Ako ste prichuťovali ročnému dieťaťu príkrmy?
Ahojte chcela som sa opýtať či ste trošku solili alebo ako ste prichuťovali ročnému dieťaťu príkrm, alebo poprosiť o niake recepty dakujem 😀 😀
ja pridávam vegetu Solčianka 🙂 🙂
@nastasja25 vegetu dietatu? chuda male
@bubelko
@nastasja25 hm tak vyskúšam a ked môžem poprosiť ako vyzerá jedálníček denný lebo mne sa malý stále v noci budí a ja neviem kde robím chybu prečo je hladný a neprespí celú noc dakujem 🙂
@liz_lemon prečo chúda?je to vegeta bez glutamanu sodného ...
@liz_lemon vyváža sa aj do zahraničia ,je to len sušená zelenina a morská sol,čiže lepšie ako bežná kuchynská a korenie..
@belusa ranajky boli v tom case 250ml mlieka, ranajky - vtedy nejedol nejako extra, ale si dzobol z toho, co bolo na stole - chlebik, jogurt. desiata - ovocie a celozrnne krekre, obed - napr. maso so zemiakmi, cestovina s paradajkovou omackou a syrom, zapekana brokolica...., olovrant - ovocie a nejake susienky, vecera - napr. chlebik s maslom, sunkou a syrom, krupicna kasa alebo jogurt s müssli a cornflakmi, pred spanim este 250ml mlieka.
teraz ma uz viac (skoro 3 roky) a jedalnicek je stale rovnaky, akurat uz nema rano mlieko, ale uz ranajkuje normalne s nami chlieb ci jogurt. a obcas nam vypadne desiata - ak ranajkuje okolo deviatej, tak ked ma o 12-tej obed, tak desiata je zbytocna 😉
@belusa pardon Solčanka nie Solčianka 🙂 🙂
@nastasja25 aj ja si myslím, že je to bezpečnejšie ako soľ 😒
@nastasja25 - len ta sol je nahradena draslikom a to nie je dobre na srdce 😖 Neviem, ja tymto veciam akosi neverim, ze je to fakt prirodne, idem si o tom nieco precitat 😖
@belusa no ja mam 19 mesacneho synceka a este stale sa snazim davat len minimum soli..a taktiez aj sladkosti..do varenoho jedla davam len malicko soli, vacsinou pouzivam rascu, korenie tiez nie ani ziadna vegeta..no ja sa snazim maleho ucit skor na menej solene a nesladke..takze to je na kazdej mamicke ako sa rozhodne
ahoj, my mame 17 mesacneho syna, mierne solime, sem-tam ked mu nieco pecieme - lososa, kura, zajaca, tak trosku posypem vegetou, (nie korenim na pecenie) a straaaaaaaasne to lubi 🙂 Sladkosti mu nedavame ale zasa ked sme niekde na navsteve a niekto mu da nieco do pusinky tak z toho nerobime tragediu 🙂 Mame vela domaceho ovocia, kazdy den mu nachystam do misocky vsetko mozne a on si z toho po troske berie. To mame namiesto sladkosti a olovrantov a desiat. Inak fungujeme velmi podobne ako @bubelko.
@157misicka ja neviem čo je lepšie 😠 😠
@belusa chapem ta 😀 ono je vela moznosti ako budes babenko stravovat a jedna mamicka odsudzuje druhu zato co dava babu papat...hlavne daj na svoj pocit musis vediet co je najlepsie ja odporucam velmi aj parny hrniec my tam hodime vsetku moznu zeleninku a hura papat je to chutnejsie pre nas...kedze som sa rozhodla pre takytoo zdravsi sposob stravovoaniea..aj kuracie prsicka, aj brokolica, dokonca obycajne zemiacky odtial chutia bajecne a nepotrebujeme to potom ani nijako dochucovat 🙂
ja som dcere do dvoch rokov nic nesolila ani necukrila, nie je to zdrave a dietatu chuti aj bez toho, kedze slane a sladke velmi nepozna.
trosku soli,čerstve vňaťky,bylinky-u nas sa vegeta ani bujony nepouzivaju vobec 😝
ja nesolim vobec, z korenin davam napr.rascu, bobkovy list, majoranku.. aj cerstve bylinky, bazalku, pazitku, petrzlenovu vnat..
