icon

Ako upiecť dokonalú domácu tortu pre deti

dzarika
3. apr 2024

Ahojte, prosím vás je tu niekto kto by mi vedel pomôcť respektíve poradiť. Malý mi.bude mat teraz v apríli 3 roky rozhodla som sa ze mu tortu upečiem doma. Nakoľko jednu dostane od Babky ktorá ju dala urobiť cukrarke. Tak ja to risknem a spravím doma. Chcela by som okrúhlu. Nie som cukrárka sem tam upečiem koláč. Viete mi poradiť nejaké osvedčené plnky, mame radi, pribinacik, tvaroh, celkovo také smotanové. A piškót aby nebol tvrdý a nadýchni. A hlavne na potretie torty aby mi to nestieklo. Chcela by som tam e plnky aby bola trochu taka väčšia. A aby tie plnky k sebe ladili. Korpus asi kakaový. Prosím ak by mi niekto.porafil budem vďačná

candii
•
3. apr 2024

Ja vždy robím takúto a je úžasná a korpus mäkký a nadýchaný. Každý rok pečiem synom.
- 7 vajec, na každé vajce ide 30g múky. Čiže 210 hladkej múky, ak chces korpus kakaový 1 vajce -30g múky náhrad kakaom. Čiže dáš 180g hl. múky a 30g kakaa.
- 7 lyžíc oleja
- 210g cukor krupica
Bielka vyslahas do tuheho snehu s cukrom. Žĺtka s olejom vyslahas.. primiesas k snehu a na 3x pridaj muku. Pecies na 150 stupňov asi hodinu. Naozaj rucim za tento korpus. Je skvelý.
Plnku robím vždy mascarpone 500g, šľahačka na šľahanie 250ml a 1,5 ks biela čokoláda.
Slahacku vyslahas, primiesas s mascarpone a vychladnutu čokoládu potom premiesas. Hotovo. Do toho môžeš dať ovocie ale chces .. čučoriedky, maliny , jahody.. hoco .. ja som kúpila aj jedlu oblatku na vrch.

lenka2710
•
3. apr 2024

@candii prosím ta, chcem sa spýtať, ako presne robíš tu plnku, lebo ja všade čítam inak! Niekde, že treba vymiešať dokopy, inde šľahačku zvlášť a potom pridať k mascarpone, inde zasa inak a môžeš mi to tak polopatisticky, dakujeeeem ❤️

lenka2710
•
3. apr 2024

@dzarika prepáč, že som sa votrela 😘

smajcii
•
3. apr 2024

Ja pečiem síce inakšiu, ale keby náhodou zaujme, tak pridávam 😀 sú tam medové pláty vykrojené do požadovaného tvaru a krém z tvarohu/natierkoveho masla, šľahačky s bielou čokoládou 🙂

zorkahorka
•
3. apr 2024

Korpus som naposlefy urobila s klasickejo piskotoveho cesta, z akeho robim aj kolac.
Plnka? Zmiesam mascarpone s tvarohom a kyslou smotanou

zuzudrnda
•
Autor odpoveď zmazal
•
candii
•
4. apr 2024

@lenka2710 šľahačku daj vychladnúť a vymixuj ju poriadne. Vo vodnom kúpeli si rozpust čokoládu. Šľahačku s mascarpone spoj, ja to len miesam. Nemixujem, potom trošku tej zmesi(slahacka a mascarpone) zmiesaj s tou čokoládou, nech to má takú istú teplotu a potom vsetko spolu spoj. Dávaj pozor naozaj na teplotu tej čokolády, lebo ak bude ta čokoláda tepla plnka sa ti zgrcne a bude riedka.

lenka2710
•
4. apr 2024

@candii ďakujem krásne ❤️

mantilka
•
4. apr 2024

Vyššie som ti dala link na super postup na korpus...plnku robím čokoládovú, takže to neporadim.

enoula
•
4. apr 2024

Kebyze chces coko verziu, tato kubánska je vyborna
https://www.instagram.com/p/CzCG-lJLRPl/?igsh=M...

drobcek100
•
5. apr 2024

@candii aký je priemer formy a hmotnosť čokolády? Ďakujem

candii
•
5. apr 2024

@drobcek100 toto je priemer 20cm. Ak chces väčší pridaj vajcia na každé vajce pripadá 30g hl. múky. Čokoládu klasická Milka biela, neviem akú má hmotnosť .. 2ks budú stačiť