icon

Ako uchovať zelenú papriku na zimu?

akinomel
20. aug 2024

Dobrý deň, poprosím o radu. Urodilo sa nám dosť papriky a máme už aj dosť zaváraného leča. Tie, ktoré máte skúsenosti, ako uchovať zelenú papriku na zimu, podelíte sa prosím so mnou o vaše skúsenosti? Ďakujem, pekný deň prajem.

viestta
•
20. aug 2024

Nasusit. Nakrajat na drobne kocky, velmi jemne posolit, nechat skvapkat z vody a potom vysusit. Susenu v zine prihodis pod maso, do gulasu, do polievky... Vsade, kde by si dala v lete cerstvu a budes mat jedlo ochutene sviezou letnou chutou papriky. Roky susim vsetk zvadnute papriky co nestihneme jest a osvedcilo sa.

lilinka76
•
20. aug 2024

@akinomel ja umyjem, vyberiem jaderníky a zamrazim. Máme radi plnenú papriku, potom ju ešte zmrznutú plním mäskom. Ale to bývajú také hrubostenné papriky.

akinomel
autor
•
20. aug 2024

@viestta sušíš v sušičke, či v rúre? Na koľkých stupňoch cca, ak je to v rúre?

akinomel
autor
•
20. aug 2024

@lilinka76 áno, to zamrazím. Ďakujem

aurelia2000
•
20. aug 2024

Ja nakrájam na pásiky spolu s červenou a zavarim ako papriku v oleji. Ale len tu svetlo zelenu. Pestujeme len odrodu Slovakia, tá je chutná vo všetkých fázach zrelosti a je hrubostenna. Tmavozelené papriky sú po zavareni nedobre.

viestta
•
20. aug 2024

@akinomel teraz je teplo, susi sa na balkone ne ciernom plechu, inac bud susicka, rura a v zime radiator. Tie malicke kocky yschnu raz dva. Vcera doobeda som krajala, dnes uz bude sucha a zosypem ju do flase

akinomel
autor
•
20. aug 2024

@viestta ďakujem za radu

akinomel
autor
•
20. aug 2024

@aurelia2000 vďaka

andrea78
•
20. aug 2024

@viestta to je zaujimavy tip na spotrebu, to som este nepocula, skusim tiez

viestta
•
20. aug 2024

@andrea78 ja som kedysi dostala paprikove vlocky v takom darcekovom baleni koreni a odvtedy si vyrabam sama, vsak zdroje mam takmer neobmedzene, vzdy sa najde nejaka smutna paprika, na ktoru sa zabudlo

konikmodry111
•
20. aug 2024

Ja ju nakrajam na pasiky, kratko oblansirujem, ochladim v ladovej vode a davam do mrazaku

aurelia2000
•
20. aug 2024

Ešte som si spomenula na super Čalamádu, tam sa minú aj zelené rajčiny. 😋

drianaa
•
20. aug 2024

Ja nakrájam na kocky a dám do mrazničky, v zime pod mäso na šťave alebo do guľášu či podobnych jedál dávam

akinomel
autor
•
20. aug 2024
akinomel
autor
•
20. aug 2024

@drianaa ďakujem

zaba21
•
21. aug 2024

@akinomel
Mama niekedy robila zaváranú papriku v paradajkovej šťave - polotovar na plnenú papriku.
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/18907/fot...

akinomel
autor
•
21. aug 2024

@zaba21 to sa mi veľmi páči. Je to praktické a paradajky tiež máme. Ďakujem pekne za tip.