icon

Ako správne pripraviť zavárané mäso na dovolenku?

dani_elaa123
8. jún 2024

Ahojte potrebujem poradiť.. chcela by som na dovolenku zavariť kuracie prsia.. Len tak že na cibuľke opražiť pridať soľ a červenú papriku... S tým že na dovolenke by som už len pridala smotanu... Lebo vôbec neviem ako na to... Mám to podliat vodou aby bola v pohároch aj ,,omáčka" ? Keďže to bude uvarené tak bude stačiť to dať len horúce do pohárov zavrieť a položiť hore dnom ? Alebo to treba ešte aj dinstovat? Vydrží mi to ? Ďakujem

viestta
•
8. jún 2024

@dani_elaa123 nie, na maso nestaci naliat horuce do poharov. Ak chces aby vydrzali aj mimo chladnicky, tak musis ich dokladne vysterilizovat, minimalne pol hodiny vo vriacej vode a aj tak tie konzervy nebudu mat dlhu trvanlivost, ale tych par dni na dovolenke vydrzia

lukbe
•
8. jún 2024

@dani_elaa123 môžeš udusiť, ako zvyčajne. Aj tú šťavu tam daj a ako pise viestta, treba sterilizovať. Myslím, že mäso som sterilizovala až 2x.

svetlonos
•
8. jún 2024

@dani_elaa123
pozri youtube. minule tam jedna ukrajinka ukazovala ako zavárané maso na stave aby vydržalo. Boli to super.

andreakotesova
•
8. jún 2024

Paprikáš/perkelt urobíš aj na dovolenke smahom ruky. Nechápem tie zavaracky vopred...

petronelag
•
8. jún 2024

@andreakotesova Ani ja by som to nerobila, radšej si obstarať niečo čerstvé.

andreakotesova
•
8. jún 2024

@petronelag mne napr. zohrievane kuracie mäso nechutí... 😅

petronelag
•
8. jún 2024

Má to inú chuť.

maciatkolulu
•
8. jún 2024

Tiež by som si radšej kúpila konzervy a dieťaťu hippov

anketkarka
•
9. jún 2024

Však kuracie prsia sú minútková záležitosť. Keby iné mäso, tak pochopím.

ajsha123
•
9. jún 2024

Mne sa pokazilo. Presne recept ako píšeš, dala som horúce do skla .. sa mi zdá, že som aj sterilizovala (ale nie som si 100% istá). Do týždňa sme ho chceli jesť, pokazené. Na ďalšiu dovolenku som to riešila prenosnou chladničkou (co sa dáva v aute do zásuvky), dala som do nej kopec mrazených vecí vrátane zamrazenych kuracích pŕs... Cestu prežili bez ujmy, nerozmrazili sa, len kraje. Na mieste (ubytovanie) som to šupla do mrazničky, a potom klasika, pripravila čerstvé....

tramtada31
•
9. jún 2024

Riešila som to s vs profesorom pôsobiacim v oblasti uchovy potravin. Vyslovene mi to neodporucal. Kvôli par usetrenym halierom riskujes, že skončite všetci v nemocnici. V domácich podmienkach nemas ako vysterilizovat maso!

letfenixa
•
9. jún 2024

Okrem ovocia a zeleniny na kyslo (s octom) nemáš ako doma zavarit jedlo bezpečne.

lukbe
•
9. jún 2024

Ja som niekedy sterilizovala, keď som potrebovala pre malé deti narýchlo na dovolenke, ale mäso vzdy 2x. Nikdy sa mi nepokazilo.