icon

Ako správne pripraviť želatínu z Poľska?

oblaacik
10. nov 2024

Dostala som z polska tuto zelatinu, vcera som skusila urobit a nevyslo mi to. Vobec mi to nezhustlo, zostala z toho voda. Je to sice po polsky ale pochopila som ze si mam pripravit 500ml vody, dat zovriet a nasypat to tam a miesat kym sa to nerozpusti. Dva krat mi to nevyslo a teraz mam posledne balenie tak by som bola rada ak by to uz vyslo. Co som na tom mohla pokazit?

Ako správne pripraviť želatínu z Poľska?
cina1
•
10. nov 2024

ani potom, ked si to dala vychladnute do chladnicky, to nestuhlo?

ikonica
•
10. nov 2024

Nasypala ai do horucej vody ale nevarila si to vsak? Netreba varit.

hugoboss1923
•
10. nov 2024

Píše sa tam: 1. Daj si zovrieť 500 ml vody. 2. obsah vrecka vysyp do horúcej vody a dôkladne vymiešaj až do rozpustenia (nevariť!). 3. želatínu vlej do nádob a po vychladení uskladni v chladničke.

226lenka
•
10. nov 2024

Nevarila si to?

erika212
•
10. nov 2024

@oblaacik to sa dáva len do horúcej vody. Ak to dáš do tretej, tak to už nezhustne. Ja dávam do 69 srupnovej a ostane to ako betón.

oblaacik
autor
•
10. nov 2024

@226lenka varila, ale iba minutu. Asi toto bol problem.

oblaacik
autor
•
10. nov 2024

@cina1 nie vobec.

januska12323
•
10. nov 2024

Ja tam vidím tiež horúcu vodu, nevariť.

viestta
•
10. nov 2024

@oblaacik mas tam zelatinu, ta ked prevrie, tak nestuhne

bessie12
•
10. nov 2024

@oblaacik toto sa nevarí. Len sa to vysype do horúcej vody, mieša do rozpustenia a následne sa to preleje do pohárov a odloží do chladničky, aby to stuhlo. Ja som to použila na koláč a krasne to stuhlo.

oblaacik
autor
•
10. nov 2024

Ok, dakujem dievcata. Idem to urobit.

limoncino
•
10. nov 2024

Galaretka sa musi nechať stuhnúť, ak chces niečo čo sa hneď dá jesť, kúp si kisiel

oblaacik
autor
•
10. nov 2024

@limoncino aha a ako dlho to ma tuhnut? Uz to stoji 10 minut v chladnicke a stale to je ako voda. Dufam ze som to zase nepokazila.

hugoboss1923
•
10. nov 2024

@oblaacik Minimálne hodinu by to malo tuhnúť, tak žiadne obavy.

limoncino
•
10. nov 2024

@oblaacik dosť dlho to tuhne

hellwant
•
Autor odpoveď zmazal
•
zanka777
•
10. nov 2024

@oblaacik ahoj ja si to kupujem bežné lebo to milujem 😁 normálne necháš vodu prevrieť vypnes zamiešas do vody poriadne nalejes do pohárikov a dáš do chladničky... Ak chces sladšie tak pridaj do vody aj cukor... Kým to stuhne tak to fakt trvá aj z večera do rána

mamamasama
•
10. nov 2024

Tuhne to dllllho. Aj 8 hodin niekedy

lalilili
•
10. nov 2024

@oblaacik Práca s želatinou chce veľmi veľa trpezlivosti a času, ale potom je výsledok potešujúci. Ja ju robím často, niekedy len ovocie so želatínou a niekedy piškótu, ovocie a na to želatinu.Všetci okolo to milujú, takže toho robím fakt veľa.