icon

Ako pripraviť retro cestoviny s kuracím mäsom?

29. aug 2026

Baby asi skor narodene pomoc 😀
Spomenuli sme si s muzom ze cca 20 rokov dozadu sme varili cestoviny so smotanovou omackou a kuracim masom. Recept bol asi z mimibazaru, preto otazka na skor narodene baby. Viem ze tam isli kuracie prsia, kukurica, slahackova smotana, taveny syr a nakoniec oregano(!). Neviem ten recept najst, nepoznate ho niektora? Celkom by sme si chceli zaspominat 🫠

anonym_9fbe57
29. aug 2026

@anonym_autor no a co viac potrebujes? Z danych surovin nevies navarit omacku?

yellowunicorn
29. aug 2026

no a čo viac ešte chceš do syrovej omáčky? 😂
Urob prsia, prilej smotanu, daj taveňák a kukuricu dosyp oregánom a máš hotovo

autor
29. aug 2026
@anonym_9fbe57

@anonym_autor no a co viac potrebujes? Z danych surovin nevies navarit omacku?

@anonym_9fbe57 sak viem, varim bezne smotanove omacky, ale chcem presne ten recept lebo neviem co vsetko tam este islo, pamatam si len to oregano. To som nenasla v ziadnom recepte. A chceme si dat retro obed 😀

autor
29. aug 2026
@yellowunicorn

no a čo viac ešte chceš do syrovej omáčky? 😂
Urob prsia, prilej smotanu, daj taveňák a kukuricu dosyp oregánom a máš hotovo

@yellowunicorn hladam recept, ten co som varila pred rokmi.

anonym_9fbe57
29. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_9fbe57 sak viem, varim bezne smotanove omacky, ale chcem presne ten recept lebo neviem co vsetko tam este islo, pamatam si len to oregano. To som nenasla v ziadnom recepte. A chceme si dat retro obed 😀

@anonym_autor 🙄 jezisi, nikto ti neda teraz recept, ktory bol ani nevies kde zverejneny pred x rokmi. Uvar tak, ako si teraz pamatas, co riesis 🤦‍♀️

autor
29. aug 2026
@anonym_9fbe57

@anonym_autor 🙄 jezisi, nikto ti neda teraz recept, ktory bol ani nevies kde zverejneny pred x rokmi. Uvar tak, ako si teraz pamatas, co riesis 🤦‍♀️

@anonym_9fbe57 sorry ze som ta nasrala, aby ti zilka nepraskla ty jezisi 😀 nevies, neries. Mozno niekto vie.

autor
29. aug 2026

@anonym_d56dbf dakujem, tie som nasla. Ale tam prave bolo to oregano. Idem skusit cesky mimibazar. S muzom si tu spominame co sme ako studenti varili tak ci ho nenajdeme 😀

anonym_9fbe57
29. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_9fbe57 sorry ze som ta nasrala, aby ti zilka nepraskla ty jezisi 😀 nevies, neries. Mozno niekto vie.

@anonym_autor mne ziadna zilka nepraska, pride mi smiesne, co tu riesis. Asi nejsi moc zdatna kucharka

anonym_012a33
29. aug 2026

@anonym_autor Kuracie prsia (nakrájané na kocky alebo rezance)Cibuľa (1 menšia, nakrájaná nadrobno)Sterilizovaná kukurica (1 menšia plechovka)Šľahačková smotana (30 % alebo 33 %, 1 téglik)Tavený syr v črievku (1 celé črievko, napr. Bambino alebo Karička)Sušené oregano (približne 1 čajová lyžička na záver)Olej alebo maslo, soľ a mleté čierne korenie.
Na troche oleja alebo masla speníš nadrobno nakrájanú cibuľu
Pridáš osolené a okorenené kuracie prsia, opekáš, kým sa mäso nezatiahne a nepustí šťavu. Do panvice vytlačíš celé črievko taveného syra a zaleješ ho šľahačkovou smotanou. Na miernom ohni miešaš, kým sa syr v horúcej smotane úplne nerozpustí a nevznikne hladká, krémová omáčka. Odstavíš a pridáš sušené oregano. Premiešaš a necháš chvíľu postáť.

