolenku radsej a a zobrart az od dnes ocr...lebo tiez mam panicky strach proste uz ani nevychzadzame z bytu..nic dnes som piekla rozky vsetko sa da doma spravit nic nepotrebujete baby..ano je to hrozne ked je teplo aj my len cumime z okna..ti co su v domoch si nevedia to predstavit ze aku maju vyhodu..

angelinja
16. mar 2020

@janett_332 presne ale stari mysli uz len na seba!!!!! och viem ze ma tu budu niektorre zase napadat pproste je to tak...a dalsie co si myslim radsej ani nebudem pisat lebo ma tu oznacia za neviem ani koho

angelinja
16. mar 2020

@vamajka nevie baby...mne esa zda ze sade to ma rovnaky priebeh..vid cina, vid taliansko..talianis u este neni ani na vrchole pritom uz tri tyzdne su zavreti...a vrchol neznamema ze zrazu nic odtedy

princeznasevera
16. mar 2020

@oli18 moja zlata kde vidis ze pisem ze beham po obchodoch? A po akych asi? To ze idem urobit nakup sebe aj svojim rodicom aby sa nemuseli vystavovat virusu je podla teba behanie po obchode? Chodim 50km do prace odtial zas spat idem nakupit nam pretoze doma nic nie je a nakupim aj rodicom to je podla teba behanie po obchodoch? Sa zobud doteraz Vam to bolo jedno,ze behate po nakupnych centrach a teraz sa zbadate?

oli18
16. mar 2020

@princeznasevera nechytaj ma za slovíčka. Je jedno, či beháš, či sa prechádzaš, podstata je tá, že bez rúška. Ty si bohovská zdravotníčka. Človek príde k lekárovi a nakazí ho taká, ako ty. Moja zlatá.

kikaaa444
16. mar 2020

@oli18 hlavne napísala “ chodím do obchodu “ čo znamená viac krát, keby bola len raz v obchode tak napise .. “ isla som do obchodu “ a koli takýmto tupcom dopadneme ešte horsie .. toto čo sú za vypatlani ľudia že pracujú v zdravotníctve a doslova nám aa smejú že chodíme niekde s Ruskami ??? Kks toto keby sam pellegrini čítal hneď by s nou zatočil a taký argument že veď nás testujú stále a čo ako ? To že ich testujú neznamena že kvapôčky nemôžu prejs do tela , testovanie ju neochráni . Krava
Sprostá normálne mám nervy .. v zdravotníctve zrejme robí upratovačku keď ma
Takýto prístup

oli18
16. mar 2020

@kikaaa444 z jej prejavu a prístupu to aj vyplýva, čo tam robí.

miskahryzka333
16. mar 2020

@luba41 tiez myslim ze korona virus sa vrati na jesen ,vlastne uz cely zivot tu snami zostane,musime si nejak zvyknut na tie virusy .A nie vzdy v kazdej rodine zvladaju choroby rovnako jeden ma lahky priebeh ,druhy zas tazsi.Zalozi od imunnity.Napr.mi pri crevnej decka aj vracaju a nas len prehana,kiahne mi zvladli decka na1 sice vysyp dost ale teploty len mierne.A z nemocnice sme si doniesli raz rotavirusy tiez bez teploty cely cas.

marca12
16. mar 2020

@metoyou4 preco si ju nezoberiem? Pretoze to mozem dat rovno vypoved. Stale to beriem tak,ze ak dokazu chodit do prace zdravitne sestry,predavacky,tak snad ja kancelarska krysa to tiez zvladnem a budem sa maximalne chranit. Jasne,ze by som radsej sedela doma na prdeli,bohuzial nie kazdy si to moze dovolit

simca06022011
16. mar 2020

@luba41 katantenne opatrenia nás len tak.lahko nechránia... Ale spomali s a šírenie. Lebo ak veľa ľudí bude potrebovat starostlivosť tak bude problém.

simca06022011
16. mar 2020

Inak žienky, snažil sa niekto dovolat na tie linky ruvz pre korona vírusu.. Doobeda som skúšala a bez šance. Detto prakticky lekar... Emaily tiež 🤦‍♀️. Tak ja viem ze nás je 5mil... Ale to toľko nás tam vyvoláva.. Co robiť keď sa.clovek.nevie.dovolat?

miskahryzka333
16. mar 2020

@ajka0207 aj ja sa cudujem coho sa tak strasne boja ,ved to hrozne len citat ti ludia ochoreju medzi prvymi co sa tak prehnane boja.Ved je tolko inych chorob roznych virusov a kazdy bol raz "prvy raz" a nepoznali sme ho.Kolko ludi zomrie na chripku rocne ,na rakovinu,cukrovku.

angelinja
16. mar 2020

ja sa tiez bojim byvame napriklad v baraku v BA..nad nami sestricky z nemocnice ktore fajcia...bojim sa vyjst aj na balkon aj teraz vyjdem a fajcia vsetko citit...teoreticky keby to maju tak ...ved clvoek nemoze vyjst ani na balkon predsa

23121974
16. mar 2020

@hiro Takže dôchodcovia nemajú žiadne starosti 🙈 🙈 🙊

luccija
16. mar 2020

@angelinja to sa bojíš, že cez balkóny na teba skočí vírus?daj si rusko, keď pôjdeš na balkon, alebo tam nechoď vobec