Ako efektívne využiť starý chlieb?
Zostalo mi cca 6ks veľkých 1kg chlebov, nakrájaného na plátky
Polku by som dala na krutony, polky vajickovy chlieb. A raz som videla jeden recept, kde naschvál susili chlieb, potom ho pomixovali, pridali cesnak, olej, skvarky, vajce, semiačka a urobili také lepkavé cesto, dali na peciaci papier, rukami roztiahli a dali zapiecť, potom z toho mali také krekry.
toto sú dobré recepty na využitie staršieho chleba aj ked ten prvý mýli že vo vajci ale je obalovaný v takom cestičku z kyslej smotany.Mne chutí omnoho viac ako klasický vajíčkový https://varecha.pravda.sk/recepty/chleba-vo-vaj... a potom druhý to sú také muffiny skôr https://varecha.pravda.sk/recepty/zapeceny-chle...
ak je este neplesnivy a anintvrdy, tak jeden mozes rozne zuzitkovat - od topiniek s vajcom, cez krutony do polievky, az po chlebove gulky... dalsie mozes nechat ususit a nastruhat - iked chlebova struhanka nie je tak fajn ako z peciva, mozes s nou obdarovat okolie 😉
Rozdeliť po rodine alebo dať do mraznicky a postupne vyberať
A ako spotrebovať zapekaný do vajca hrianky muffiny je kopu receptov na využitie
https://www.nahuby.sk/recept_detail.php?recept_... recept podľa Satinskeho, robím rôzne variácie vždy, keď sa mi vyschne chlieb a pecivo
chlebova polievka, dat do fasirok (ja davam do fasirok chlieb bezlepkovy, kedze syn je celiatik, jeme to vsetci a je to na nerozoznanie od rozkov), plnka ku kuratu na plech (robi sa z rozkov, ale mozno aj z chleba by sa dala), nakrajat na kocky a urobit krutony do polievky do zasoby, uskladnit v papierovych vreckach, podla mna par tyzdnov by to vydrzalo,
Chebova polievka, placky so sucheho chleba, "zemlovka" na slano so zeleniou, syrom a nejakou udeninou. Vysusit spravit struhanku
A ešte jeden tip- ak si z BA, tak na rohu sulekovej a timravinej je zberna nádoba na starý chlieb- pre kozy, tam nosievam keď je už veľmi stary
@hendikep Tak chcela nejake tipy, ja som dala jeden, predpokladala som, ze dostane aj dalsie a predpokladala som spravne.Ty si dala nejaky tip?
alebo dat niekomu, kto ma sliepky, ak je velmi stary a mozno ti da nejake vajicka potom
Záleží ake sú staré. Ak tvrde už tak jedine tak skúsiť strúhanku. Alebo sliepkam/prasiatkam a tak. Ak ej starší ale jedlý tak dá sa normálne jest.. ale 6 chlebov? To naraz ani nezjete aj tak. Možno pomrazit a postupne pojest na hrianky, chleby vo vajci, na " teply" spôsob, krutony..
@janulik2008 aj je 😆 a vždy zúžitkujem aj veci z chladničky čo už tiež treba spotrebovať, v komore sa tiež vždy niečo nájde čo viem využiť ( sušené paradajky, zavárané šampiňóny, kukurica..)
A teraz sezóna rajčín, paprík...
@maca1984 a prosim ta s cim je ten na prvej fotke vidim tam paradajky a syr tam je? Ja musim uchmatnut paradajky zo zahrady lebo mama sa zblaznila a dala sa na robenie kecupu. Vcera z 12 kil paradajok robila 🫣🫣🫣
@janulik2008 je to akože " capresse", len mozzarella, paradajky.
Takto hodené na plechu do rúry, potom okvapkám olivovým olejom, a bazalka na chuť.

Už je suchý?