@belusa ved to, ze sa v noci budi, nemusi byt, a zrejme ani nie je, kvoli tomu, ze je hladny.. niektore deti proste nevydrzia spat tolko vkuse.. aj moja sa viackrat v noci budi a viem, ze hladna nie je.. trochu si podudle prso a spi dalej
@anjelicek26 nechápem a to ho mám akože nechať hladné ked neochutenée nechce??a to som si preštudovala všetko možné...takže poprosím nekritizovať ,nakladajte si so svojimi deťmi ako uznáte za vhodné,každá matka si pozná svoje dieťa,ja tiež nikomu nepíšem čo má robiť..
a detská dr.s tým nemala problém .....
ja zatial len minimalne solou a sem tam bylinkami, ale vedie u mna mleta rasca. A ked trochu dorastie, tak na spestrenie planujem obcas pouzivat dochucovadlo Alnatura, http://www.alnatura.de/de/produkt/22298 ktore na rozdiel od Solcanky neobsahuje kuchynsku sol, iba morsku a takisto ani sacharozu.
No, a v case maximalneho strajku a odmietania obilnych ci mliecnych kasi, prichutim malou lyzickou extra Granka alebo domacim dzemom a je pokoj 🙂
Tak u nas fungovali bylinky, rasca, bobkovy list a do varenia zeleninka ( ale nie praskova - Solcanka, vegeta - s pridavkami kadecoho). A super je uprava na pare, tam su jedla omnoho vyraznejsie, nestracaju chut vo vode 🙂 A robila som k masku "dresingy" alebo "dipy" z jogurtu, byliniek, pucenej zeleninky a podobne, takze aj ked masko nebolo megavyrazne, priloha s "dipom" to dokreslili ;) . A aj neskor, ked som zacala varit stravu podobnu nasej, davala somkorenie hlavne cele (nove, cierne), nikdy nie mlete a teda som ho z jedla vyberala. A vel vela surovej zeleninky, varenej, dusenej, parenej ku skoro kazdemu jedlu - na spestrenie..
dakujem všetkým za rady 😉 🙂
@nastasja25 myslim ze ta nikto neodsudzuje ale to ze ti dietatko nechce papat neochutene jedlo je len a len o tom ze ty si si ho tak naucila...ono volakedy davno ludia taketo veci neriesili to len my moderne alebo ako to iny nazyvaju tu na mk aj tabulkove maminy..to robime inak 😀 a malo by to byt zdravsie...ono dietatko nepozna ked sa narodi chute slane ani sladke takze kym ho s nimi rodicia nezoznamia v klude papa nesolene 😀
baby, a viete, ze napriklad v paradajkach a brokolici je glutaman? ja ked malej robim polievku, tak s touto zeleninou to netreba ani solit, ani vegetovat a ma to chut 😀 (len dufam, ze sa do mna teraz niekto nepusti, ze 11 mesacne dieta mam a dostalo v polievke vyvarenu paradajku 😉)
@belusa u nas zacal byt od roku velmi popularny cesnak ... asi ho dobre pozna uz z plodovej vody a mliecka 🙂
postupne aj trosku soli, majoranka, ligurcek, oregano, cibulka, pazitka .... velky uspech ma kus-kus, ten sa aj lahko a rychlo pripravuje, staci podusit zeleninku, celozrnny kuskus zaliat rovnakym dielom vriacej vody s troskou oleja a soli, nechat 10 min zakryte, potom premiesat (priapadne este pridat kusok masla) a pridat podusenu zeleninku (najrychlejsia je cukina). To iste sa da urobit aj so psenom, len to sa vari najprv 5 min vo vode a potom este 10 min prikryte. Pseno obsahuje vela zeleza. No a rizoto je tiez celkom rychle a syncekovi velmi chuti. My varime take trosku exotickejsie jedla, takze len niektore uz jedava aj s nami, vacsinou este varim zvlast.

rocne dieta moze uz riadnu stravu len malinko ochutenu a osolenu