icon

Ako použiť stužovač so šľahačkou a mascarpone?

3. feb 2025

Ahojte mate niekto skúsenosť so stužovačom? Ja som si kúpila čučoriedkový a chcen spraviť cheesecake čučoriedkový. Ale nechcem dávať len čistú šľahačku chcem tam dať aj mascarpone ale neviem ako teda postupovať či rovnako ako pri slahacke?
Dakujem za radu

really8
•
3. feb 2025

Vymiesas slahacku so stuzovacom a rucne vmiesas mascarpone

kristie571
•
3. feb 2025

Coze cucoriedkovy stuzovac?😁 to by ma nenapadlo.
Robim cheesecake tak, ze si urobim ovocny rozvar, z ovocia akej prichute chcem kolacik. Na cca 26-27 cm okruhlu formu davam 500g mascarpone, 200 ml slahacky, 1 bielu roztopenu cokoladu a nejak od oka ten rozvar, cucoriedky aj mrazene, rozvarim s vanilkovou pastou a vanilkovym cukrom do hustejsiego sirupu/ rozvaru, vychladim, roztopim bielu coko nad vodnou parou, vychladim, vyslaham slahacku, rozmiesam mascarpone s vanilkovou pastou a cukrom, pridavam ovocny rozvar, bielu coko, nakoniec slahacku ktora tomu da krasny nadychany tvar a chut. Tuhne v chladnicke min. cez noc / aspon 12 h. Este sa mi nestalo aby sa pri takom pomere roztekal. 😁

nika_val
•
3. feb 2025

A si si istá že to je stužovač čo si kúpila ?
Pečiem dosť dlho ale veru čučoriedkový stužovač som ešte nevidela 🙂😁

autor
•
3. feb 2025

@nika_val😉 ano

autor
•
3. feb 2025

@kristie571 su vseliake stuzovace mam aj malinu a citron... Ide o to ze manzel minule doniesol z cukrárne cheesecake nepeceny bol brutalny. Cucoriedkovy isto tsm bolo mixnute ovocie ako tie cucoriedky a niecim to bolo zahustene asi malo to porovitu strukturu ale stuzovac to asi nebol 😂 asi nejaka zelatina ale bolo to brutalne...

nika_val
•
3. feb 2025

Často sa do nepečených chesecakov dáva do krému aj biela čokoláda - tá to pekne stuží a aj ochutí
A dá sa spraviť aj čučoriedková ganache s bielej čokolády.
Ja by som skôr postupovala tak, nedávala by som takéto umelé príchute moc do toho.
Ale ak chceš použiť toto tak by som najskôr vyšľahala šľahačku spolu s týmto stužovačom a potom už len ručne alebo na pár sekúnd (naozaj len 5-10 sekúnd) zašľahala do toho mascarpone