icon

Ako skladovať tortový korpus až do nedele?

maybe888
27. mar 2025

Prosím o radu. Upiekla som klasický piškótový korpus na tortu, ale oslava sa posúva, prekladá. Upiekla som ho v utorok, vydrží na naplnenie do nedele? Ak áno, ako ho mám skladovať??? Ďakujem pekne za všetky rady 🙂

bambicka
•
27. mar 2025

ja by som ho nakrajala na platy a dala zamrazit

stefi_k
•
27. mar 2025

Zamraz ho, len ho poriadne zabal do potravinarskej folie. A idealne ho rozmrazuj v chladnicke.

pralinka86
•
27. mar 2025

V utorok si upiekla, je stvrtok. Uz by som s nim nic nerobila, minimálne nie na tortu..
Upec čerstvý radšej, nech je ta torta super

denisa_deniska
•
27. mar 2025

@maybe888 ja by som ho isto nedávala zamraziť, veď to musí byť cítiť. Upiekla by som nový, veď to nie je robota na pol dňa a korpus z utorka by som minula teraz na nejaký rýchly koláč

patka06
•
27. mar 2025

Klasickému piškotovému lkorpusu sa nič nestane, keď bude zabalený vo fólii a odložený napr. v komore
Ak sa oslava presunula na nedeľu, tak či tak by si mala zajtra alebo najneskôr v sobotu doobeda naplniť, aby torta "odstála " a chute sa spojili.

osky
•
28. mar 2025

Treba ho uz v piatok naplnit,dpbre schladit v chladnicke ,v sobotu ozdobis...to bude akurat
Vsak v obchodoch mas take piskoty kolko?
A mimo chladu...
Neboj,nic tomu nebude.
Ako si to skladovala od upecenia do stvrtka???

maybe888
autor
•
28. mar 2025

@osky skladovala som to v studenom spajze, obalene foliou, tiez ma to napadlo, ze hotové korpusy sa skladujú v obchode dlho, len tam su urcite aj nejake pridané Ečka, aby sa to nepokazilo…
Dakujem velmi pekne za radu 🙂

maybe888
autor
•
28. mar 2025

Dakujem Vám všetkým za rady, viem, ze to nie je az taky problem upiect novy korpus, ale ja som piekla aj svetly, aj hnedy, teda na dvakrat a trochu casu to zaberie a dala som tam 12 domacich vajicok, co uz dalsie mat nebudem do Velkej noci od mojej dodavatelky 🙂 tak preto rozmyslam, ako by to šlo. Pekný deň všetkým 🙂

bambicka
•
28. mar 2025

jasne, ze ho mozes zamrazit 😉

osky
•
29. mar 2025

@maybe888 tak to si mala super osetrene,urob ako som pisala,mrazit je zbytocnost..
Ved aj na svadbu ked peciem velku tortu,trva mi to aj 4 dni do finale.v zivote sa nic nepokazilo.ani v augustovych horucavach..

Odstaty-stiahnuty korpus sa aj dobre plni,lahsie sa s tym naraba.
Zas naplnenu a dobre vychladenu tortu lahsie na dalsi den ozdobis.
To si take dolezite malickostikt.ti to ulahcoa.
Nehovoriac o tom,ze torta naplnena par dni dopredu chuti skvelo.a po tyzdni je najlepsia.😋