lukbe
29. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_d56dbf dakujem, tie som nasla. Ale tam prave bolo to oregano. Idem skusit cesky mimibazar. S muzom si tu spominame co sme ako studenti varili tak ci ho nenajdeme 😀

@anonym_autor oregano dávam všade. Do cestovin, do mäsa.

autor
29. aug 2026
@anonym_9fbe57

@anonym_autor mne ziadna zilka nepraska, pride mi smiesne, co tu riesis. Asi nejsi moc zdatna kucharka

@anonym_9fbe57 ta sa posmej nad nezdatnou kucharkou 😀 som rada ze som ta zabavila.

autor
29. aug 2026
@lukbe

@anonym_autor oregano dávam všade. Do cestovin, do mäsa.

@lukbe ja ho milujem pod pecene kurca.

autor
29. aug 2026
@anonym_012a33

@anonym_autor Kuracie prsia (nakrájané na kocky alebo rezance)Cibuľa (1 menšia, nakrájaná nadrobno)Sterilizovaná kukurica (1 menšia plechovka)Šľahačková smotana (30 % alebo 33 %, 1 téglik)Tavený syr v črievku (1 celé črievko, napr. Bambino alebo Karička)Sušené oregano (približne 1 čajová lyžička na záver)Olej alebo maslo, soľ a mleté čierne korenie.
Na troche oleja alebo masla speníš nadrobno nakrájanú cibuľu
Pridáš osolené a okorenené kuracie prsia, opekáš, kým sa mäso nezatiahne a nepustí šťavu. Do panvice vytlačíš celé črievko taveného syra a zaleješ ho šľahačkovou smotanou. Na miernom ohni miešaš, kým sa syr v horúcej smotane úplne nerozpustí a nevznikne hladká, krémová omáčka. Odstavíš a pridáš sušené oregano. Premiešaš a necháš chvíľu postáť.

@anonym_012a33 dakujem, toto ja ovladam, v tom problem nie je. Len som chcela presne ten recept co sme si varili na intraku, proste nostalgia nas prepadla. 😀

anonym_012a33
29. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_012a33 dakujem, toto ja ovladam, v tom problem nie je. Len som chcela presne ten recept co sme si varili na intraku, proste nostalgia nas prepadla. 😀

@anonym_autor Napísala som ti recept z mimibazáru, ak ste mali na intráku vlastný, poradia len tí čo tam boli s tebou

autor
29. aug 2026
@anonym_012a33

@anonym_autor Napísala som ti recept z mimibazáru, ak ste mali na intráku vlastný, poradia len tí čo tam boli s tebou

@anonym_012a33 super, a vies mi dat aj link? Dakujem

autor
29. aug 2026
@anonym_012a33

@anonym_012a33 lebo AI mi pise ze tento text bol vytvoreny AI a na mimibazare sa nenachadza 😉

anonym_213a09
29. aug 2026
@anonym_9fbe57

@anonym_9fbe57
Aha zabudla si napisat ze tie cestoviny musia byt po Slovensky rozvarene aby to bolo retro 😂

anonym_012a33
29. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_012a33 lebo AI mi pise ze tento text bol vytvoreny AI a na mimibazare sa nenachadza 😉

@anonym_autor je AI, lebo sa mi nechcelo všetko písať, mám ho dlho z mimibazáru, robievam po pamäti, nemám napísaný

autor
29. aug 2026
@anonym_012a33

@anonym_autor je AI, lebo sa mi nechcelo všetko písať, mám ho dlho z mimibazáru, robievam po pamäti, nemám napísaný

@anonym_012a33 fakt? Skoda ze uz ho neviem najst. Dakujem.

anonym_5d81e4
29. aug 2026

To prave retro na intraku boli studentske spagety s vegetou a olejom, ked dosli peniaze. 🙂 Druha varianta kvoli pestrosti jedalneho listka bola ryza s vegetou.

biba_18
29. aug 2026

na to nepotrebuješ žiaden recept predsa 😏

anonym_01f30f
29. aug 2026